Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, mozna mam hloupy dotaz, tak me nakamenujte…
Dcerka nasich pratel ma nestovice - meli jsme k nim jit a ted jsme se dozvedeli, ze ma nestovice. Nechaly byste svoje 14 mes.dite nakazit, nebo je jeste brzy a nechodily byste tam? Puchyre uz ma par dni. Diky za nazory
Jestli už je má pár dnů, tak se pravděpodobně stejně nenakazíte..a k otázce..já bych záměrně nenakazila..všechno má svůj čas.. ![]()
Pokud už má puchýře pár dnů tak už nakažlivá není asi..jinak já bych šla..
@Carmen6 pokud je dite jinak zdrave tak bych klidne sla, ale pokud uz ma puchyre par dni tak se stejne s nejvetsi pravdepodobnosti nenakazite. Syn je mel v necelych 13 mesicich a byl naprosto v klidu
Mladší to chyt od staršího bráchy v 10 měs. a docela s tím bojoval. Asi bych v tak raném věku do toho nešla ![]()
@Sisinka04 píše:
14 mesicu mi prijde malo… Nesla bych..
Mně taky.
Ne neriskovala bych záměrně.. Může být oslabená a může to mít blbý průběh a to bych si to pak neodpustila.. Myslím, že ve školce se určitě nějaké objeví.
Jinak neštovice jsou nejnakažlivější před výsevem.. Proto se tak rychle šíří. Dítě nakazí všechny v okolí ještě když vypadá zdravě. Teď už se ani nakazit nemusí.
Tak brzo bych asi nešla.. my byli prvně ve dvou letech a nic, ted mu bude za 6týdnů 3 a čekáme, ale taky to nevypadá
@Carmen6 píše:
Ahojky, mozna mam hloupy dotaz, tak me nakamenujte…
Dcerka nasich pratel ma nestovice - meli jsme k nim jit a ted jsme se dozvedeli, ze ma nestovice. Nechaly byste svoje 14 mes.dite nakazit, nebo je jeste brzy a nechodily byste tam? Puchyre uz ma par dni. Diky za nazory
Já měla stejný dotaz na kamarádku doktorku a to se jednalo o skoro dvou-letého syna a ona říkala, že by určitě nešla, že je malý. Ale jak píšou holky, už možná infekční není, ale nemají ještě další děti? My právě nešli ke kamarádce, protože měli kluky dva- jeden neštovice zvládl celkem v poho a ten mladší-necelé tři roky- hrůza děs, vysoké teploty, stále plakat a drbal…
14 mesicu mi taky prijde malo…kazde dite to snasi jinak a prece jen, kdyz uz bude mluvit, tak ti aspon rekne co ho/ji boli
Podle mě je ještě moc brzy - ideální je v tom školkovém věku ![]()