Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, je tady nějaká maminka, která v nebližší době bude nastupovat do práce po RD? Mě to čeká v polovině října, byla jsem tři roky doma. Jak se to blíží tak z toho nemám dobrý pocit, bojím se změny a toho jak to zvládneme, hlavně teda dcera školku. Naštěstí jsem si v práci domluvila poloviční úvazek, aspoň na pár měsíců, takže to je fajn. Ale stejně. Končí tím jedno období, který nebylo vždycky jednoduchý, ale už jsem si tak nějak zvykla být doma.
Jak se vy těšíte do práce a na tu změnu?
@lucik2011
Já sice nenastupuji zpět tak brzy jako Ty, ale už teď chodím na pár dní pracovat. A musím říct, že se těším, až se vrátím nazpět. Moc se na změnu těším, že se vrátím zpět do „normálního“ procesu. Ty tři roky jsou sice fajn, ale stačí mi to bohatě.
Bože, jen na to pomyslím a je mi špatně. Máš kliku, že nastoupíš zpět do práce, kde to znáš a máš určité jistoty. Mě to čeká sice až za půl roku, ale práci nemám, žádné babičky na vyzvedávání a chlapa přes týden v zahraničí ( ovšem tolik pěněz abych mohla zůstat doma, nevydělá ). A k tomu bydlím v kraji, kde není práce, pokud teda nechci stát ve fabrice celý den. MD je nej období v mém životě, které zažívám a nechci aby zkončilo. Zkus se na to dívat tak, že máš ty jistoty, které některé z nás nemají. A hlavně aby dcera ve školce netesknila
@LenaNell Však já jsem za to ráda, že mám práci a že mi umožnili ten poloviční úvazek, to je fakt výhoda. Ale na druhou stranu mě mrzí, že ta domácí pohoda končí a nastanou povinnosti.
@lucik2011
Nastoupila jsem před měsícem a za mě super, a to nemáme školku. Mám konečně jinou náplň dne, než jen na který hřiště zase půjdem a tak. Malou si užiju dost odpo, takže se mi nestýská, ale teda já mám velkou výhodu, že ač na plný úvazek, dělám max do 13.30.
@Camael Jo to s tím hřištěm je přesný, to už mě popravdě taky nebaví
Já se vracím až za rok, ale už se teda docela těším. Jasně, taky přemýšlím, jak to budeme zvládat, taky žádnou aktivní babičku nemáme, já práci 30 km od domova… Ale i přes to se těším, že začnu zase vytvářet nějaké hodnoty, bude za mnou vidět vykonaná práce a budu mezi dospělými lidmi
Taky se těším na to, že si plnohodnotně vydělám a přilepším rodinnému rozpočtu. Ber to s té lepší stránky. ![]()
@lucik2011
Právě. Já už nevěděla, co zase dělat, všechny dny stejný. Jako chybí mi to ráno, kdy jsem nejdřív s nohama na stole vypila kafe, ale i bez toho pozitiva převažují. A nejlepší je, když 1× týdně stihnu dovalit domů těsně před spaním a zalomím to s ní. ![]()
Příspěvek upraven 18.09.14 v 15:18
@lucik2011 Jo to je blby, přece jen doma si práci člověk uspořádá jak chce, ale v práci nemůžeš odložit jen tak na zítřek, co se ti momentálně nechce dělat. Pro mě bude nejhorší, to, že jsem na dcerce závislá a ona na mě. Mně se po ni stýská i když jsem jen dvě hoďky u kadeřníka nebo s kamarádkou. Nedovedu si představit být bez ní celý den. A to ještě budu muset řešit práci, protože nevím, kdy mě zaměstnají, když nemám jak zajistit dceru, jsem na ni jen já, takže asi zkončím u smetáku, protože najít slušnou práci ( teď se nechci nikoho dotknout ), spíš pro mě práci, která by mě uspokojovala a naplňovala s pracovní dobou, abych si mohla do školky i ze školky vodit malou, to teda nevím jetli taková je
@Camael A jakou práci máš, že se končíš tak brzo? Takovou bych potřebovala.
Ahoj nastoupila jsem ted v pondeli a zatim si pripadam jak blbec…vsichni jsou zajeti a ja po letech doma jsem nejaka zpomalena…je to zmena, ale jsem za ni rada. Prace me bavi a vysli mi vstric i se smenama
@LenaNell
Jsem učitelka, poprosila jsem o slušnější rozvrh (po 20 letech mám letos poprvé bez odpoledního vyučování), takže sice dopoledne zápřah, pusa se mi nezastaví, ale zase nekončím v 15.30. Sice pak dělám něco doma, ale to už je jedno.
@Šílená matka Nastupuju sice do stejné práce jako před RD ale taky si budu připadat jako nová
@LenaNell
Pak jedině něco na zkrácený úvazek? Ale to zase není finančně žádná sláva.