Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,prosim o radu..mam doma holcicku 6 tydnu a posledni dobou casto pkycha i nekolikrat za sebou…muzete mi prosim poradit,jak jste s e stim vyporadaly vy? kycha uz asi pres 2 tydny..dekuju ! ![]()
A pšíká nastydnutím? Malá mi pšíká několikrát denně a několikrát po sobě a zdá se mi ok. Má mimčo ještě nějaké jiné příznaky?
Teše jí z nosíku? Nebo jenom pšiká?
Pokud jen pšiká, sledovala bych ju, nemusí to být nic nebo jen alergie. Pokud se mimčo netrápí, nijak bych to neřešila.
Pokud jí teče i z nosu, odsavačka, kapky do nosu (vincentka/mořská voda), případně poradit se s pediatrem, hlavně kvůli možné alergii, jestli můžeš dávat třeba Fenistil, abys mimču ulevila.
Ahoj, jestli nemá žádné jiné příznaky tak to nebude nastydnutí. Dětská doktorka mi řekla, že děti kýchají když je třeba něco lechtá v nose nebo mají v pusince sliny a neumí se jich zbavit. Prý se nejedná o příznak nachlazení.
Dekuji za rady,na ten fenistil se podivam…
Hleny nema..jen mi prijde,ze ji nekdy slzej ocicka a taky klepe pusinou,jak kdyby ji byla zima…to klepani pusinkou je normalni? dekuji
alergie to být může (neřekla bych JEN alergie jako ywett, to je podle mě ta horší varianta než pouhé nastydnutí)ale do 6 týdnů starého miminka bych rozhodně fenistil necpala.
pokud je to jen kýchání, může jít o obyčejné čištění dýchacích cest - miminko nesmrká, tak nemá jinou možnost. co teplota, rýma, pláč..?
@Denyska22 píše:
Hleny nema..jen mi prijde,ze ji nekdy slzej ocicka a taky klepe pusinou,jak kdyby ji byla zima…to klepani pusinkou je normalni? dekuji
to klepání pusinky je od nervů a je to běžné
@Saroya píše:
to klepání pusinky je od nervů a je to běžné
chci říct - není to od zimy
@Denyska22 píše:
Fenistil je na předpis a nevím od kterého měsíce! To fakt nech na pediatrovi!
Pokud jen kycha a nic vic,tak to nic nebude.Slzet oci ji mohou klidne z vetru,z pruvanu a ze klepe pusinkou?Myslis bradou?Tak to bych teda rekla,ze od zimy je.
Mimo OT, @Denyska22 strasne mi pripominas Anetu Langerovou… ![]()
@Saroya píše:
alergie to být může (neřekla bych JEN alergie jako ywett, to je podle mě ta horší varianta než pouhé nastydnutí) …
Netrpíme alergiemi, až letošek s námi dost mává, přesto si nesem schopná uvědomit, že alergie je mrcha dlouhodobá a často zákeřná, narozdíl od obyčejného nastydnutí. Díky za upozornění ![]()
to není nastydlé miminko…ale šušínky v nose…musíš odsávat přes vysavač…a pokud kojíš…nemůže být nemocné…mělo by teplotu…na prevenci se dává do nosu Vincentka(ke koupi v Rossmannu) já každý ráno vyčistím nos a prostříknu vincentkou a je klid ![]()
@Ywett píše:
Netrpíme alergiemi, až letošek s námi dost mává, přesto si nesem schopná uvědomit, že alergie je mrcha dlouhodobá a často zákeřná, narozdíl od obyčejného nastydnutí. Díky za upozornění
já to řeším dnes a denně, tak proto mě to tak trklo
prcek má alergii na kravské mléko a soju a kojím, takže držím přísnou dietu a už mi to leze na mozek.
@edithkaa píše:
to není nastydlé miminko…ale šušínky v nose…musíš odsávat přes vysavač…a pokud kojíš…nemůže být nemocné…mělo by teplotu…na prevenci se dává do nosu Vincentka(ke koupi v Rossmannu) já každý ráno vyčistím nos a prostříknu vincentkou a je klid
Můj plně kojený syn měl na konci šestinedělí rýmu,takže kojené dítě nemocné být může
Měl jen rýmu bez teplot. Trvalo to 4 dny. Ale nejen kýchal. Teklo mu z nosu, museli jsme několikrát denně odsávat…
Jinak přesně jak tu holky píšou, kýchání u miminek může mít různé důvody. Třeba i suchý vzduch v ložnici. Můžeš zkusit dávat na spaní do místnosti třeba namočenou plínu. Zvlhčuj nosánek Vincentkou a uvidíš, jestli se to zlepší.
@Billi podle toho co píše…že miminku neteče z nosu..tak nebude nemocné…mě pšikal od porodnice měsíc než se mu uděla v nose pořádný holub…ale odsávala jsem a v zadní části nosu měl vždy trochu vlhko… a rýmu by poznala
podle soplíku