Nebezpečná náměsíčnost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7199
4.10.12 20:19

Nebezpečná náměsíčnost ?

Krásný večer přeji, mám takový - možná hloupý - dotaz, zda někdo máte podobnou zkušenost.

Po porodu (rodila jsem 7. září císařem) mám trošičku nálady, ale vlastně si myslím že psychicky jsem na tom velmi dobře. Vzhledem k tomu že jsem se léčila s depresí jsem se opravdu bála že se mi poporodní psychóza nevyhne. Zatím to snad vychází (klepu na dřevo) a já si maminkování užívám.

ALE ale mám problém že jsem po cca deseti letech začala být znovu náměsíčná. Jako dítěti se mi to stávalo poměrně často. A od porodu jsem náměsíčná skoro každou noc.
V tom snu (který si pamatuji) mám pocit že je Honzík (moje miminko) uvězněný v polštáři a nemá tam dostatek kyslíku. A já ho hrozně chci dostat ven - takže v náměsíčnosti trhám obaly polštářů a hystericky hledám kde je. Nejsem schopná si lehnou zpátky protože se bojím že ho zalehnu.
(Honzík je mezitím spokojený v postílce)

Jediné co jsem zatím podnikla bylo naprosté omezení spaní s Honzíkem v posteli - kdo ví co ve spánku provedu :nevim: a dumám co dál. Počkat až to přejde nebo řešit příčinu?
Bydlím sama tak mám občas strach abych mu třeba omylem neublížila, vím že je to nepravděpodobné - ale já opravdu nevím co můžu ve spánku udělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
melliska
4.10.12 20:30

Ahoj tak to je docela mazec. Poradím ti jedn zajdi k psychologovy. Opravdu já jsem byla taky náměsičná. A to tak že jsem utíkala oknem ze 3patra ani nevím jak jsem zešplhala dolu ven. A to celé 4roky… párkrád mě dovedla policie. Když spala semnou v postely sestra tak jsem jí poškrábala ruce a to do krve. Už jsem nevěděla co stím mám dělat tak jsem zašla za obvodní doktorkou a ta mi poradila..

• Citovat
  • Upravit
7199
4.10.12 20:35

@melliska
Nad tou návštěvou přemýšlím, ale když si tam přemílám v hlavě tak důvod proč mám takový sen nevidím. Vím že je Honzík v bezpečí, nemám z ničeho vyloženě přehnaný strach (klasický strach je myslím s příchodem miminka normální ;) )

Vím že je to asi osobní - ale tobě psycholog pomohl že jsi pak už nebyla náměsíčná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
4.10.12 20:36
@melliska píše:
Ahoj tak to je docela mazec. Poradím ti jedn zajdi k psychologovy. Opravdu já jsem byla taky náměsičná. A to tak že jsem utíkala oknem ze 3patra ani nevím jak jsem zešplhala dolu ven. A to celé 4roky… párkrád mě dovedla policie. Když spala semnou v postely sestra tak jsem jí poškrábala ruce a to do krve. Už jsem nevěděla co stím mám dělat tak jsem zašla za obvodní doktorkou a ta mi poradila..

Ty už prosím nikomu neraď. Jo asi mě tu bude zase někdo osočovat, že řeším pravopis, ale tohle už je fakt moc!!! :roll: :roll: :roll: :think:

• Citovat
  • Upravit
5278
4.10.12 20:55

Vím o čem mluvvíš! měla jsem po porodu dvojčat něco podobnýho! nikdy - opravdu nikdy jsem s nima nespala v posteli, vždy byly v postýlkách a přesto jsem noc co noc hledala děti v peřinách, hystericky jsem prohrabávala peřiny s tím, že se mi tam děti udusily a i jsem je jakoby vytáhla a ony se mi rozplynuly v rukách…jednou jsem dokonce odvalila manžela a hysterčila jsem, že zalehnul dítě :zed: trvalo to cca 5 měsíců :oops: :roll: moje psycholožka mi poradila dobrou věc - kdykoliv budu mít zas tenhle stav, nemám začít hystericky hledat, ale mám se nejdřív podívat směrem k postýlce, kde bliká monitor dechu a já tím pádem vím, že děti jsou tam! tohle na mě zafungovalo!

v půl roce jsem přesunula děti do jejich pokoje a mě se tyhle stavy vrátily :zed: trvalo to tenkrát asi další dva měsíce a pak to prostě zmizelo :nevim:

každopádně, jestli jsi sama…radši k psychologovi zajdi :kytka: držim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
4.10.12 20:59
@Misuldy píše:
Ty už prosím nikomu neraď. Jo asi mě tu bude zase někdo osočovat, že řeším pravopis, ale tohle už je fakt moc!!! :roll: :roll: :roll: :think:

jako kvůli chybám v textu?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7199
4.10.12 21:05

@dvojmatka Já během toho snu právě vůbec nejsem schopná postýlku zaregistrovat (říkala jsem si když jsem byla vzhůru že si musím odůvodnit že je všechno v pořádku, ale postýlka jako by v tom pokoji nebyla..)… :zed:

Teda je opravdu zvláštní že jsi to měla vlastně stejné… a když to přešlo i u tebe tak snad i u mně :) ale pět měsíců, to je opravdu šílené, obdivuju tě že jsi to zvládla a nepřišla o rozum (já mám vždycky pocit že prostě blázním) :hug:

Tak uvidíme, ale než se odhodlám k psychologovi tak to bude taky trvat, na tohle jsem hrozný srab a pokud mi kdokoliv nesedne tak prchám.. :roll:

Děkuju za radu, a přeju hodně zdraví dvojčátkám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
4.10.12 21:10

Já jsem to měla po porodu taky tak. Myslela jsem, že je malej s náma v posteli a nemůže dýchat - jednou jsem dokonce málem shodila manžela z postele, když si šel lehnout, protože jsem si myslela, že chce zalehnout prcka, ale časem to samo přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
4.10.12 21:11

@Becky00 hele, mě asi i dost pomáhal manžel, kterýhp jsem tím budila, takže mě zklidňoval. ale bylo to na palici, já se bála usnout! dokonce jsem si třeba zabarikádovala přístup k balkonu - bydlíme v devátým patře a já se děsně bála, že bych mohla něco udělat :oops: :roll: zajímavý je, že třeba u třetího mrňouse se mi to stalo asi jen 3× a pak už dobrý! a spal se mnou v postýlce ze začátku každou noc :roll:

já to trochu připisuju tomu, že dvojčata byly moc vymodlený po dlouhým snažení a já byla od začátku těhotenství vystrašená a bála se o ně! tam to možná vzniklo!!

tak se drž! přeju, ať Tě to pustí dřív, jak mě! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
4.10.12 21:29

@Misuldy já bych si těch chyb ani nevšimla, kdyby jsi neupozornila :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
4.10.12 21:31

Zakladatelko, mrzí mě čím trpíš, ale asi jediná pomoct bude odborná. Neboj se ničeho, to se může stát každému!! Ale přeci jenom pro zdraví a bezpečí malého, ale i pro tebe bude lepší, když se svěříš do rukou nějakému odborníkovi ;) držím pěsti!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlásená Gabika
4.10.12 22:03

No, možno to je úplne mimo, ale čo takto s tým miminkom v posteli spať??? Tak by si ho vždy našla a bola by pohoda, nie? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21992
4.10.12 22:33

@Becky00, mně to teda nepřipadá jako „náměsíčnost“, ale jako normální projev nezvyklé situace, přemíry nové zodpovědnosti a strachu o miminko. Taky jsem to měla, první dva tři měsíce - v noci se mi zdálo, že jsem usnula s dítětem v náruči a ono mi padá - vždycky jsem pak vyletěla jak čertík z krabičky, občas ho v polospánku hledala na podlaze… manžel na mne koukal jak zjara, dítě v klidu spalo v postýlce a já šmátrala po zemi a hledala ho.

Vydrž, ono se to časem upraví.

@Misuldy, kritizovat cizí chyby umí každý - nicméně i s chybami se dá napsat vlastní názor a dobře míněná rada druhému. Aspoň se pokusila pomoci - nevšimla jsem si, že Ty by ses pokusila o totéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
melliska
5.10.12 03:15
@Misuldy píše:
Ty už prosím nikomu neraď. Jo asi mě tu bude zase někdo osočovat, že řeším pravopis, ale tohle už je fakt moc!!! :roll: :roll: :roll: :think:

když nevíš nesud.To tu mám psát rusky jak chceš.

• Citovat
  • Upravit
melliska
5.10.12 03:19
@melliska píše:
když nevíš nesud.To tu mám psát rusky jak chceš.

A NEBO SI MÁM DÁT NA PROFIL EXTRA PRO LIDI JAKO JSEŠ TY žE SE OMLOUVÁM ZACHYBY LE ŽE česky moc neumím a když tak schybama..)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat