Duomox 5OO a malé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
22.4.14 14:27
@kristynaho píše:
Tak píšou tam, že to nesmí být více jak 3000…což není. Ještě jsem přemýšlela, ale to je asi blbost, že bych jí dala 1-1-0,5 prášku.

a co jí dávat 0,75-0,75-0,75? vždycky čtvrtku prášku vykrojit? to by byl podle mě rozumný kompromis :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.4.14 14:28
@slavuska1 píše:
a co jí dávat 0,75-0,75-0,75? vždycky čtvrtku prášku vykrojit? to by byl podle mě rozumný kompromis :think:
:) taky mě to napadlo, ale nevím jestli to bude ideální prášek na čtvrtky :mrgreen: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
22.4.14 14:28

@kristynaho Dávám BioGaiu…jsou v kapkách. Oprati kapslím se s nimi ideálně manipuluje- kapsle byly příšerné, půlku jsem vysypala jinam, pak se nechtěli rozpustit… Ale jeto asi jedno, na co natrefíš. Tak hodně štěstí a ať jste rychle zdraví…my zrovna taky teplotujem a kašleme :-)…joooo dávám mucosolvan-mám pocit že to celkempomáhá a malá ho miluje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.4.14 14:33
@BaMaK píše:
@kristynaho Dávám BioGaiu…jsou v kapkách. Oprati kapslím se s nimi ideálně manipuluje- kapsle byly příšerné, půlku jsem vysypala jinam, pak se nechtěli rozpustit… Ale jeto asi jedno, na co natrefíš. Tak hodně štěstí a ať jste rychle zdraví…my zrovna taky teplotujem a kašleme :-)…joooo dávám mucosolvan-mám pocit že to celkempomáhá a malá ho miluje :lol:

moc děkujeme a ať jste taky brzo zdravé. Mucosolvan nám nějak nezabírá, jen ten na inhalace. Teď máme Prospan. Juknu na ty probiotika. Teď je to hrozné s tím kašlem, my jsme byli dnes 8-mé na řadě a všichnni jsme měli skoro stejnou diagnozu. :( Ale moc děkuji a snad se někdy sejdeme na lepší diskuzi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
22.4.14 14:33
@kristynaho píše: :) taky mě to napadlo, ale nevím jestli to bude ideální prášek na čtvrtky :mrgreen: :zed:

to záleží asi na dítku, jak snáší polykání léků..třeba můj 4 leťák s tím nemá absolutně problém, tuhle jsme mu taky dětský paralen drolila, kousek mi skočil do dřezu..no měl tu voji dávku asi na 4 kousky(dohromady asi 1,5tbl), a v pohodě. ale třeba moje 65 letá teta prášky polykat neumí. a stačilo by to napůl, a na čtvrtku jen tu 1 půlku, takže by měla 2 ks, půlku a čtvrtku.
jako jasně, dr něco řekla, měla by vědět co dělá, ale pokud ti malá neleží s 41 horečkou, naprosto bezvládná, tak bych do ní tak koňskou dávku prostě nedávala, určitě jí zabere i menší množství. i těch 3/4 prášku je v horní polovině dávkování vzhledem k váze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
22.4.14 14:38

@kristynaho Inhalace-značka ideál-máte doma inhalátor? To jste asi nechlazení pořád…tak se držte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.4.14 14:44

@slavuska1 tak naše holčina to taky zvládá…spolkne prášek v pohodě…akorát teď mi tenhle moc spolknout nechtěla, protože se jí přilepil na jazyk a samozřejmě to byl hnus. :poblion: :) ale nakonec to spolkla. Já jako malá musela mít nadrcený i ten nejmenší prášek. :mrgreen: Hele kdyby malá mohla, tak tady běhá. Včera měla 38,1, tak jsem jí dala panadol a pak už měla max. 37,5…takže opravdu extra horečky nemá… Zkoušela jsem to teď rozdělit a docela se to povedlo…no, přesně ma miligramy to nezvládnu. :) Ale asi jjí tu 0,75 budu dávat, i když první dostala celej. tak snad to snížení nebude vadit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
22.4.14 14:46

No tak ja bych si tedy nevymyslela nejake davkovani z paty, natoz ctvrceni antibiotik, davka bude pokazdy trochu jina. Natoz davat 1-1-0,5,to tedy fakt ne.Jsou to ATB a ne nejaky lek, kteremu telo odpusti nepresnou davku.

Davkovani dle dr je vysoke, treba ma dcera opravdu silny zanet prudusek, delala dr odbery?
Pokud bych ja mela nejistotu, zavolala bych na detskou pohotovost a preptala se, zda je davkovani opravdu ok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
22.4.14 14:48

@kristynaho Vadit to nebude, naopak…máš boostrovací dávku :lol:, ale já bych jí celý fakt nedávala, to že nepřekročíš maximální dávku neznamená, že to na nachlazení musí mít, a játra a ledviny dostanou zbytečně zabrat. Tak vysoké dávky se dávají u velmi vážných infektí, sepsí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.4.14 14:48
@BaMaK píše:
@kristynaho Inhalace-značka ideál-máte doma inhalátor? To jste asi nechlazení pořád…tak se držte :kytka:

No, loni…první rok ve školce…týden doma, 2dny ve školce…tak jsme ho koupili. Letos jsme nemocní (podzim-jaro) po třetí… Děkujeme, vy také :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
22.4.14 14:49
@kristynaho píše:
@slavuska1 tak naše holčina to taky zvládá…spolkne prášek v pohodě…akorát teď mi tenhle moc spolknout nechtěla, protože se jí přilepil na jazyk a samozřejmě to byl hnus. :poblion: :) ale nakonec to spolkla. Já jako malá musela mít nadrcený i ten nejmenší prášek. :mrgreen: Hele kdyby malá mohla, tak tady běhá. Včera měla 38,1, tak jsem jí dala panadol a pak už měla max. 37,5…takže opravdu extra horečky nemá… Zkoušela jsem to teď rozdělit a docela se to povedlo…no, přesně ma miligramy to nezvládnu. :) Ale asi jjí tu 0,75 budu dávat, i když první dostala celej. tak snad to snížení nebude vadit? :nevim:

Prosim te nesnizuj ji tu davku jen tak z vlastniho uvazeni, ta dr k tomu treba mela duvod a pokud se ti zda spatna, zavolej si nekam pro ujisteni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
22.4.14 14:50
@kristynaho píše:
@slavuska1 tak naše holčina to taky zvládá…spolkne prášek v pohodě…akorát teď mi tenhle moc spolknout nechtěla, protože se jí přilepil na jazyk a samozřejmě to byl hnus. :poblion: :) ale nakonec to spolkla. Já jako malá musela mít nadrcený i ten nejmenší prášek. :mrgreen: Hele kdyby malá mohla, tak tady běhá. Včera měla 38,1, tak jsem jí dala panadol a pak už měla max. 37,5…takže opravdu extra horečky nemá… Zkoušela jsem to teď rozdělit a docela se to povedlo…no, přesně ma miligramy to nezvládnu. :) Ale asi jjí tu 0,75 budu dávat, i když první dostala celej. tak snad to snížení nebude vadit? :nevim:

já bych to tak dávala. ale upozorňuju že nejsem zdravotník, tak se radši ještě někde poraď, třeba s tou kamarádkou sestřičkou. jestli to není úplná blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
22.4.14 14:52

Holky ja tohle teda nepochopim, jak si muzete upravovat jen tak z paty davkovani ATB 8o 8o. Ja bych si teda netroufla, zvlast u ditete a to podotykam, ze jsem zdravotnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
22.4.14 15:03
@Eemii píše:
Holky ja tohle teda nepochopim, jak si muzete upravovat jen tak z paty davkovani ATB 8o 8o. Ja bych si teda netroufla, zvlast u ditete a to podotykam, ze jsem zdravotnik.

tak mi to vysvětli, z pohledu zdravotníka, mě to celkem zajímá. dr dítko prohlédne, a na základě čeho určí přesnou dávku? vždycky se musí řídit příbalovou informací, která je tady ale hodně široká, tak podle čeho to doktorka určí? podle čeho se rozhodne, když nemá v podstatě žádný objektivní údaj o zdravotním stavu(poslech je dle mě do jisté míry subjektivní, z malé části určitě) myslím že dost možná kdyby ji vidělo víc doktorů, každý by předepsal jiné dávkování..navíc zakladatelka píše, že holčička má jen zvýšenou teplotu, a vypadá celkem v pohodě..já myslela že horní hranice dávkování se dává, když je na tom dítě hodně zle :nevim: tak to vidím já laik, tak napiš jak to vidí zdravotník, docela mě to zajímá, medicína mě vždycky zajímala, tak se ráda něco dozvím :) (fakt to nemyslím ironicky :kytka: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
22.4.14 15:36

@slavuska1 nevysvetlim, nejsem lekar.Tve argumenty jsou naprosto logicke a mas pravdu, stejne tak o tom premyslim ja.Ale presto bych si ja netroufla davku jakkoli upravit, jen podle svych dedukci, prave proto, ze nejsem lekar s mnohaletou praxi.

Neni nic jednodussiho se poradit s jinym dr a ne to konzultovat s zenskyma na emiminu a dle toho se zaridit.Tot muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí