Předjíždění cyklistů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5244
3.9.24 16:31
@Anonymní píše: Více

Proto si vzdycky uzivam cyklistiku v Nemecku, Rakousku, ale i treba ve Spanelsku, protoze tam za cyklistou auta jednou v klidku a bez nervu i nekolik kilometru, davaji mu prednost i tam, kde prednost nema, a vubec se k nemu chovaji ohleduplne. Zato v Cesku jsou cykliste na urovni obtizneho hmyzu. Kolega je ted prvne v Rakousku a je uplne nadseny z pristupu tamejsich ridicu. Takze ja ti za vsechny cyklisty dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
838
3.9.24 16:36

Je lepší počkat delší chvíli, až bude situace přehledná, než způsobit nějaké neštěstí.
A jak nejdůležitější beru nic si nedělat z lidí, co se na tebe lepí jako by se ti chtěli podívat do kufru.
Cyklisty předjíždím zásadně s dostatečným odstupem, nechápu ty, co to snad schválně berou co nejvíce těsně vedle nich, to be opravdu nepříjemné a nebezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36513
3.9.24 16:40
@Anonymní píše: Více

Když se to někde zašmodrchá, tak z mých zkušeností je v čele kolony na 80% v autě ženská. To je někdy neskutečné, jak jste opatrné, až z toho ztratí nervy někdo další a problém je na světě. Pak to je neopatrná jízda, překročení rychlosti a pod., ale že pravou příčinou byla nevyježděná a extra opatrná řidička, která namísto již tak šíleného 1.5 m odstupu drží rovnou 2 m, takže se za ní tvoří dlouhá kolona, už nikdo nezkoumá. :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
3.9.24 17:03

Jako cyklista mohu konstatovat, ze cyklostezek je u nás fakt malo. Nesnáším jízdu po silnicích kde je provoz, je to fakt o hubu. Kolikrat jezdím stále dokola po polňačkach jen abych nemusela mezi auta.
Ale vše je o lidech. Mezi cyklisty se fakt najdou lide bezohledni, kteří jedou vedle sebe po hlavních silnicích, protože je to proste povolené. Ze brzdí provoz a je to nebezpečné jim je jedno.
Naopak i někteří řidiči štrejchnou cyklistu snad par Cm při předjíždění.
Proste někteří lide jsou fakt tepati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148968
3.9.24 17:06
@freeport píše: Více

Nejsem cyklista a v podstatě mi nevadí. Většinou jsou spořádaní. Nejhorší jsou ti cyklisti ve městě. Tuhle nám skoro spadl pod auto dědek na kole, co se motal po silnici jak nudle v bandě, sem tam. Mohl být napitý, nebo mu mohlo být blbě z horka, obojí je možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
747
3.9.24 20:49
@jege píše: Více

Pravou příčinou je ten, kdo neudrží své nervy. Nevyrovnaní jedinci má silnici nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
747
3.9.24 20:52

Já jsem původně z Hradce, tam se jezdí dobře, jsou tam rozumné cyklostezky a kde nejsou, tak se jede po silnici, všichni řidiči jsou už z autoškoly na cyklisty zvyklí, zároveň samo často na kole jezdí. Cyklisty také předjíždím až tehdy, když vidím. Kdo předjíždí v zatáčce nebo před horizontem, je vrah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
3.9.24 21:24

U nás je takový kousek cesty, no, normální dvojka to je, ale je to z kopce do kopce. Nejsou to žádné extrémní kopce, ale prostě za ten horizont nejde vidět. Je tam poměrně velký provoz a cyklistů je tam taky dost. Je spousta řidičů, kteří nemůžou vidět, jestli za tím horizontem jede auto a bez problémů cyklisty předjíždí. Samozřejmě tím vzniká spousta situací, kdy auto v protisměru uhýbá, případně se brzdí úplně na krev,… Přitom si to stačí rozplánovat a dojet toho cyklistu na horizontu, kdy už vidím, jestli ho předjedu, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
3.9.24 21:31

Jsem cyklista (silničář), takže jezdím převážně po silnici. Když vidím, že se za mnu nějaké auto trápí, tak jedu fakt po krajíčku a někdy mu i ukazuju, že může předjet (vidím dál). S těmi 1,5 metrem - ono to není nutné, pokud to auto neprosviští devadesátkou a není to kamion, aby vytvořil větrný poryv. Když pojedete normálně, tak se vždycky vejdeme všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
3.9.24 21:50
@arinecka píše: Více

Ani nemusí mít tyč. Mě smetl cyklista jedoucí z prudkého kopce loktem tak, že jsem zůstala ležet s otřesem mozku. A ujel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
3.9.24 21:57

Jinak zakladatelko, souhlasím s tím, že se nenech tlačit do ničeho, na co se necítíš. Takových hrdinů jsou plné krchovy. Plus nezapomeň, že jiný řidič může mít daleko silnější motor umožňující větší zrychlení. A mně se osvědčilo, to mi kdysi poradil muž, v momentu předjíždění podřadit a šlápnout na plyn. Pokud tedy nemáš automat. Tímto způsobem se auto dostane do vyšších otáček a vyvine maximální rychlost, která je u předjíždění důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
3.9.24 21:59

Miluji cyklisty bez označení. Ještě lepší je za deště v pláštěnce s blikačkou pod tou pláštěnkou. Ve tmě mezi vesnicemi. Některým by to kolo měli sebrat. Nebo jedna kolegyně jezdí s deštníkem v ruce. Potkat ji na kruháči ráno je taky fajn zážitek.
Jinak předjíždím, když jsem si jistá, že to bude OK. Co si mysli Ti za mnou je mi u zadele. Oni si místo mě sednout nepůjdou a nebo o matku děti nepřipraví.
Frajerů na silnici už bylo. :kytka: :kytka:
Někteří jsou OK, zase abych je neházela do jednoho pytle :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4093
3.9.24 22:05
@kocourGarfield píše: Více

Výstražný trojúhelník na zádech nebo co si představit pod pojmem cyklista s označením? Deštník není uspokojivé označení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15871
3.9.24 22:06
@kocourGarfield píše: Více

Nevím, co je cyklista bez označení, ale lahůdka je borec komplet v maskáčích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36513
3.9.24 23:41
@Kolicek95 píše: Více

Vystrašení a extrémně bojácní jedinci rovněž! :cert: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...