Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Takže buď je venku v kočárku, nebo doma v ruce, nebo doma na zemi, nebo brečí? A jediný problém je v tom, že nechce spát doma v postýlce? Mě to přijde jako normální dítě, proč bys ho měla nechat brečet v postýlce, tak ho dávej spát do kocaru, aspoň se projdes, ne?
Muj taky spi jen v kočáru, doma zcela výjimečně, a to už mu jsou skoro dva
ale aspoň je venku na terase a já mám doma klid a mužu vysávat ![]()
Nech ho v tom kočáru a jdi do sprchy, ne? Jestli mate jen byt, tak bych normálně vjela kočárkem dovnitř a dala na balkon, k otevřenému oknu nebo ho nechala na chodbě u dveri.
Doufam ze ses troll
Půlroční miminko snad žádná normální máma brečet do bezvědomí nenechá ![]()
Malé miminko (do 4 měsíců) bych brečet nenechávala, takhle to půlroční to už bych se šla normálně osprchovat, uvařit, uklidit … holt bude řvát. Pokud ho nic netrápí (zuby, teplota, prdy atd.) a chce “jen” nosit, tak si musí zvykat, přeci jen by v tomto věku mělo většinu dne trávit na zemi na bříšku a postupně se plazit se, válet sudy, lézt… když bude nonstop na rukách, budeš mu bránit v rozvoji.
S tím spánkem v postýlce - zkoušet a zkoušet (ne každý den, třeba 2× týdně), ono se to jednoho dne zlomí. Jinak nechávat spát v kočárku tak, jak to má rád ![]()
A co zkusit uspat na rukou, když se rád nosí a pak ho odložit do postýlky? To nepomáhá?
@Pajka89 píše:
Doufam ze ses trollPůlroční miminko snad žádná normální máma brečet do bezvědomí nenechá
Kéž by
moje známá to takhle udělala a děsně to všem doporučuje, že jí holka pak hezky spala (taky co jinýho jí zbylo, že jo, když si mohla plíce vykřičet a maminka nepřišla). Za mě teda humáč maximální, ale furt jsou lidi, kteří to považují za dobrou výchovnou metodu.
Tím, že miminko necháváš brečet, dáváš mu signál „tvé potřeby mě nezajímají“. Ano časem ho to zlomí a brečet už nebude. Jestli ti narušení vašeho budoucího vztahu stojí za to, že „budeš mít čas něco udělat“, už musíš posoudit sama ![]()
Příspěvek upraven 26.07.22 v 13:39
Ne. Nenechávat vybrečet. Pokud mu teda nechceš zadělávat na psychické problémy, pocity nejistoty, samoty atd. Dítě sis udělala a nemáš nic lepšího na práci, než se mu věnovat a hledat cesty. Všechno je navíc jen období, které přejde. Začni na tom pracovat a dřív nebo později usínat začne.
Kamarádce dítě už možná neřve a usnulo (vysílením z řevu a zoufalstvím) a teď spí, protože ví, že nemá smysl volat, protože nikdo stejně nepřijde a je na to samo. To se může později nepěkně projevit. Už je na to spousta studií atd., názorů psychologů… tak si počti ![]()
Možná jsem to špatně napsala, je hodný pouze v kočárku venku. Doma kočárek nefunguje (vyzkoušeno). Doma musí být jen rukách jinak řve. Takže snídaně tyčinka kterou si rozbalim, protože chleba jednou rukou nenamažu. Zuby si taky čistím sním. Oběd u sebe už neřeším. Manžel funguje ale je od rána do večera v práci. Když přijde stará se ale to už je čas na koupel a uspani a já můžu začít dělat vše co jsem během dne nestihla. Chtěla jsem vařit příkrmy ale nejde to sním. Mohla bych večer ale to zehlim a trošku uklizim za celý den. Nevím jak to dělají maminky více dětí nebo jsem jen já neschopná. Proto si myslím že by pomohl nějaký pevný režim. Že by věděl v kolik má spát, v kolik jist atd a hlavně ho naučit spát i doma
@Pajka89 píše:
Doufam ze ses trollPůlroční miminko snad žádná normální máma brečet do bezvědomí nenechá
Tak to by ses bohužel divila, kolik takových “matek” je. Nechápu, proč si ty děti dělají, když se pak nechtějí starat 🤷♀️
A jakou zkoušíš zábavu přes den, když nespí? Má nějaké hračky? Něco, na co koukat, po čem natahuje ruce, co ho zabaví? Chrastítko, nějaká ta blbina co bliká a hraje,…?
Já tohle dobou musela změniť uspávaní tak, aby usínala malá v leže v postýlce, prostě proto, že mi odešla záda.
Položila jsem jí, začala brečet, že chce uhoupat a já jí nevyndala.
Seděla jsem u ní a hladila jí, ona brečela. Jestli tomu někdo bude říkat vybrečení..Trvalo to první den přes dvě hodiny než opravdu usnula, dál se to už rychle lepšilo a za týden to už nebyl problém.
Když se naučila usínat takhle, spaní se jí opravdu zlepšilo.
@Anonymní píše:
Možná jsem to špatně napsala, je hodný pouze v kočárku venku. Doma kočárek nefunguje (vyzkoušeno). Doma musí být jen rukách jinak řve. Takže snídaně tyčinka kterou si rozbalim, protože chleba jednou rukou nenamažu. Zuby si taky čistím sním. Oběd u sebe už neřeším. Manžel funguje ale je od rána do večera v práci. Když přijde stará se ale to už je čas na koupel a uspani a já můžu začít dělat vše co jsem během dne nestihla. Chtěla jsem vařit příkrmy ale nejde to sním. Mohla bych večer ale to zehlim a trošku uklizim za celý den. Nevím jak to dělají maminky více dětí nebo jsem jen já neschopná. Proto si myslím že by pomohl nějaký pevný režim. Že by věděl v kolik má spát, v kolik jist atd a hlavně ho naučit spát i doma
Já mívala malou v lehátku, když jsem vařila, to nejde? Pokud ne, tak holt vytáhni šátek a měj jo pořád na sobě, když Tě potřebuje. Očividně máš velmi kontaktní dítě, u takového nechávat vyřvat by mělo ještě větší následky. Všechny to nějak zvládáme, jen si musíš najít cestu, která bude fungovat u vás, hlavně bez stresu, on to cítí.
Holky prosím zkušenosti. Píšu vám a vedle mě brečí můj 6 měsíční chlapeček. Nechci tu vyvolat hádky nebo něco podobného. Prosím ponechat anonym, protože je mi jasný že budu za matku hyenu. Věc se má tak, ráda bych malému zavedla už nějaký režim. Vstává kolem 7 a spát chodí po 20 hod. Mezi tím spí v kočárku. Ráda bych aby usnul i doma, jakmile se o to ale snažím začne hystericka scéna, která trvá do té doby než ho vezmu do náruče. Když jsme venku je zlatíčko ale doma je neodložitelny. Ano vím jsou tu maminky s nositkem (u nás nepomáhá), nebo ty které prostě mají celý den miminko na rukách. Já bych ale ráda něco doma udělala, i bych se ráda třeba osprchovala. Kamarádka mi poradila, abych nechala malého vybrečet, proto se vás ptám, pomohlo to některé z vás? Kamarádce ano, malá ji teď krásně spinká. Prosím rady ze to je malé miminko a potřebuje cítit mámu nechci. Malému je opravdu úplně jedno kdo ho má hlavně že se nosí. A ano i takové miminko se dá rozmazlit, můžu za to já, když jsem ho brala do náruče hned jak zaplakal. Bohužel si teď sním nemůžu ani pohrát, nevydrží u ničeho, chce jen chovat. Děkuji za odpovědi