Duomox 5OO a malé dítě

726
22.4.14 13:31

duomox 5OO a malé dítě

Ahoj ženy, chtěla jsem Vás poprosit o radu. Malá 5,5roku má zánět průdušek a dnes dostala antibiotika Duomox 500, 1tbl. po 8hodinách. V letáku se, ale píše, že toto dávkování je až od 40kg a ona má jen 18kg. Bojím se předávkování. A tak jsem se chtěla zeptat jestli některé Vaše dítko to takto bralo a jestli bylo vše v pohodě? MOOOc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2816
22.4.14 13:36

@kristynaho nebylo by lepší zavolat dr, jestli se náááhodou nesekla? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
22.4.14 13:36

AHoj, pro děti je 250mg…tak se možná doktorka upsala. Zkus jí zavolat, jestli je to tak správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.4.14 13:42

Před chvílí jsem tam právě volala a prý je to v pořádku… ale stejně se mi to nezdá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
22.4.14 13:54

Tyjo tak to bych se taky bála. pokud si dr trvá na svým, asi bych sehnala jinýho doktora. nebo zavolala i do nemocnice na dětský, co by k tomu řekli. 18 a 40kg je sakra rozdíl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.4.14 13:58
@slavuska1 píše:
Tyjo tak to bych se taky bála. pokud si dr trvá na svým, asi bych sehnala jinýho doktora. nebo zavolala i do nemocnice na dětský, co by k tomu řekli. 18 a 40kg je sakra rozdíl :think:

Já jsem mluvila s kamrádkou…zdravotní sestra a taky se jí to nelíbí…Doporučila mi půlku prášku po 8.hodinách. Tudíž se dostaneme na tu 250. A nebo jí to budu dávat po 12hodinách. Někde jsem taky četla, že na den je 50mg/kg. Což na nás vychází 900. a podle doktorky jsme dostali 1500. 8o Dlouho jí chci změnit a teď už to vážně asi udělám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
22.4.14 14:05

Tak dívala jsem se do příbalového létáku a uvádějí tam, že denní dávka je 40-90mg/kg, takže když se vezme ta horní hranice, tak se ještě vlezete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
22.4.14 14:07
@kristynaho píše:
Já jsem mluvila s kamrádkou…zdravotní sestra a taky se jí to nelíbí…Doporučila mi půlku prášku po 8.hodinách. Tudíž se dostaneme na tu 250. A nebo jí to budu dávat po 12hodinách. Někde jsem taky četla, že na den je 50mg/kg. Což na nás vychází 900. a podle doktorky jsme dostali 1500. 8o Dlouho jí chci změnit a teď už to vážně asi udělám…

Po dvanácti nedávaj-opravdu po osmi-jinak se v těle často sníží hladina na neúčinnou dávku a vznikají rezistnce bakterií a ATB nemusejí zabrat. Je pravda, že je trend dávat vyšší dávky ATB a kratší dobu…ale mě to taky příjde moc. Záleží jak svojí doktorce věříš- a řekla ti důvod proč tak vysokou dávku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.4.14 14:10
@vevci píše:
Tak dívala jsem se do příbalového létáku a uvádějí tam, že denní dávka je 40-90mg/kg, takže když se vezme ta horní hranice, tak se ještě vlezete.

Mooc děkuji. Ještě juknu znova na léták. Docela jsi mě uklidnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.4.14 14:13
@BaMaK píše:
Po dvanácti nedávaj-opravdu po osmi-jinak se v těle často sníží hladina na neúčinnou dávku a vznikají rezistnce bakterií a ATB nemusejí zabrat. Je pravda, že je trend dávat vyšší dávky ATB a kratší dobu…ale mě to taky příjde moc. Záleží jak svojí doktorce věříš- a řekla ti důvod proč tak vysokou dávku?

Taky moc děkuji za radu, jak psala Vevci, měli by jsme se ještě do hranice vejít. malou ještě zvážím a budu doufat, že bude v pořádku. Když ne, tak jí to snížím na půl prášku po 8mi hodinách. Tak jako je to doktorka, která ordinuje 20let, tak by měla vědět, co dělá… :nevim: Řekla mi akorát, že jí to tam pěkně chrastí… už před 3mi týdny měla to samé, ale na atb. to ještě nebylo, tak asi pro to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
22.4.14 14:16

@kristynaho Jak myslíš…tak jí k tomu přidej nějaké probiotika-ať nemá průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
22.4.14 14:19

Jako taky se mi to zdá docela vysoké dávkování, ale to rozmezí je opravdu hodně široké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.4.14 14:20
@vevci píše:
Jako taky se mi to zdá docela vysoké dávkování, ale to rozmezí je opravdu hodně široké.

Tak píšou tam, že to nesmí být více jak 3000…což není. Ještě jsem přemýšlela, ale to je asi blbost, že bych jí dala 1-1-0,5 prášku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.4.14 14:21
@BaMaK píše:

Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.4.14 14:25
@kristynaho píše:
Moc děkuju.
@BaMaK píše:

Máš nějaké vyzkoušené?? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect