Časopis pro tříapůlleté dítě

322
27.4.14 13:12

Časopis pro třiapůlleté dítě

Holky, poraďte aktuálně - našla jsem asi dvě starší diskuze, ale není to ono - jaký časopis pro kluka tři a půl? Jde nám hlavně o úkoly, které by zvládl plnit, případně bych brala i nějakou edici úkolových knížek, ale jednoduchých. V bludišti, které vede k cíli se syn zamotá v provázkových chodbách, dílky o rozměru dva na tři centimetry rozhodně spíš přestřihne než vystřihne a jeho vybarvování je spíš čmárání. Nejde o to, že bych ho k časáku chtěla strčit samotného a nechat ho být, ale o to, že takovéhle úkoly nakonec stejně dělám já.
Sluníčko mi přijde těžké, virtuálně jsem prolistovala aktuální číslo Báječné školky, tak tam by nedokázal z úkolů nic, věkové rozpětí uvádějí 3-7 let, méďa Pusík se mi moc nelíbí, ale zkouknu ho pro jistotu, až půjdeme nakupovat. Máte nějaké další tipy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1137
27.4.14 13:16

Nevím jak tvůj, ale můj 3 a půl letý není na žádný časopis. Dcera v tom věku už jo, ale přijde mi, že kluci mají prostě úplně jiné zájmy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.4.14 13:19

Já kupuju občas Sluníčko s tím, že většinu věcí prostě jen „vybarvujeme“ a něco vystříhám. V Lidlu jsem koupila knížku s úkolama od dvou let, ale probíhá to zhruba stejným způsobem - ať je to cokoli, tak se to vybarví a pak se na to nalepí nálepky :-D Maximálně občas spočítá nějaké obrázky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
27.4.14 13:20

Já myslím, že by se mu to líbilo, sestra mu občas nosí takové ty bořky a podobně a vyšťouráme vždycky tak jednu věc, na kterou stačí a pak chce další úkoly, jenže ty prostě nedokáže zvládnout, protože jsou buď pro starší nebo geniální. Asi mu je budu muset začít vyrábět sama:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
27.4.14 13:21

@Etcetera78 no jo, ale ten můj sice švihá názvy dinosaurů jak když bičem mrská, ale počítá jeden dva čtyři pět osm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.4.14 13:23

@kat124 tak mu tam vymýšlej vlastní úkoly - udělat čáru od jednoho zvířete ke druhému, spočítat dva dinosaury, najít, co je všechno na stránce červené a tak…a vybarvit a rozstřihat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
27.4.14 13:28

Já myslím, že lepší než časopis jsou v tomhle věku takové různé úkoly v knížkách. Mají je v Levných knihách za pár kaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
27.4.14 13:31

@kat124
Dcery měly nejdřív Pusíka, je pěkný, i když spíš bavil tu starší, něco je v něm vhodné až pro předškoláky. Mladší tam třeba hledala rozdíly (vždy dva stejné obrázky, jeden se liší v několika detailech), nebo vybarvovala obrázek. Teď mají Sluníčko ale to zatím baví taky jen tu starší, je to už spíš pro větší děti.
Jo a kdysi jsem kupovala od nakladatelství Librex takové velké knížky s měkkýma deskama. Byly rozdělené podle věku, od 3+ a 4+ a ty holky taky docela bavily. Spousta dokreslování, rozdíly, poznávání tvarů, pro ty starší děti i počítání, atd. Ale je to už několik let zpátky, tak nevím, jestli ještě něco takového bude v prodeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.4.14 16:52

Kluk má předplacenýho Medu Pusíka a Bumíka. Těch úkolů zvládá docela dost a líbí se mu.

• Citovat
  • Upravit
82
27.4.14 22:04

Nam chodi Dráček. Docela se mi libi, je tam vsechno -strihani, obrazkove cteni, pohadky, napady na tvoreni, dokreslovani, cisla i pismena apod. Vetsinou ho stejne prohlizime spolecne, neco dcera (3,5r) zvlada sama, s necim pomaham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
5.5.14 11:05

Ahoj holky…malé budou v srpnu 4 a u nás vede Méďa Pusík a Pastelka…je to takové kolektivní hraní…ale zabaví nás (obě) na hodiny:)…úkoly zvládá saman ale někdo jí musí přečíst zadání ne?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
20.5.14 21:22

Máme koupený časopis divoká zvířata. snadnatrafika. cz/trafiky/polozka/&polozka=3591&id_obchodu=52 je tam pár obrázku na vybarvení, přelepování samolepek, a stránky na které jde kreslit omyvatelnými fixami. A na obálce maska, která se nemusí stříhat ale jenom vytrhat. Mám 2,5letou a zabavil. Na obálce bylo napsané, že jsou přiloženy křídy ale byly to voskovky a ulámaly se jim hroty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
20.5.14 21:26

Http://www. snadnatrafika. cz/trafiky/polozka/&polozka=3591&id_obchodu=5244

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie