Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezkou neděli všem. S malou se letos poprvé chystáme k moři. Bude to jeji první cesta letadlem. Váhám nad tím, zda jí mám pořídit nějaký dětský kufr, nebo ty věci narvat do mého a partnerova kufru. Máte s tím nějaké zkušenosti? Je to dobrá investice? Naučí se tak malá balit na dovolenou? Nebo je to spíš pak velký chaos na cestách? Předem děkuji za odpovědi.
Sestřenice má pro každého jedem kufr.
Já bych to asi všechno zkusila nacpat do dvou. Nebude taky záležet na tom, kolik jí je? Batoleti to bude nejspíš buřt.
Za mě to je zbytečnost. My jsme s dětmi balili vždy do našich kufrů. Ale osvědčil se nám kabinový kufr s sebou do letadla. Vozila jsem v tom hračky, deku, polštář, jídlo a věci na převlečení na cestu. Záleží na tom, jak staré dítě máš.
@Nikča Horká Dětský kufr je zbytečnost. Dítě balit na dovolenou nenaučí a počítej s tím, že pokud je kufr fakt dětský, tak za nějaký čas s ním jezdit nebude chtít. Kupte ho, pokud máte dost peněz, ale za dobrou investici ho nepovažuji.
Tak nevím, co si od toho slibuješ? Nečekala bych od kufru asi žádný výchovný nebo emoční přínos pro dítě. Výhoda kufru je prostě to, že je to další kufr. Nic víc v tom nehledej. Pracuji s tím tak, že když má dítě k letence možnost zavazadla a nevešli bychom se jen do mého (létám jako rodič sama), tak využiju té možnosti a beru druhý kufr. Ale musím zas počítat s tím, že ne vždy si s ním menší dítě poradilo, takže mi taky nastávaly situace, kdy jsem na letišti táhla v jedné ruce velký kufr, ve druhé ruce menší kufr, na zádech batoh, přes rameno kabelku, třetí rukou vyndavám pasy, čtvrtou rukou podávám pití a pátou rukou držím dítě za ruku…
Měli jsme strašně dlouho příruční kufr s dětským motivem. Kluka bavilo do něj balit pár svých věcí
No takhle, kdybych často cestovala letadlem, asi bych pořídila kufr Jetkids od Stokke (děti na tom mohou jezdit, dá se díky tomu udělat ze sedadla menší postýlka). Ale pro jednu cestu k moři bych tedy speciálně kufr nekupovala.
Já balim děti do skladaci tasky z decathlonu 20l (2&6) a velikostne je to jako prirucak. Každý má svoje oddělené a stačí to
První dcera má 4,5roku a letěla třikrát, poprvé jsme měli dva kufry a příruční, když s ní letěli naši 2×, tak měla velký kufr, naší druhý kufr a v příručním dohromady pár věcí a dcera měla malý batoh na svačinu, hračky…letos už budeme čtyři a když člověk ještě věže třeba kočárek, někdy i postýlku, tak přemýšlí, kolik těch kufrů chceme tahat…
Příspěvek upraven 11.08.24 v 21:08
Malý dětský kufr s kolečkami do kabiny. Za nás topka už od prvních let
.
Balím jim já, ale možnost se na něčem vozit výrazně prodlužuje dětskou trpělivost na letišti a usnadňuje přesuny z bodu A do bodu B
.
@Nikča Horká píše: Více
nepíšeš, kolik je dítěti let?
balit se určitě nenaučí,
jinak, když letí dcera s babičkou a dědečkem, mají 2 střední kufry, kam se nabalí všichni 3,
dcera má do letadla batůžek s tabletem, hračkou, svačinou a dekou,
když jedeme my dvě, já mám 1 střední kufr a dcera ten kabinový - bez dětského motivu ovšem, je stříbrnošedý
@Leontodon píše: Více
moje dcera na letišti se zabaví v dětském koutku
Pro čtyři lidi zabalím na týden do dvou kufrů, k tomu dvě kabinová zavazadla a jsme s manželem rádi, že to zvládnem ohlídat a odvézt.