Naučit se psát deseti prsty?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Naučit se psát deseti prsty?
Ahoj holky, je mi 40,odjakživa píši na PC 2 prsty, i když hodně rychle
.Je šance přeučit se na psaní deseti? Prý je to těžké, když je člověk zvyklý 2. Doporučíte prosím nějaký DVD kurs apod.? Dík za zkušenosti!!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dvd je na nic. Kup si v prodejne ucebnici psani vsemi deseti nebo si to vyhledej na netu a je to. Podle me to neni tezke, ale nebyla jsem zvykla na dva prsty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud vím, dal se stáhnout program z netu…začínáš pěkně od píky, jako na škole, tedy „JKFD“ na půl stránky a pod. a jde to. Pak už to jen zdokonalíš praxí. Já nemám na minutu nějaké extrémní úhozy, ale stačí to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si kdysi koupila nějakou učebnici, šlo to podle ní fakt dobře. Trénovala jsem, když jsem dlouho marodila. No ale.. nedotáhla. (Možná že bych sice nepsala deseti, a le ani nedělala ty šílený překlepy
)
Každopádně, já si myslím, že učit se cokoli a naučit se lze v každým věku - ostatně, já razím heslo, že ve 40 teprve život začíná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naučila jsem se psát deseti podle učebnice. Není to těžké, horší je se přinutit poctivě cvičit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle téhle učebnice se u nás učí psaní všemi deseti na SŠ https://www.google.cz/search?…. beletrie. eu%252Fdata%252Fproducts%252F46604.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww. beletrie. eu%252Fknihy%252Ftechnika-administrativy-1.html%3B385%3B550
Nikdy není pozdě začít se učit něco nového
Ze střední jsem 12 let a prakticky denně píšu na PC a určitě to zrychlí práci a jsem ráda, že jsem to na škole neflákala a naučila se to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I na netu jsou programy, zrovna nedávno jsme s jedním začínali u synka, protože považuju za fajn to umět. Sama píšu všemi 10 a kolegyně občas zírají:-) Stačí vydržet poctivě cvičit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle knížky Psaní všemi deseti se to naučíš bez problémů. Dá to nějaký čas, ale pak je to super
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem to jako předmět na SŠ a ve třeťáku jsem z toho dělala státní zkoušku. Je to jednoduché, ale chce to mít program v PC a pak trénovat opis ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přeučení je těžké, taky jsem tím prošla. ale vyplatilo se pár týdnů protrpět. při psaní méně prsty asi nikdy nedocílíš toho, že se nemusíš na klávesnici koukat.
takže hlavně jak se začneš učit (stáhni si na to program do pc), tak začít všechno poctivě psát jen všema deseti, nesklouzávat k původním zvykům, i když tak budeš psát ze začátku mnohem pomaleji. držím palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My se učili psát podle programu ZAV, určitě je někde ke stažení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@svituska píše:
My se učili psát podle programu ZAV, určitě je někde ke stažení
Nemohla jsem si vzpomenout na název, ZAV jsme taky měli(zkusila jsem i jiný a ZAV byl daleko povedenější),ale nejsem si jistá, jestli bude ke stažení zdarma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupila bych si knížku a poctivě trénovala podle cvičení, tak jako ve škole. V podstatě budeš ze začátku opakovat např. lekce 1 - jenom jk jk jk jk, pak další lekce jkl jkl jkl apod.
Tak ti držím všech deset
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit