Názor na očkování Prevenarem 13

482
11.1.13 18:30

názor na očkování prevenarem 13

Ahoj holky řešíme teďka problém s očkováním prevenarem 13…mám obavy z nějaké nečekáné reakce…a jestli by to nemohlo mít trvalé následky? má to vůbec význam očkovat? jaké máte názory prosím poraďte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81480
11.1.13 18:35

Na diskuzním foru se pravdy nedobereš. Každý napíše něco jiného. Následky samozřejmě může mít jak po nemoci vyvolané pneumokokem, tak po očkování. Buď bych hledala fakta ( ale ne na diskuzních forech a různých tendenčních materiálech at už proočkovacích firemních letácích nebo protiočkovacích webech) nebo bych se obrátila s s žádostí o názor na věc na odborníka, kterému věříš.

Já dala oneumokokovou vakcinu synflorix, ale nikomu bych neradila, aby to udělala taky tak, zrovna v tomto směru si jistá ejsem, jestli ano nebo ne.

Příspěvek upraven 11.01.13 v 18:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
11.1.13 18:36

Myslím, že si musíš přečíst názory různě na internetu co o tom najdeš a nejlépe od odborníků, budou tu dva tábory, jedny budou mluvit jak je očkování jed, že matky co to očkujou jsou stvůry a ty druhé zas, že očkovat se musí atd.
Já jsem malého očkovala, měl reakce, klasika teploty jinak nic…a jestli bude mít trvalé následky? to ti nikdo nemůže říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
11.1.13 18:47

Můj názor je takový, že pneumokoků je několik desítek druhů (asi okolo 100) a tohle očkování je proti třinácti z nich. Dalším mínusem pro mě je, že se očkuje v tak nízkém věku, kdy vpodstatě o dítěti nic nevíš - jakou má imunitu, jaké může mít alergie atd… Plus ty přídatné látky ve vakcíně… já jsem neočkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
11.1.13 18:56

My neočkovali ani jedno dítě, na radu kožní lékařky a alergologa nedáváme žádná očkování navíc - atopická zátěž v rodině a starší silný atopik od miminka a i teď ještě v pěti letech. jako má to svá pro i proti, kamarádky očkují, my ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
11.1.13 18:58

Dvojčata jsem očkovat nechala a dodnes si to vyčítám…ty reakce po tom byly fakt hrozný a poruchy spánku, který jedna z holek má i teď tomu taky připisuju! našeho třetího jsem očkovat nenechala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
11.1.13 19:08

Ja prevenar 13 synovi nechala naockovat, mel to pichnute vzdy spolecne s hexou a po prvni a druhe mel zvysenou teplotu do 38, jen ten den, pak uz uplne v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
11.1.13 19:11

My už máme zasebou třetí očkováni prevenaru 13 a žadne reakce nikdy nebyli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
11.1.13 19:11

Už bych nikdy nedala žádné nepovinné očkování. poté, co jsem si o tom víc nastudovala to jednak považuju za zbytečné co se ochrany týče, ale hlavně vysoce nebezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
11.1.13 19:14

Říkala jsem si že by jsme malou nechali naočkovat třeba až po roce…mám z toho tedka opravdu strach…nechci to plést z tou hexou…myslím si že proto malý tělíčko je to hrozná zátěž… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
11.1.13 19:21

Je to zátěž. tak to odlož, je to tvoje miminko a tvá zodpovědnost. naočkovat se dá později, ale pokud se něco teď stane, už to třeba zpět vzít nepůjde..co nejvíc si o tom zatím zjisti, proti čemu se očkuje, jak ty nemoci vypadají, a jak se léčí, přečti si jaké mohou být nežádoucí účinky, přečti si příbalové letáky, jsou na vakciny.net, abys věděla, co dítěti vlastně necháváš píchnout.

jsem přesvědčená o tom, že pokud se teď bojíš, tak po přečtení rozhodně nebudeš prevenar chtít dávat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
11.1.13 19:23

Já jsem po poradě s pediatrem nechala syna Prevenerem očkovat. Dostal už poslední dávku a žádné reakce naštěstí neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.1.13 19:24

Ja to taky nedala a nedam…proste pro a proti mi vychazi toto neockovat. Ja se zavaznych reakci dost bojim, budu rada, ze zvladnem hexu (ani tu nemusim davat, ale zase nejaka zakladni ockovani chci aby meli - jen ji chci dat mnohem pozdeji).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
11.1.13 20:00

Nebudeme Prevenar očkovat. Vlastně žádné nepovinné nedám. Já nevím, ale neustále čtu zkušenosti maminek, že do očkování Prevenarem bylo dítě zdravé a od očkování šlo z jednoho zánětu ucha do druhého a neustále se to opakovalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3525
11.1.13 20:15

Tak my jsme prevenarem ockovali a zatim jsme v poradku, ani zadne nachlazeni, nemoci ani jsme po ockovani nemeli problemi (teploty, breceni, nechutenstvi) tak snad dobry.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek