Nechat dítě letět samotné letadlem?

81
14.9.24 22:25

Nechat dítě letět samotné letadlem?

Ahoj holky :srdce:
Potřebuji poradit se složitou situací, o podzimních prázdninách jsem s dětmi a manželem plánovali letět do Londýna na týden. Dcera se ale teď dozvěděla že přez druhý den prázdnin bude mít taneční vystoupení které opravdu nejde vynechat. Trénovala dlouho a nikoho jiného by nestihli najít takže by se vystoupení nekonalo. Letenky se dají posunout o ty dva dny a dcera by mohla na vystoupení a babička by jí pak odvezla na letiště a mohla by letět sama. Let je asi 2 hodiny a dceři je skoro 15 takže s potvrzením může letět. Sama si myslí že to zvládne ale já si nejsem jistá. I když by jsme na ní v příletové hale čekali bojím se protože Heathrow je dost chaotické. Bohužel já nemůžu posunout svoje letenky a letět s ní kvůli kamarádce která nám první den příletu předává klíče a dům, pak taky odlétá. Co by jste udělali vy? Děkuji moc a omlouvám se za jakékoli chyby nejsme původem z ČR :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76450
14.9.24 22:31
@Emily Krol píše: Více

tak když dcera do toho chce jít, a máte všichni mobily, kdyby vás na příletovém letišti nemohla najít, tak ti zavolá a budeš ji navigovat, kde jste nebo kde má ona čekat a vyzvednete si ji,
anglicky zřejmě také v 15 aspoň částečně umí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
14.9.24 22:34

Je to jednodussi letet do UK, i na Heathrow, protoze vlastne z letadla pujde s davem, pak pasovkou a vy budete cekat v priletove hale. A mate mobily tak byvto melo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
14.9.24 22:59

Nemůže se stát nic horšího, než že ji budete nějakou dobu na příletu hledat. Ať s babičkou vyrazí včas, aby měla velkou rezervu a stihla v klidu najít letadlo na odletu. Já bych do toho šla. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4609
14.9.24 22:59

Pokud chce, tak bych ji letet samotnou nechala.. sama jsem v 15 letela do Nemecka, i zpatky a bylo to v pohode, ja si to naopak hrozne uzila, muset se spolehnout jen na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.24 23:11

@Emily Krol Z mého pohledu je to jednodušší, než se dostávat někam vlakem. Na letišti ji někdo provede. Jinam, než do toho správného letadla ji nepustí. V Praze se bez problémů domluví a všichni ji nasměrují. Pak z letiště se taky dostane tím jedním jediným východem. Ani nehrozí, že by byla někde na půlce cesty výluka a musela hledat náhradní autobusovou dopravu. Chápu, že to zní náročně, protože letadlo. Ale už je to velká holka, zvládne to.

• Citovat
  • Upravit
7857
14.9.24 23:11

Určitě to zvládne, nebo je možné jí objednat asistenci. Omlouvám se, nevím přesně jakým termínem se to nazývá, ale je to o tom, že to dítě si vlastně pozemní služba předává z ruky do ruky až do letadle letuškám a obdobně i na výstupu, takže dítě nikde nezevluje samo, pořád ho někdo „posouvá“ správným směrem. Kamarádku takhle právě v době jejích cca 10-16 let posílali rodiče za tetou do Anglie. Anglicky tenkrát navíc neuměla kváknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
14.9.24 23:30

Nech ji jít samotnou. Já v tom věku byla sama doma a starala se o sebe, když máma jela na 2 týdny na dovolenou. Nejhorší věc, co se může stát je, že se nenajdete hned pinpřistání. Klídek. Už není malá holka, každá zkušenost mimo její komfortní zonu jí jenom posílí. Nabyde zkušenosti, i když to možná bude stres a panika v úvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.9.24 05:45
@Leala44 píše: Více

Trochu zvláštní vztahy v rodině, když rodiče nechá bez dozoru 14 dnů 14 leté dítě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
15.9.24 05:47

Pokud chce letět, tak ji nech. Do Anglie to není nějak extrémně dlouhý let. Předpokládám, že anglicky umí.

• Citovat
  • Upravit
2490
15.9.24 06:15
@Leala44 píše: Více

S novým frajerem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12576
15.9.24 07:32
@Emily Krol píše: Více

Nejsem si ted uplne jista, ale neni v Heathrow vice hal propojenych vlaky, ale to se asi resi jen pri odletu ne priletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí