Puberťák a škola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66567
6.11.11 16:15

Nevím, pro mě je priorita, aby udělala maturitu, když potom uteče z vysoké, její problém, ale na dnešním trhu práce „bez papíru“ nejsi nic. Já jsem taky udělala v dospívání hromadu chyb, ale jsem ráda, že školu mám, a myslím, že mám srovnané hodnoty, normální život. A přitom stačilo tak málo a docela jsem si ho zamotala.Pokud vyloženě nepropadá a chcete tam ten výchovný moment, tak bych (pokud seženete), dala jako další podmínku placení školy to, že půjde na brigádu o víkendech a prázdninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
6.11.11 16:35
Anonymní píše:
Asi to mám v hlavě nějak jinak nastavený nebo nevím… právě by se měl naučit ,že v životě není nic zadarmo a život je převážně boj mezi dobrými a ještě lepšími. Co se naučí tím ,že ho nechám tři roky jen tak flákat :?: Že mu všechno vždycky nějak projde? Bude si pak umět poradit sám se životem?

To, že v životě není nic zadarmo zjistí, stejně jako většina z nás, až jednou nastoupí do práce. A do té doby byste ho měli tlačit, aby si dodělal školu a tím si ten nástup do práce trošku ulehčil! Tři roky se flákat… přece něco se naučit musí a zase aby ležel celé dny v učení, to taky nejde. Je to puberťák a takoví jsou dneska skoro všichni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
6.11.11 16:38

Určitě bych ho ze školy nebrala.Maximálně bych volila jinou školu-prostě tady tu ukončit a hned ho dát jinam,kde se mu bude třeba i víc líbit.Rozhodně bych trvala na dodělání školy bez ohledu na známky!I v případě propadnutí,bych trvala na reparátu,opravce -zkrátka aby školu vyšel s výučním listem a teprve potom práce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.11 16:58
valkil píše:
Po dvou měsících na škole mi to přijde jako hodně zbrklé rozhodnutí. Zvlášť, pokude takhle chová celý svůj život, jiný nejspíš už nebude. Dokopala bych ho aby se vyučil. S Tvými argumenty nesouhlasím.Ale manžel povídá, že je to dobře, aspoň nešim dětem nebude brát práci 8-)

v dnešní době ,pokud bude schopný a zdatný v dospělosti tak může i bez výučního listu vaše děti zaměstnávat :mrgreen: :mrgreen:
dle mého názoru obzvlášť v jeho oboru nejde o to držet v ruce papír ,ten jde získat i certifikací za 14 dnů na prakticky jakékoliv řemeslo :mrgreen: pokud se ale naučí,že mu v životě bude vše procházet kdo ho naučí cílevědomosti a ctižádosti ?

• Citovat
  • Upravit
7323
6.11.11 17:02

Ale vždyť nemá nějaké průsery, které by mu procházely, ale prostě chodí domů „jen“ se čtyřkama ze školy. To o ničem podle mě nevypovídá, o tom, jaký z něj bude jednou člověk, jak bude přistupovat k práci… Já nevím, ale v jeho věku pro mě taky nebyla prioritou škola a bylo mi to někde a dneska jsem VŠ. Já bych se ho prostě snažila dotáhnout ke konci školy všemožně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27032
6.11.11 17:07

Byl to přestup to je vždy šok si pamatuju na sebe z jedničkářky jsem z gymplu taky najendou nosila o hodně horší známky z toho byhc závěry nedělal důležité je že nenosí 5 je ejdno s jakýma známakam hlavně aby prolezl ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
6.11.11 18:59
Crystal87 píše:
Byl to přestup to je vždy šok si pamatuju na sebe z jedničkářky jsem z gymplu taky najendou nosila o hodně horší známky z toho byhc závěry nedělal důležité je že nenosí 5 je ejdno s jakýma známakam hlavně aby prolezl ne

Jenže je rozdíl gympl a učňák… :think: to nemůžeš srovnávat… Pokud měl na výběr a souhlasil s podmínkou, že na učňák a intr může, pokud nebude nosit horší známky než trojky… :think: Já bych ho z tý školy vzala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
6.11.11 19:07
kate02 píše:
Crystal87 píše:
Byl to přestup to je vždy šok si pamatuju na sebe z jedničkářky jsem z gymplu taky najendou nosila o hodně horší známky z toho byhc závěry nedělal důležité je že nenosí 5 je ejdno s jakýma známakam hlavně aby prolezl ne
Jenže je rozdíl gympl a učňák… :think: to nemůžeš srovnávat… Pokud měl na výběr a souhlasil s podmínkou, že na učňák a intr může, pokud nebude nosit horší známky než trojky… :think: Já bych ho z tý školy vzala… :nevim:

Ale to je jakoby šel do školy za odměnu?Vždyt většině pubertáku je škola ukradená a právě rodiče je nutí v ní pokračovat a uspět.Lajdák od přírody to se školou nijak prožívat nebude,ale to neznamená že ji nedokončí.Horší by bylo kdyby z ní sám utekl-a i to se stává.Záškoláctví a vyhazov :nevim: .A pak bych řešila přestup na jinou školu-ihned.O nástupu do práce bych uvažovala,až když bych nad ním zlomila hůl-tedy po opakovaných pokusech ,at dodělá školu.Necheš chodit do školy-fajn,jdi makat a dávej domu svůj podíl na domácnost :palec: Pěkně mu říct kolik co stojí a co ho tedy čeká,když se zařadí mezi pracující.A to je ještě čajíček v porovnání se samostatným bydlením :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15134
6.11.11 19:10

Promin,ale není to jedno,jestli čtyřky nebo trojky?Hlavně,že učiliště dodělá.Já bych ho tam naopak držela zuby nehty.Jakmile jednou odejde hrozí nebezpečí,že se tam už nikdy nevrátí a nakonec z chytrého ,ale trochu líného kluka bude člověk který má jen základní vzdělání,těžko by se potom chytal :think: Já bych byla ráda,že nepropadá aže to máme za sebou co nejdřív.Když by později zmoudřel může si dodělat i jinou školu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.11 19:14

jak moc je to pro nás náročné ,držet ho naškole co si vybral slyší skoro denně. Přesto je nezodpovědný a nosí blbé známky. Když jsem mu řekla kolik nás stálo září odpověděl,že by potřeboval nový mobil. :zed: Když jsem mu řekla jestli neví kde mám vyčarovat 5 tisíc na nový mobil odvětil,že má vybranej za 3000 8-o šla jsem do kolen prostě myslím,že moje trpělivost je u konce

• Citovat
  • Upravit
8566
6.11.11 19:16

Tak já si myslím, že to není dobré rozhodnutí brát ho ze školy. Jestli to chápu dobře je mu max. 16 ?? Čili puberta v nejvyšším stádiu. Jako já taky nebyla na škole žáden šprt, vysvědčení bych si mnohdy za rámeček dát nemohla a dnes mám VŠ. Podle mě, byste spíš měli za každou cenu dítě donutit školu dodělat, ať má jedničky nebo 4, však koho ty známky zajímají ? Promysli to ještě, já se za něho přimlouvám :oops: Myslím, že by to byla velká chyba.. Klidně ho vem z intru, a dej ho na jinou školu, hlavně ať si kluk nějakou udělá..

Příspěvek upraven 06.11.11 v 19:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.11 19:17
valkil píše:
boball píše:
Promin,ale není to jedno,jestli čtyřky nebo trojky?Hlavně,že učiliště dodělá.Já bych ho tam naopak držela zuby nehty.Jakmile jednou odejde hrozí nebezpečí,že se tam už nikdy nevrátí a nakonec z chytrého ,ale trochu líného kluka bude člověk který má jen základní vzdělání,těžko by se potom chytal :think: Já bych byla ráda,že nepropadá aže to máme za sebou co nejdřív.Když by později zmoudřel může si dodělat i jinou školu :palec:
přesně tak
hlavně taky nechápu, proč si zakladetelka myslela, že se najednou změní??? Přes prázdniny, během 2 měsíců? 8-o

protože je mu 16 a protože to mohl brát jako nový začátek. a protože jsem mu dlouhodobě vyhrožovala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7323
6.11.11 19:21
Anonymní píše:
jak moc je to pro nás náročné ,držet ho naškole co si vybral slyší skoro denně. Přesto je nezodpovědný a nosí blbé známky. Když jsem mu řekla kolik nás stálo září odpověděl,že by potřeboval nový mobil. :zed: Když jsem mu řekla jestli neví kde mám vyčarovat 5 tisíc na nový mobil odvětil,že má vybranej za 3000 8-o šla jsem do kolen prostě myslím,že moje trpělivost je u konce

Zakladatelko, jde o peníze nebo o nervy? V tom je rozdíl. Jestliže máte problém s financema, udržet ho tam, potom bych zvolila jinou školu, která bude stát méně peněz a bude poblíž, aby nemusel být na intru. Co se týká nervů, ty mají asi všichni rodiče a měli byste se snažit ho tam udržet, hlavně, ať to dokončí. Vždyť brát ho ze školy není pro něj trest, ale katastrofa na celý život :think: Co se týká mobilu - nedostaneš, vydělej si na něj. Máte firmu, zaměstnej ho tam na víkendy na brigádu a ať si ho potom koupí. Takovýhle řeči o mobilech a podobných věcech mají všechny děcka. Neznám puberťáka, který by řešil finance rodičů a byl skromný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15134
6.11.11 19:21

Chce mobil?No,potom bude muset se přičinit a jít třeba o víkendu na brigádu.Moje dcera chodí prodávat lahůdky do Tesca,v létě roznášet do hospody,aby měla na svoje nadstandartní požadavky.A ta škola může být za rok ještě finančně náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.11 19:23
Pomka píše:
Anonymní píše:
Zakladatelko, jde o peníze nebo o nervy? V tom je rozdíl. Jestliže máte problém s financema, udržet ho tam, potom bych zvolila jinou školu, která bude stát méně peněz a bude poblíž, aby nemusel být na intru. Co se týká nervů, ty mají asi všichni rodiče a měli byste se snažit ho tam udržet, hlavně, ať to dokončí. Vždyť brát ho ze školy není pro něj trest, ale katastrofa na celý život :think: Co se týká mobilu - nedostaneš, vydělej si na něj. Máte firmu, zaměstnej ho tam na víkendy na brigádu a ať si ho potom koupí. Takovýhle řeči o mobilech a podobných věcech mají všechny děcka. Neznám puberťáka, který by řešil finance rodičů a byl skromný :-)

ne nejde primárně o ty peníze,ale o zodpovědnost k penězům a i nám rodičům ,musíme je vyhodit doslova z okna a pán dělá kulový :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi