Nažloutlé oční bělmo

Anonymní
30.12.23 12:17

Nažloutlé oční bělmo

Dobrý den, chci se jen prosím zeptat, když si stáhnete spodní víčko nebo se podíváte hodně do boku, máte ocni bělmo stále bílé nebo je třeba lehce nažloutlé? Poslední dobou se děsně pozoruju, tak nevim, jestli už mi hrabe nebo je to prostě normální. Mám to od té řasy lehce nažloutlé a i v rohu bych řekla, Na jaterní testy jsem byla asi před 2 -mi měsíci (tlak pod žebrem)a byly ok. Moje Dr má bohužel dovolenou, tak jsem z toho taková dost nesvá, přinejhorším si skočím na testy jako samoplatce. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20
30.12.23 12:54

No nažloutlé bělmo může souviset s játry, žloutenkou…
Taky to může být teď přes Vánoce nápor na játra z jídla, alkoholu. Pokud by to přetrvávalo, tak si možná někam zajít.
Já mám od dětství bělmo trochu namodralé, ne vždycky, jen někdy. Jako šmoula nevypadám, ale čistě bílé bělmo taky nemám. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36048
30.12.23 12:59

Když si stáhnu spodní víčko tak mam úplně dole bělmo taky mírně žluté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.23 13:06

A ještě dotaz, začala jsem před 3-mi dny brát B-komplex, myslíte, že by to mohlo mít nějaký vliv?

• Citovat
  • Upravit
6064
30.12.23 13:16

Kolik máš let?
Asi to nebude tvůj případ, ale pro info : Žluté bělmo a tlak pod žebry měla i moje babička. Jaterní testy ok. Až když se ji začalo dělat zle, tak provedli laparo, kde zjistili nádor mezi žlučníkem a slinivkou.
To ale neznamená, že máš nádor.
Spíše to může být problém s tím žlučníkem….
Nicméně, možná se opravdu jen moc pozoruješ. Málokdo, má bělmo úplně bílé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.23 13:20

Je mi 37.

• Citovat
  • Upravit
6064
30.12.23 13:24
@Anonymní píše:
Je mi 37.
Špatně od žaludku ti nebývá?
Nevolnosti po nějakém jídle?
Nechala bych si preventivně udělat sono.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.23 13:25

Ještě dodám, když se kouknu normálně, mám bělmo ok, teda ne úplně zářivé bílé, ale ne žluté, spíš jen když stáhnu to víčko nebo kouknu do boku no. Jsem dost úzkostná, vím že to přehráním s tím pozorováním. I jsem u únoru byla na sonu a to dopadlo v pořádku. Tlaky poté přešly, teď se zase objevili, ale možná to opravdu jen teď bude nápor na ty játra. Abstinent nejsem, ale ne ze bych pila denně. Obézní také ne, ale dám si i nezdravé jídlo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.23 13:26

Špatně většinou ne, spíš jen že stresu :roll:

• Citovat
  • Upravit
6064
30.12.23 13:28

Takže jaterní testy i sono v pořádku?
Pak bych se netrápila a přestala se sledovat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.23 13:31

@Markéta188 já vím, jsem v tom fakt desná :roll: kolikrát si říkám, sice sono bylo ok, ale bylo to skoro před rokem :roll: na jaterky chodím i jako samoplatce, nechci furt běhat k Dr, už tak si připadám jak hypochondr :roll:
No, zkusím se trochu uvolnit a uvidím no.

• Citovat
  • Upravit
64
31.12.23 08:29

Belmo je normálně bílé a u „žlutého belma“ je prostě prostor okolo čočky žlutý místo bílé barvy. Je to jasne vidět, lidé si všimnou. (Nic se nemusí odkryvat) Člověk může mít tmavší kůži, také moč je casto tmavší, taková medová, někdy i tmavě hnědá, ačkoli normálně pijete.
Ten tlak pod zebrem byl na pravé straně? Po nějaké dietní chybě?
Pokud by se to opakovalo, požádala bych o krev a Sono. Ale jestli vás nic nebolí a po jídle je vám dobře, tak ok. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.24 19:02

Nejsem lekar, ale nemusis hned plasit, jestli ti jinak nic neni. Mas to odjakziva? V rodine mame vyskyt Gilbertova syndromu, chybi nam enzym v metabolismu bilirubinu a nicemu to nevadi, ma to az 10% populace. Je to bez jinych priznaku, jen laboratorne izolovane zvyseny bilirubin, nekdy muze byt i ten v norme. Od meho doktora snad nikdy nezaznelo, ze bych vysledky mela v neporadku, protoze se toto predpokladam neresi.. jen pred menstruaci, po velkem stresu apod.mam oci trosicku zlutejsi :lol: Prosim anonym nebo smazat, zdravotni info, dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.24 19:09

Ahojky….jak jsi dopadla? Byla jsi někde na vyšetření? Mám podobný problém. Děkuju 🙂

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.24 00:14

Prvně jsem diskutovala s kamarádkou a má oči stejné, ono je to asi normální, já jen jak vysilovala, tak mi to přišlo proste moc žluté, ale je to v pořádku, okolo čočky je mám normální, jen jsem moc studovala, ale tlak pod žebrem sílil (dost to ovlivnila moje psychika), šla jsem k Dr, uzavřel, že to mám od zad a bolestivý žaludek. Odeslal na sono, to dopadlo v pořádku, tlaky poté dost povolily (jak jsem se uklidnila), v práci obcas taham těžké věci a jsem celý den na nohou. Takže opravdu doporučuju moc se nepozorovat a hlavně nehledat na netu, jelikož to vždy člověka vyschizuje a pak má samozřejmě ty nejhorší nemoci, jelikož se vždy v něčem najde a přivolá si i příznaky které neměl :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex