Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Terezka v noci špatně spala a ráno ještě 1hodinu dospávala…po probuzení byla usměvavá, ale do 15min. začala kňourat..Byla horká, tak jsem jí změřila teplotu v zadečku a měla 38.6st…začalo jí téct z nosu ![]()
Před týdnem měla rýmu a jeden den 38.1st..to jsem jí nic nedala..dnes jsem jí dala lžičku Nurofenu a dala jí zpět do postýlky…Nespí ale ani nepláče..už hodinu si v postýlce povídá …
Myslím, že jsou to zuby (stoličky)..
Měly Vaše děti taky horečku a soplík ?
taky myslím, že bude nachlazená. ale nemůžu souhlasit s @Kačenkaaaa , stoličky v roce dětem běžně rostou. naší roční malé tedy ne, ta nemá ještě ani dvojky dole, ale hned po dvojkách rostou právě první stoličky a hodně rok a kousek starých dětí v mém okolí už je má nebo jim rostou.
My byly před 14ti dny na roční prohlídce a doktorka říkala s úsměvem :
„Hmmm, pěkné bouličky nahoře i dole..“
Terka má zatím 8zubů a tam kde bývá zub číslo 5 (stolička), má bílé flíčky…a bouličky
Příspěvek upraven 01.06.12 v 11:03
A k zubařce jdeme poprvé teď 11.6.
Tak jestli jí Tery pustí do pusinky
, dám vědět…
Vezmi malou k doktorovi, ať ji prohlédne. Můj malý hrozně trpí na zubní nemoci. Horečky až 39,5, průjmy… u doktora nic nezjistili (žádná bakterie ve výtěru, nic v moči) a vždycky ho to během dvou dní přešlo. A co se týká stoliček - začaly se mu prořezávat čtyřky v 11 měsících, hned po dvojkách. V 15 měsících už je má všechny 4 venku.
@Makinaa007 píše:
Vezmi malou k doktorovi, ať ji prohlédne. Můj malý hrozně trpí na zubní nemoci. Horečky až 39,5, průjmy… u doktora nic nezjistili (žádná bakterie ve výtěru, nic v moči) a vždycky ho to během dvou dní přešlo. A co se týká stoliček - začaly se mu prořezávat čtyřky v 11 měsících, hned po dvojkách. V 15 měsících už je má všechny 4 venku.
Dnes má do 12h ![]()
Teď usnula
@Kačenkaaaa píše:
Byla jsem nedávno s malým u zubaře na kontrole a říkala mu že mu asi lezou stoličky říkl mi že to není možné že lezou až po trojkách
máš zvláštního zubaře. je to vůbec zubař?
po dvojkách lezou stoličky - čtyřky, teprve po nich rostou trojky.
@Yamyna Měř jí teplotu a jestli to nepůjde přes 39 a podaří se ti ta horečka srazit, nech to na zítra. Kdyby na tom byla nějak špatně, tak na pohotovost. Z vlastní zkušenosti vím, že pokud nejsou jasně patrné projevy nějaké vážné nemoci, dají ti nurofen a pošlou tě stejně domů…
my měli téměř to samé od neděle do úterý, horečky kolem 39,2, přišlo mi, že má zduřelou sliznici nosu, nespali sme skoro vůbec, pořád polehával, nechtěl skoro vůbec jíst. Buď to byla obraná reakce organismu, na začínající nachlazení a nebo zoubky. Každopádně od úterý ok. Po podání léku by to mělo minimálně klesnout a trvat max tři dny bez dalších příznaků, jinak bych šla k dr.
Já myslím, že je nachlazená a ta teplota je před nebo po odečtu? jestli před odečtem, tak to nic není a jestli po odečtu, tak ten nurofen určitě zabere
nech ji spinkat to jí udělá dobře a at hodně pije a asi bych kapala nějaký neasivin nebo něco takového at se jí dobře dýchá…a ještě můžeš dr. zavolat.
A zuby to nebudou
a Martínek má už 4 stoličky a je mu 18 měsíců…
Spíš se asi někde nachladila, když má soplík. Jistě bude brzo v pořádku. Dávej jí ten Nurofen, když tak zábaly, kdyby měla vysokou horečku a jistě se přes víkend všechno spraví. Když ne, tak běžte k doktorce. Jinak ale malý měl horečky u prvních zubů, až 40, takže teoreticky by to mohly být i zuby, ale ta rýma s tím v tom případě nesouvisí.
Takhle vysoka teplota vetsinou neni jenom ze zoubku- a dopoledne-? spis vych to videla na virozu-snizivat kdyz je nad 38 a tekutiny
Takhle vysoka teplota vetsinou neni jenom ze zoubku- a dopoledne-? spis vych to videla na virozu-snizivat kdyz je nad 38 a tekutiny
Nevím
pokaždé, když se jí klubal zub měla rýmu..zvýšenou teplotu taky..
Teď obědvala a strašně jí chutná…měla 3malé brambory uvařené s okurkou a hráškem a měla málo
musela jsem jí dát ještě chleba..