Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky řešíme teďka problém s očkováním prevenarem 13…mám obavy z nějaké nečekáné reakce…a jestli by to nemohlo mít trvalé následky? má to vůbec význam očkovat? jaké máte názory prosím poraďte
Na diskuzním foru se pravdy nedobereš. Každý napíše něco jiného. Následky samozřejmě může mít jak po nemoci vyvolané pneumokokem, tak po očkování. Buď bych hledala fakta ( ale ne na diskuzních forech a různých tendenčních materiálech at už proočkovacích firemních letácích nebo protiočkovacích webech) nebo bych se obrátila s s žádostí o názor na věc na odborníka, kterému věříš.
Já dala oneumokokovou vakcinu synflorix, ale nikomu bych neradila, aby to udělala taky tak, zrovna v tomto směru si jistá ejsem, jestli ano nebo ne.
Příspěvek upraven 11.01.13 v 18:36
Myslím, že si musíš přečíst názory různě na internetu co o tom najdeš a nejlépe od odborníků, budou tu dva tábory, jedny budou mluvit jak je očkování jed, že matky co to očkujou jsou stvůry a ty druhé zas, že očkovat se musí atd.
Já jsem malého očkovala, měl reakce, klasika teploty jinak nic…a jestli bude mít trvalé následky? to ti nikdo nemůže říct…
Můj názor je takový, že pneumokoků je několik desítek druhů (asi okolo 100) a tohle očkování je proti třinácti z nich. Dalším mínusem pro mě je, že se očkuje v tak nízkém věku, kdy vpodstatě o dítěti nic nevíš - jakou má imunitu, jaké může mít alergie atd… Plus ty přídatné látky ve vakcíně… já jsem neočkovala.
My neočkovali ani jedno dítě, na radu kožní lékařky a alergologa nedáváme žádná očkování navíc - atopická zátěž v rodině a starší silný atopik od miminka a i teď ještě v pěti letech. jako má to svá pro i proti, kamarádky očkují, my ne ![]()
Dvojčata jsem očkovat nechala a dodnes si to vyčítám…ty reakce po tom byly fakt hrozný a poruchy spánku, který jedna z holek má i teď tomu taky připisuju! našeho třetího jsem očkovat nenechala…
Ja prevenar 13 synovi nechala naockovat, mel to pichnute vzdy spolecne s hexou a po prvni a druhe mel zvysenou teplotu do 38, jen ten den, pak uz uplne v pohode.
My už máme zasebou třetí očkováni prevenaru 13 a žadne reakce nikdy nebyli
Už bych nikdy nedala žádné nepovinné očkování. poté, co jsem si o tom víc nastudovala to jednak považuju za zbytečné co se ochrany týče, ale hlavně vysoce nebezpečné.
Říkala jsem si že by jsme malou nechali naočkovat třeba až po roce…mám z toho tedka opravdu strach…nechci to plést z tou hexou…myslím si že proto malý tělíčko je to hrozná zátěž… ![]()
Je to zátěž. tak to odlož, je to tvoje miminko a tvá zodpovědnost. naočkovat se dá později, ale pokud se něco teď stane, už to třeba zpět vzít nepůjde..co nejvíc si o tom zatím zjisti, proti čemu se očkuje, jak ty nemoci vypadají, a jak se léčí, přečti si jaké mohou být nežádoucí účinky, přečti si příbalové letáky, jsou na vakciny.net, abys věděla, co dítěti vlastně necháváš píchnout.
jsem přesvědčená o tom, že pokud se teď bojíš, tak po přečtení rozhodně nebudeš prevenar chtít dávat ![]()
Já jsem po poradě s pediatrem nechala syna Prevenerem očkovat. Dostal už poslední dávku a žádné reakce naštěstí neměl.
Ja to taky nedala a nedam…proste pro a proti mi vychazi toto neockovat. Ja se zavaznych reakci dost bojim, budu rada, ze zvladnem hexu (ani tu nemusim davat, ale zase nejaka zakladni ockovani chci aby meli - jen ji chci dat mnohem pozdeji).
Nebudeme Prevenar očkovat. Vlastně žádné nepovinné nedám. Já nevím, ale neustále čtu zkušenosti maminek, že do očkování Prevenarem bylo dítě zdravé a od očkování šlo z jednoho zánětu ucha do druhého a neustále se to opakovalo ![]()
Tak my jsme prevenarem ockovali a zatim jsme v poradku, ani zadne nachlazeni, nemoci ani jsme po ockovani nemeli problemi (teploty, breceni, nechutenstvi) tak snad dobry.. ![]()