Neapol dovolená

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1305
25.12.22 13:57

Neapol dovolená

Ahoj,
byl jste někdo v Neapoli?
Manžel by tam chtěl na prodloužený víkend, není to letecky moc drahé, ale četla jsem na netu ne moc lichotivé informace stran bezpečnosti a čistoty. Komentáře, co psali chlapi bylo většinou ve stylu „úplně v pohodě“, co psaly ženy tak spíše „znovu už nikdy“.
Tak nevím. Jeli bysme s dcerou 8let.
Díky všem za příspěvky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Pitaya1
25.12.22 14:03

Byla jsem tam.pred 3 roky s mojí mamkou a devitiletym klukem. A všechno v pohoda
Moc se nám tam libilo.

• Citovat
  • Upravit
25.12.22 14:18

Těžko říct, měla jsem z toho rozporuplné pocity. :mrgreen:

Prvních pár dní jsem se okamžitě chtěla vrátit domů, ale nakonec na to vzpomínám v hezkém. Jeli jsme v únoru a ten pocit, když přiletíš z chladné ČR a dýchne na tebe 17 stupňů, ten si pamatuju ještě dneska. Plus vidět v únoru pomeranče a citrony na stromech, to byl zážitek. :) Určitě za to stojí jet se podívat na Vesuv a do Pompejí.
Kdybych to měla shrnout, tak jsem ráda, že jsme jeli, ale už bych se nevrátila. Ta čistota tam moc není a přišlo mi to tam takové neorganizované a hlasité, možná ta pověstná jižanská nátura. :mrgreen:

Ten prodloužený víkend mi připadá časově ideál, na dýl už bych asi nejela. Jestli se rozhodnete jet, užijte si to! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
25.12.22 14:32

Nevím, jestli je Neapol nějak hodně specifická, zrovna tam jsem nebyla, ale jinak mám Itálii obhlédnutou od Milána po Palermo a vždycky jsem se tam cítila dobře, včetně velkých měst. Upřímně řečeno mě tvoje váhání překvapuje, zvlášť když budeš mít s sebou manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
25.12.22 14:42

Bohužel já mám špatnou zkušenost, když jsem vystoupila z busu z letiště, tak než jsem došla do hotelu, 5 minut pěšky, tak rozepla taška, bohudík jsem měla všechno důležité v CROSS body je kabelce. Když jsme byli v restauraci, tak jsme viděli jak číšník dává signály na koho se mají zaměřit. Jako byla jsem ráda že jsem doma, kolega pak byl taky a říkal že pohoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3010
25.12.22 14:47

N

Já měla loni po vystoupení z vlaku chuť se otočit a odjet zpátky do Říma :) Asi 15 min trvající cestou do ubytování jsme potkali dva drogové dealery při práci a potkali mnoho bezprizorných černých mladíků.
V uličkách panoval z našeho pohledu vesměs chaos, bordel a velký ruch. Auta, chodci, kola, všechno se tam pralo o místo.
Taky jsme byli v červenci a bylo bezmála 40 stupňů
Je to velmi specifické město.
Ovšem zažívali jsme tam nepopsatelné gastronomické hody. Za půl dne si na všechno zvykli a určitě pojedeme zase.
Pravda je, že osmileté dítě bych tam asi uplně nebrala, čistě proto, že si myslím, že to pro dceru nebude uplně záživné-ne, že bych se bála o bezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
25.12.22 14:49
@Kryptozoo píše:
Já měla loni po vystoupení z vlaku chuť se otočit a odjet zpátky do Říma :) Asi 15 min trvající cestou do ubytování jsme potkali dva drogové dealery při práci a potkali mnoho bezprizorných černých mladíků.
V uličkách panoval z našeho pohledu vesměs chaos, bordel a velký ruch. Auta, chodci, kola, všechno se tam pralo o místo.
Taky jsme byli v červenci a bylo bezmála 40 stupňů
Je to velmi specifické město.
Ovšem zažívali jsme tam nepopsatelné gastronomické hody. Za půl dne si na všechno zvykli a určitě pojedeme zase.
Pravda je, že osmileté dítě bych tam asi uplně nebrala, čistě proto, že si myslím, že to pro dceru nebude uplně záživné-ne, že bych se bála o bezpečí.

Tak. zalezi na výchově dítěte. Moje dítě. to v tech 9 uzilo. Ale cestujeme s ním. od mala, takže je na to zvyklý a baví ho to.

• Citovat
  • Upravit
3010
25.12.22 14:53

@Pitaya1 To je bez debaty, chtěla jsem tím říct, že mně to nepřijde jako takové „prvoplánově“ vhodné pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
25.12.22 14:54
@Kryptozoo píše:
@Pitaya1 To je bez debaty, chtěla jsem tím říct, že mně to nepřijde jako takové „prvoplánově“ vhodné pro děti.

Záleží na dítěti, životním stylu rodiny.

• Citovat
  • Upravit
767
25.12.22 18:14

Já byla se sestrami asi 5 let zpět a v pohodě, čistota nic moc, ale ničemu to za mě nevadilo. Užily jsme si to 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29463
28.12.22 08:25
@liggy píše:
Ahoj,
byl jste někdo v Neapoli?
Manžel by tam chtěl na prodloužený víkend, není to letecky moc drahé, ale četla jsem na netu ne moc lichotivé informace stran bezpečnosti a čistoty. Komentáře, co psali chlapi bylo většinou ve stylu „úplně v pohodě“, co psaly ženy tak spíše „znovu už nikdy“.
Tak nevím. Jeli bysme s dcerou 8let.
Díky všem za příspěvky…

Projela jsem v Itálii dost krásných měst. Neapol bych řekla nejhorší. Nějak mně to nenadchlo a necítila jsem se tam bezpečně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
29.12.22 16:59

V Neapoli jsem byla s detmi letos na prodlouzenem vikendu. A klidne bych jela znovu. Prvni den si ale urcite nechte na kulturní šok. Městská doprava příliš nefunguje, všude chaos, hodne aut, troubeni, jizanska natura, dost migranti, policie na kazdem rohu, lehká neochota místních k turistům. Na piazza garibaldi nas přivítal napis “turist go home”. Ale. Byli jsme v říjnu a prijeli jsme v podstatě do léta, i kdyz Italové uz chodili v bundach a kozačkách 😀. Výborně jidlo, káva, dezerty, za par supu. Krasne prostředí. Byli jsme se podívat u Vesuvu, v Pompejích, udělali jsme si vylet vlakem do Sorenta. Vesměs jsem se citila bezpečně, dcera si teda vzdycky odpoledne brala dlouhé kalhoty, prave kvuli nechtěným pohledum hlavne migrantu. Nic zlého se nam za pet dni, kdy jsme tam byli nestalo. Letiště bylo v poradku, let včas. Klidně bych jela znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
29.12.22 17:07
@marin píše:
Projela jsem v Itálii dost krásných měst. Neapol bych řekla nejhorší. Nějak mně to nenadchlo a necítila jsem se tam bezpečně. :nevim:

Souhlasím. Též mám Itálii vcelku procestovanou a do Neapole bych se nevrátila. A když už, tak rozhodně výlet do Pompejí a na Vesuv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2820
28.1.26 20:31

Je dobré naplánovat Vesuv a Pompeje na jeden den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
28.1.26 23:26

Za mě ne. Nebyli jsme v Pompejích, ale v podstatně menším Herkulaneu a přesto jsme tam strávili téměř celý den. Ale my jsme hodně kochací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí