Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jo mám radu… Nekecej ostatním do řízení 🤷
Hele je v pořádku když nepredjiždíš hned ale až na místě kdy si si jistá. Na auta za tebou se vykašly, pokud se takhle nepotahnete deset kilometrů je to úplně v klidu. Každopádně když bys mi jako spolujezdec začala říkat že určitě nevidím nebo mě jinak poučovat proč sem předjela, tak bych tě vysadila ať si jdeš pěšky 😀
@Anonymní píše: Více
Jezdi jak sama chceš. Když se necítíš předjet, nepředjížděj. Viděla jsem minulý týden, jel cyklista, za ním se táhnul kamion a za ním další osobní auta. My jeli v protisměru a aut plno, tak nebylo možno cyklistu předjet. nedalo se nic dělat.
@Jelitoo, já si nedovolím nikomu do řízení kecat. Učím se to. Spíš se ptám, abych se poučila… Třeba ostatní vidí víc než já
. Je to asi hodně o tom odhadů, zkušenostech…
Taky to moc nehrotim a jak to jde tak je proste předjedu, ne vzdy si myslim, ze dodrzim ty 2 metry co jsou ted předepsaný.
Zase proste nepojedu za cyklistou 10 km. Stejně některý obdivuju, já bych do toho provozu nejela, radši si zajedu, ale beru to po cyklostezce. Je mi jasný, že to někde nejde, tak bych se na to vykašlala úplně.
@Anonymní píše: Více
Nebo jsou to idioti. Nás takový jeden ohrozil kdy předjížděl v zatáčce a skoro vjel do nás co jsme jeli v protisměru, měl co dělat aby se rychle zařadil zpátky, my bychom neměli kam. Vezli jsme vnučku z tábora, takže dítě v autě.
@Anna766 aha, vidíš, já si říkala že je to nějak moc. Pardon. Hele mám řidičák přes 20 let, predjizdim je proste furt stejně, nějak s rozumem. Samozřejmě nikdo je nechce ohrozit, to co ale někdy předvádí je děs, kolikrát je potkám na silnici a vedle krásná cyklostezka. ![]()
@Netopýr1 píše: Více
To jo no. Jsem viděla jak cyklisti vozí takovou umělohmotnou tyč směrem do silnice, aby jako řidiči viděli jak mají předjíždět.
Mě se stalo, už jsem to tu někde psala, jak do mě napálila zezadu cyklistka, šla jsem po chodníku ![]()
Bráchu zase naopak smetl k kamion i s kolem ze silnice do pangejtu a brácha to naštěstí odnesl jen zlomenou klíční kostí.
@Netopýr1 Žádný cyklista nepojede po silnici, když je vedle krásná cyklostezka. Jenže občas je krásná jen na pohled, jsou tam různá přerušení, není vhodná pro silniční kolo, nebo nesmyslně končí a blbě se s z ní vyjíždí. Sama jsem řidič i cyklistka a opravdu miluju slušné cyklostezky, jenže někde je paskvil, po kterém se nedá jet.
@Anna766 píše: Více
To jako vážně?
Tak ten by tou tyčí zrovna dostal, to snad není možný tohleto.
@arinecka píše: Více
Já to nemůžu najít už, ale prostě od tyče kola nebo řídítek nevím ted, do silnice tyč dlouhá ten metr a půl. Nevím z čeho vyrobená.
Děláš to správně. Nebezpečné předjíždění je bohužel častá příčina smrtelných nehod. Někteří řidiči jsou zkrátka střelci a neuvědomují si, že za horizont nebo za zatáčku nevidí. Nebo že mají slabé auto a předjíždění jim bude trvat dlouho.
@Netopýr1 píše: Více
Kdyz se kouknes do mapy, tak jako cyklotrasy byvaji znacene i silnice. Cyklostezek zase tolik neni.
Málokdy se mi stane, že potkám cyklistu na rovné přímé silnici. Většinou na něj narazím v nějakém blbém místě. Zařadím se za něho a předjíždím, až když je zřetelně vidět, že nic proti nejede. Zároveň se za mnou vždycky vytvoří štrůdl aut a já se stydím, že zase zdržuju. Když v autě sedím jako spolucestující, ne řidič, tak úplně koukám, jak ostatní cyklisty předjídějí hned, když na ně narazí. Když jim řeknu, že tam nebylo vidět, oni tvrdí, že tam vidět bylo. Jiní mi zase tvrdí, že to moc hrotím, že to je mžik než cyklistu předjedu. Máte nějakou radu?