Ujely mi dnes nervy :(

Anonymní
24.4.14 17:35

Ujely mi dnes nervy :(

Ahoj holky, potřebuju se trochu vypsat. Mám dvě děti, čtyřletou holčinu a rok a půl kluka. Kluk je celkem normální dítě, někdy neposlechne, ale často i jo, hezky jí, spí, tak že celkem pohoda. S holčičinou mám od malaličnka stále něco. Nyní jsme na bodě, že skoro nechce jíst, má pár svých jídel a mimo ně nejí nic. Ve školce přestala jíst uplně. Další problém co s ní mám, je že dělá neustále naschvály a neposlechne na nic a nikdy. Veškeré její odpovědi jsou NE. Zkoušeli jsme to s ní po dobrém, po zlém, odnměny, tresty, nic nepomáhá.
Dnes jsem s dětmi a babičkou vyrazila na hřiště. Byla jsem u syna a babička u dcery. Najednou zvednu oči a moje čtyřletá dcera bere bábovky asi dvou a půl leté holčičce, babička i maminka holčičky se jí snažily vysvětlit, že se musí nejdřív zeptat a pak si může hrát (já jí to samozřejmě učím od malinka), ale dcera držela zuřivě bábovky a když se jí je babička snažila vyrvat, tak začala strašně ječet.
Nevydržela jsem přišla k ní skoro jsem jí až hodila na lavičku a začala na ní křičet jak se to chová, jako nějakej faracek a že už toho mam dost, že jsem takovýho parchanta ještě neviděla. Ujely mi nervy, ale už jsem z toho chování vyřízená. Lidi na mě koukali a říkali si v tu chvíli asi chudák holka, ale já už fakt nemůžu.
Není to ani dotaz, chtěla jsem se jen vypsat. Díky za přečtení a sorry za anonym :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10134
24.4.14 17:37

To jsou nervy, odpočiň si aspon na odpoledne.. taky mám občas záchvaty vzteku.. ale já spíš teda ječim a nadávam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
24.4.14 17:40

Nic si z toho nedělej, kdo by někdy nechtěl z těch našich miláčků vytáhnout baterky:-))některý děti jsou vzteklejší a většinou to bývaj holčičky, ono jí to přejde, z toho vyroste..ale opravdu tě chápu, ono je to někdy o nervy:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556

Malá má období vzdoru. Asi se tady příznivkyně různých typů moderních výchovných proudů zfamfrní, ale já si nemyslím, že by jí nějak zásadně uškodilo, když viděla, že mámě taky můžou rupnout nervy. Jenom to nesmí být každý den. :mrgreen: :hug:

On se do období vzdoru dostane i syn. To se holt musí vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798

Já dneska ječela po Majdě taky… Pak jsem se omluvila, že se nezlobím, ale potřebovala jsem se vyzuřit, že jsem neměla tak křičet.
A je to zas dobré :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566

Taky Te chapu, ujely Ti nervy, taky jsi jen clovek a mas jen jedny :lol:
Jooo, radu nemam ale chapu, nekdy to s detma neni lehke a nefunguje nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
24.4.14 17:41

Ja v tom tedy nevidím nic spatneho, vždyť jsme lidi a ne roboti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.14 17:41

Holky, díky moc za slova podpory a útěchy. Mám vás ráda :hug:

• Citovat
  • Upravit
201
24.4.14 17:42

Má období vzdoru, to jí přejde :hug:. Nikdo Tě nemůže vinit, co jsi za matku, protože tu situaci nezažil, resp. nezažívá dnes a denně, neví, jaká dcerka opravdu je. Nebuď z toho smutná, stalo se. Dcerce se nic nestalo a Ty se drž! Držím palce, ať se situace obrátí a jste šťastné obě dvě, potažmo celá rodina! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
24.4.14 17:43

Netrap se, to jsou nervy, lidi na tebe mohli koukat, jak chtěli, kašli na ně. Spíš bych se pídila po tom, proč to tvoje dcera dělá? Nechci naznačit, že děláš chyby ve výchově, to ne, jen by mě zajímalo, jestli se tak chová pořád nebo má prostě jen období. Dětské chování se odvíjí od tisíce a jedné věci a mám pocit, že je to snad i podle počasí :nevim: ( učím v MŠ ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
24.4.14 17:44

Pro ZAKL.
A jaká byla reakce dcery na to tvé rupnutí nervů?? 8o :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.4.14 17:46

No já souhlasím s @Bábrdl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.14 17:47
@mlsalkaM píše:
Netrap se, to jsou nervy, lidi na tebe mohli koukat, jak chtěli, kašli na ně. Spíš bych se pídila po tom, proč to tvoje dcera dělá? Nechci naznačit, že děláš chyby ve výchově, to ne, jen by mě zajímalo, jestli se tak chová pořád nebo má prostě jen období. Dětské chování se odvíjí od tisíce a jedné věci a mám pocit, že je to snad i podle počasí :nevim: ( učím v MŠ ).

Ona je taková od malička. Někdy je to horší, někdy lepší. Možná ve výchově chybu dělám, když se tak chová, ale nevím kde. Ve školce mi poradili ať s ní zajdu k psychologovi, tak už máme termín. Docela se těším a doufám, že nám třeba poradí.

• Citovat
  • Upravit
26574

Pokud to bylo vyjímečné, ta co, to se stane každému :hug: :hug: Co je komu do toho.
Pokud máš ale pocit, že to v tobě bublalo už dlouho nebo se to opakovalo, tak bych to začala nějak řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093

Nedivímse ti, ujely by mi taky, ale nezkoušeli jste to řešit třeba s odborníkem? Abys malou víc pochopila?

Že lidi koukali je pochopitelný, ale oni by asi koukali stejně blbě, kdybys neudělala nic a to její chování neřešila.. Takže to bych pustila z hlavy… :nevim:

Edit: už jsem dočetla, že jste objednaní… :-)

Příspěvek upraven 24.04.14 v 17:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect