Nativ 2022 ve 39 letech

39
20.9.22 11:55

Nativ 2022 ve 39 letech

Zdravím všechny. Jdu se vypsat z mého trápení.. Dnes prave jsem dostala ms po nevydařeném ketu v nativním cyklu. Pristi mesic pojedu do Apolinare zkusit nový Ivf v nativu, ale je mi 39 let a mám strach, ze je pozdě..Mám dcerku přirozeně a pak bylo mimodelozni tehu, poté doporučení odstraneni i druhého vejcovodu a tedy mi zbývá Ivf. Dozrává mi přirozeně 1oocyt a 2×bylo prý hezké embryjko, bohužel ani jednou se neuchytilo.. myslíte, ze je šance? Dnes je mi z toho všeho moc smutno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
684
20.9.22 12:46

Šance je vždycky, pokud je vajíčko, ale může trvat několik měsíců, než vypadne to správný. 39 není nijak hrozný, no to čekání je hrozný, chápu že si smutná. Já bych teda nechala embryo otestovat na genetice před zavedením. Přeju ať vše dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
20.9.22 13:08

@Mariambiska
Děkuji za reakci.. dnes mi z toho není opravdu dobre. Bylo to velké doufani, říkali, ze je to krasna blastocysta, oplodnila se sama bez isci a proste jsem věřila.. Na testech od 7.dne dušíci, dnes už hrozne slabý, téměř nic a ms se rozjela naplno.. No neda se nic dělat 🤷🏻‍♀️a děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
20.9.22 13:37

Já bych řekla že nic není ztraceno, třeba se zadaří i přes ten věk ještě přirozeně. Blbý je, že se na to nejspíš dost upínáš a asi je ti jasný, že psychika je blokátor číslo jedna… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
20.9.22 13:42

@Nowuka2
já prave kvůli srustum a jednomu mimodeloznimu tehu, jsem si na doporučeni nechala odstranit i 2.vejcovod, prý je pak větší šance.. takže prirozene už to nepujde.. Hrozilo by mi 2.mimodelozni u vejcovodu co zbyl byl sactosalpinx, tak mi ho v lete vyndali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
20.9.22 13:50
@Olgca píše:
@Nowuka2
já prave kvůli srustum a jednomu mimodeloznimu tehu, jsem si na doporučeni nechala odstranit i 2.vejcovod, prý je pak větší šance.. takže prirozene už to nepujde.. Hrozilo by mi 2.mimodelozni u vejcovodu co zbyl byl sactosalpinx, tak mi ho v lete vyndali..

Aha, to jsem netušila že po odstranění obou vejcovodů je šance vyšší. Tak zkus nasadit bylinky, jógu/pilates, hodit se do pohody a při dalším transferu to třeba už klapne. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
20.9.22 17:57

@Nowuka2
Jenom pokud jsou neprůchodné, jinak samozřejmě neee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
20.9.22 18:43

Nativ má nevýhodu, že je to náročné na čas (chodíš na utz kontroly, jak roste folikul), na peníze (je to dost drahé)a na psychiku - upínáš se k výsledku, čekáš celý měsíc a pak ve většině případů přijde zklamání, neboť máš jedno vajíčko a se štěstím tedy jedno embryo. A není příliš velká šance, že se uchytí, popř. že z něj porodíš zdravé dítě. Po vlastních zkušenostech bych preferovala IVF, pokud toho už nemáš za sebou hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
21.9.22 08:09

@Thomassss
Mám za sebou jen 2 nativy, + jednou z toho jsem brala par dni tomixofen, ale to nemělo efekt. Mám strach z kompletního Ivf…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí