Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@pepina12 To jestli někam půjdeš nebo ne, je myslím čistě na Tobě, pouze pokud chodíte do státní školky a oni ti doporučí nějakou poradnu tak myslím, že tam jít musíš. Já mám dvě děti, kluka 3,5 roku a holčinu 1,5 roku. Holčina je naprosto v pohodě, ale kluk je divoch. Ikdyž to by mi nevadilo, ale nemá absolutně pud sebezáchovy a venku mám opravdu strach ho pustit, že mi vlítne pod auto a že je paličatej to teda je. Věci si vynucuje, ale nikdy to nedošlo tak daleko, že by si někde lehal na zem, vztekal se a podoný. Je hrozně hrrr a já nevím, jak ho zklidnit, na druhou stranu rozhodně není hyperaktiv, protože u pohádky čtený nebo dvd vydrží v klidu, to samé v divadle, kině. Podle školky to vypadá, že syn asi bude mít vysoké iq a proto se tak chová. Já sama cítím, že tam něco bude, proto, jsem se odhodlala. Vůbec nevím, co od toho čekat, ale mám to jen pro svůj klid.
@pepina12 píše:
Chtěla bych radu nebo názor zkušených to maminek. Mám dceru, které je 4,5 roku. Řešili jsme ve školce velký problém s jednou paní učitelkou, dcera se jí bála, používala na děti až zastrašování, no je to na dlouho. Ve školce na mě začali tlačit, ať jdu s dcerou na vyšetření, že není zcela v pořádku, „není jako ostatní děti“, hůře navazuje kontakty, řekla bych, že řeší sociální oblast.
Jako matka se přiznám, že problém nevidím. Posudek na dceru dělala zrovna ta mladičká nezkušená paní učitelka, navštívila jsem velmi dobrou zkušenou speciální pedagožku, která mi po pár návštěvách řekla, že půjde o osobité dítě, na které se musí trochu jinak, ale nic katastrofálního. Strach z učitelky jsem s dcerou překonala, ve školce jsem trochu zakročila a troufnu si říct, že je to lepší. Dcera za dobu 2 měsíců co s ní pracuju udělala velký pokrok.
Mám dát na rady učitelky, které podotýkám vůůůůůbec nevěřím, nelíbí se mi její chování k dětem, ani k dospělým a nechat ji dál kdesi vyšetřovat. Nebo mám dát na můj mateřský instinkt a počkat. Dcera má před sebou ještě dva roky školky.
a druhá paní učitelka si myslí co? ![]()
k té důvěru máš? pokud ano tak bych to konzultovala spíš s ní.
Takhle po síti se těžko radí. Rozhodně bych věc konzultovala ještě s druhou učitelkou ve školce. Zajímalo by mne, zda na mé dítě jako na potřebné k léčbě kouká více lidí, nebo jen vychovatelka, které nedůvěřuji. Pokud by to byl názor více dospělých, návštěvu poradny bych ještě zvážila, ale s tím, že bych se pořádně vyptala, co jim vadí.
Z toho, co píšeš - jestli tomu dobře rozumím - dcera nerespektuje autority, pokud by jejich autorita měla plynula z pouhé nadřízené pozice, ale poslouchá je, pokud k nim získá opravdový respekt na základě vlastního uvážení. Z toho by vyplývalo, že je to celkem vyspělá, inteligentní mladá dáma.
Píšeš, že na ní pracuješ. Pravděpodobně jsi rozvedená a vychováváš sama, z čehož svéhlavý přístup dětí často plyne. Nemají otce jako nepochopitelnou silnou autoritu, proto tento princip nechápou ani ve světě. Respektovat budou člověka, který jim za to stojí - podle jejich úvahy. Komplikace v životě z toho plynou takové, že nebude „stádní“ typ a věci bude po svém dělat i promýšlet. Z toho může být buď silná osobnost, co dosáhne vlastní pílí mnoho úspěchů, nebo také nepřizpůsobivý jedinec, který nic moc nedokáže, protože nikde nesklopí hlavu… Být tebou promyslím novou školku a dál budu dcerku podporovat v tom, jaká je.
@lasicce Díky za příspěvek, ne nejsem rozvedená, jsem vdaná a celkem šťastně. Manžel je pro dceru úžasný táta. Stádní dcera určitě nebude, ale to naprosto chápu, jsem úplně stejná.
S učitelkama ráda diskutuje, ráda má poslední slovo, jinak je úžasně starostlivá, pečuje o mladší děti s chutí a nadšením. Má tendence se prosadit, že toto opravdu dělat nebude!!! Chápu, že je to pro paní učitelky dáreček!!