Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Takhle vysoka teplota vetsinou neni jenom ze zoubku- a dopoledne-? spis vych to videla na virozu-snizivat kdyz je nad 38 a tekutiny
Nevím
pokaždé, když se jí klubal zub měla rýmu..zvýšenou teplotu taky..
Teď obědvala a strašně jí chutná…měla 3malé brambory uvařené s okurkou a hráškem a měla málo
musela jsem jí dát ještě chleba..
http://cs.wikipedia.org/…/Šestá_nemoc
http://www.naseporodnice.cz/…ka-nemoc.php
lehká rýma může k zubům být. když rostou zuby, jsou zduřelé sliznice.
Tak dnes už jí z nosu neteče, ani horečku nemá…protivná ale je..
Spala celou noc..
Tak snad opravdu ty zuby..
Ahoj, malá (1 rok) měla v noci 38,7°C, dala jsem čípek a teď má jen zvýšenou. Nemá žádné příznaky nemoci
četla jsem tu o stoličkách, ona měla teda vždy při prořezávání jen zvýšenou teplotu, zubů má 7. Myslíte že to budou stoličky? Nebo co si o tom mám myslet? V sobotu máme naplánovanou oslavu tak nevím jestli ji radši nezrušit ![]()
Uvidíš co dneska. Jak by byla bez teploty dnes tak bych v sobotu šla, pokud bude i večer znovu teplota nešla bych nikam v sobotu. Může to být ze zubu a může to být spoustu dalšího. Čípek nebo nurofen dávej až jak bude teplota 38, jinak je lepší nechat tělo bojovat s nemocí. Někdy bývají jednodenní teploty u dětí a pak nic. Anebo může teplotovat pár dní, pak přijít rýma, kašel… těžko říct
@Jaaanča píše:
Ahoj, malá (1 rok) měla v noci 38,7°C, dala jsem čípek a teď má jen zvýšenou. Nemá žádné příznaky nemocičetla jsem tu o stoličkách, ona měla teda vždy při prořezávání jen zvýšenou teplotu, zubů má 7. Myslíte že to budou stoličky? Nebo co si o tom mám myslet? V sobotu máme naplánovanou oslavu tak nevím jestli ji radši nezrušit
Muze to byt cokoliv, telo potkalo bacil, tak bojuje.
Těžko po jedné horečce hodnotit. Může to být cokoliv. Mohla to být jednorázová horečka, která po čípku klesne a znovu se už neobjeví a k tomu nic - i to se stává. Nebo se horečka může vrátit nebo opakovaně vracet. Může se přidat kašel, rýma, po horečkách vyrážka, fakt to teď ještě může být úplně cokoliv. Uvidíš, co bude dnes a zítra a podle toho zruš nebo nechej oslavu. Hostům můžeš dát dopředu info, že je termín nejistý a že potvrdíš v pátek dle zdravotního stavu malé.
Kluk měl takhle okolo roku šestou nemoc. Asi tři dny vysoký horečky ke 39 a pak vyrážka.
Ale ty mrňousové maj kolikrat jen teplotu a nic z toho. Určitě ji pozoruj a snaž se udržet v klidu jestli to jde ![]()
Děkuji za rady, tyhle věci neznám, říkala jsem si že když nemá žádné jiné příznaky tak to budou zuby… No zatím je dobrá, teplota se drží kolem 37, tak uvidíme večer. A hosty budu radši varovat že možná z oslavy nic nebude ![]()
@Any9 píše:
Kluk měl takhle okolo roku šestou nemoc. Asi tři dny vysoký horečky ke 39 a pak vyrážka.
Ale ty mrňousové maj kolikrat jen teplotu a nic z toho. Určitě ji pozoruj a snaž se udržet v klidu jestli to jde
Prosimtě a ta šestá nemoc je nějak infekční? Předpokládám že se jen snižuje horečka, doktor není potřeba? Nebo něco na tu vyrážku? ![]()
Určitě zatím jen něco na horečku (klasika paralen / nurofen ).
Ta vyrážka zmizí sama, nemusí se ani ničím mazat.
Jestli je infekční si nejsem jistá.
Dr můžeš zkusit zavolat, ale my teda se s tim ani nesli ukázat, ono to odezní samo.
Ty horečky jsou nepříjemný no ![]()
Uvidíš co z toho bude, mě se z toho kolikrat děti vyspaly a na druhy den byly Ok.
At je brzo lip ![]()
@Jaaanča píše:
Prosimtě a ta šestá nemoc je nějak infekční? Předpokládám že se jen snižuje horečka, doktor není potřeba? Nebo něco na tu vyrážku?
@Any9 píše:
Určitě zatím jen něco na horečku (klasika paralen / nurofen ).
Ta vyrážka zmizí sama, nemusí se ani ničím mazat.
Jestli je infekční si nejsem jistá.
Dr můžeš zkusit zavolat, ale my teda se s tim ani nesli ukázat, ono to odezní samo.
Ty horečky jsou nepříjemný no
Uvidíš co z toho bude, mě se z toho kolikrat děti vyspaly a na druhy den byly Ok.
At je brzo lip
Díky za info
uvidíme jak se to bude vyvíjet.