Nativni nefrogram

158
30.5.14 13:36

Nativni nefrogram

Prosim je tu nejaky urolog ci nefrolog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7973
30.5.14 14:08

Nefrolog nejsem, jsem internistka, t. č. na MD. Co potřebuješ? Třeba budu vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
30.5.14 17:37

Ahoj, můžu se vetřít? dcera je hlídaná na nefrologii, nesla jsem moč a přišla mi sms, že má hraniční albumin. Co to znamená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35352
30.5.14 18:17

Nejsem urolog, ani nefrolog, ale nativni nefrogramy popisuju. Ceho se to konkretne tyka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7973
31.5.14 09:38

@bublinek A z jakého důvodu je sledovaná na nefrologii. Pokud je jinak zdravá tak to většinou nic neznamená, u některých dětí se vyskytuje tzv. posturální proteinurie, jinak jsou zdraví, většinou je to u vyšších dětí s větší lordozou. Jinak to může být třeba pokud by měla den předtím vysokou námahu, může to být při teplotě, infekci…U lidí s vysokým tlakem či cukrovkou to může znamenat počínající poškození ledvin, ale to předpokládám není váš příklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
31.5.14 09:50

@Lucka1111 Námaha nehrozí je jí 6týdnů :). V podstatě ještě nefrolog neví co jí je přesně. Má zvětšenou pánvičku a dr. posledně říkala, že si není jistá jestli není zdvojený močovod. Čeká jí vyšetření s kontrastem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7973
31.5.14 13:44

@bublinek jo ona je takhle malinká, jo? No tak to ti neporadím, na to je třeba dětský nefrolog. Ale pokud je to jen anatomická odchylka tak jí to nemusí činit žádné potíže. Tak držím palce aby to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
10.7.14 22:11

@Lucka1111 Ahoj, můžu se zeptat?
Chodím s malou na nefrologii i na urologii. Urolog do poslední zprávy psal, že není třeba vyšetření s kontrastní látkou, ale nefroložka na něm trvá. Teď má nemocenskou a jdeme za ní až v září.
Chce udělat vyšetření kdy jde kontrast do žíly a druhé kdy malou vycevkují a kontrast jde přímo do močáku.
Mi to příjde šílené, je malinká (nar.19.4.).
Budou po mě chtít asi podepsat souhlas, že? Nevím jestli jim to povolit nebo počkat až bude starší a větší.
Můžeš mě uklidnit, že vědí co a proč dělají, a že se tedy nemusím bát to vyšetření povolit.
Koukni se na tu situaci jako lékař i jako matka. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7973
11.7.14 22:22

@bublinek Ahoj, souhlas by po Tobě měli chtít. Chudinka Tvoje malá. Na co mají podezření? Na vesikouretrální reflux, že jí chtějí dělat taková vyšetření? Pokud má malá ledvinný funkce v normě a má tam jen bílkovinu, tak by podání kontrastní látky nemělo vadit, jen je potřeba aby malá byla dostatečně hydratovaná. Ale samozřejmě bych také měla strach. Ale asi bych souhlasila. Já s malou zase chodím na oční, má problém se slznými kanálky. Před týdnem jsme byly v Praze, dělali jí sondáž kanálků a taky jsem souhlasila. A to všude píší, že od půl roku jen za uspání (malé je 9 měsíců). Malou neuspávali, jen jí pořádně drželi. Chudinka strašně řvala. Teď jen doufám, že to k něčemu bylo (ale už máme rekord v počtu dní kdy jí očička nehnisají). Jo a mimochodem po mě nikdo nechtěl podepsat souhlas s výkonem.
Jinak pokud se hodně bojíš, tak zkus zkonzultovat ještě jiného dětského nefrologa, zvlášt když urolog a nefrolog nemají jednotný názor na to co je potřeba. Předpokládám že sono už jí dělali.
Držím palce ať to dobře dopadne a nezjistí vám nic vážnějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
12.7.14 10:48

@Lucka1111 Ahoj, o slzných kanálcích mi vyprávěla kamarádka, děs. Snad to už Tvoji dceři pomohlo a bude to už v pořádku.
Co se týká diagnozy, mluví o zvětšené pánvičce a možném zdvojení močovodu. Ten močovod ale urolog nepotvrdil. tento měsíc jdeme k urologovi, tak se ho zeptám.
Sono si dělají oba lékaři při prohlídce. Je malá a poměr v bříšku se mění s růstem. Tak uvidím. Díky, měj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí