Nechat si čtyři kočky?

3912
15.7.21 18:28

Nechat si čtyři kočky?

Máme roční venkovní kočičku a ta má tři koťátka. Koťátkům je měsíc.
Naoko hledám někoho, kdo by si je vzal (ty malé), ale děti chtějí, abychom si je nechali všechny. Živila jsem dva kocoury, uživím i čtyři, ale fakt nevím.

Myšlenka nechat si všechny mi není úplně proti mysli, ale ten zbytek rozumu říká, že je to nesmysl. Koťata půjdou na kastraci, až jim budou 3 měsíce. Zatím to vypadá na dva kocourky a jednu kočičku, jejich máma půjde na kastraci za dva týdny.

Nechali byste si vlastnoručně vypiplaná koťátka nebo ne? Oni jsou fakt zlatí. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
199
15.7.21 18:33

Pokud bych k tomu mela prostor a finance, tak ano. Ale ja jsem kockomil..😻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.7.21 18:33

Nechala bych si je. Ale zabezpečila bych zahradu, aby kočičky nemohly k sousedům a nic se jim nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.7.21 18:34
@wawa píše:
Pokud bych k tomu mela prostor a finance, tak ano. Ale ja jsem kockomil..😻

Já taky. ❤️️ Máme byt 3+1, máme kocourka a kočičku. Ještě bych jeden kousek brala. :srdce: 🐱 🐈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
15.7.21 18:34

Ne. Jakmile začaly opouštět bednu, byla jsem ráda, když šla z domu. Nechala jsem si jen to nejhezčí. Ale myslím, že nejlepší je mít kočky dvě, pokud člověk nebydlí někde na statku, i když teď máme jen jednu. Ono to pak otravuje i sousedy, když jich je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
15.7.21 18:37
@K2 8611 píše:
Máme roční venkovní kočičku a ta má tři koťátka. Koťátkům je měsíc.
Naoko hledám někoho, kdo by si je vzal (ty malé), ale děti chtějí, abychom si je nechali všechny. Živila jsem dva kocoury, uživím i čtyři, ale fakt nevím.

Myšlenka nechat si všechny mi není úplně proti mysli, ale ten zbytek rozumu říká, že je to nesmysl. Koťata půjdou na kastraci, až jim budou 3 měsíce. Zatím to vypadá na dva kocourky a jednu kočičku, jejich máma půjde na kastraci za dva týdny.

Nechali byste si vlastnoručně vypiplaná koťátka nebo ne? Oni jsou fakt zlatí. :P

Vzpomínám jak u dědy jako kluk měla kočka koťata, tak je se strýcem posbírali, strčili do pytle a utopili v hnojačce. Kočka pak chodila a hledala koťata :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
15.7.21 18:37

Ne! Čtyři kočky jsme meli, jsme zviratomilove, ale i velky barak byl maly. Ne, ze by se rvaly, ale tu a tam si nekdo oznackoval, tu a tam nejaky naschval, a i pres veskerou snahu to bylo citit :nevim: vic nez 2 kocky bych v jedne domacnosti nedržela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.7.21 18:38
@Frei2 píše:
Vzpomínám jak u dědy jako kluk měla kočka koťata, tak je se strýcem posbírali, strčili do pytle a utopili v hnojačce. Kočka pak chodila a hledala koťata :nevim:

Dříve to byl hnus. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199

@topazio ja 2 v 2+kk a taky mivam obdobi, kdy bych nejradsi zachranila z utulku nejakou dalsi.. zalezi ale i na dalsich faktorech.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912

@mokkk Sousedi, co jsou ob barák od nás, jich mají asi 7. Chudák sousedka, co bydlí mezi námi. :mrgreen:

Já prostě nevím.
K sousedům polezou, to je neodnaučím, ale budou venkovní a udělám jim hezký chráněný kutloch. A budu vědět, že je o ně dobře postaráno, když zůstanou u nás. Oni jsou první kočky i moje a obě jsme s nimi měly už docela dost stresů. Proto už žádná další koťátka nebudou, pokud si kocouři nedovedou levobočky. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.7.21 18:40
@K2 8611 píše:
@mokkk Sousedi, co jsou ob barák od nás, jich mají asi 7. Chudák sousedka, co bydlí mezi námi. :mrgreen:Já prostě nevím.
K sousedům polezou, to je neodnaučím, ale budou venkovní a udělám jim hezký chráněný kutloch. A budu vědět, že je o ně dobře postaráno, když zůstanou u nás. Oni jsou první kočky i moje a obě jsme s nimi měly už docela dost stresů. Proto už žádná další koťátka nebudou, pokud si kocouři nedovedou levobočky. :P

Je dobře, že budou mít chráněný kutloch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
15.7.21 18:41
@Frei2 píše:
Vzpomínám jak u dědy jako kluk měla kočka koťata, tak je se strýcem posbírali, strčili do pytle a utopili v hnojačce. Kočka pak chodila a hledala koťata :nevim:

To je hrozný. :,( Koťat bylo původně pět. Jedno umřelo do 24 hodin a další zmizelo pak během jedné noci asi za tři dny. Pak jsem je nechávala týden na noc doma.
Kočka je porodila v konvi. Kdybych je nevyndala, tak tam umřeli všichni. Proto už koťata nechci, je s nimi i stres. Ale jinak jsou fakt k sežrání. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
15.7.21 18:41

To je každého věc, my začínali s dvojcí a dnes jich máme dohromady 12. I když doma jen šest, tři mají naši a tři tchánovci. Máme chs a míváme koťata a někdy se stane, že se s některým nedokážeme rozloučit. Zrovna teď máme vrh, kdy vím, že jedno kotě zůstane doma. Nevím ještě které, nejraději bychom si nechali tři. Ale to si zakazujeme. To nejde, s tímhle stylem by jsme jich měli 50. Pokud ale vy dáte všechna zvířata vykastrovat, dokážete to zajistit a víte, že to je první a poslední vrh, tak nevidím problém si je nechat. I když my si vždy necháváme, pokud vůbec, tak jedno. Nejen kvůli kapacitě, ale i kvůli socializaci. Počítej s tím, že je šance, že to děcka omrzi. Navíc to pořád nebudou koťata, ale rozhodnutí je samozřejmě na vás. Čtyři kočky zase není žádný extrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12964
15.7.21 18:44

My meli i pet, ne teda z jednoho vrhu, nasbiralo se to postupne. Tri kocky, dva kocouri, kastrovani, nervali se, neznackovali, spali se psem v jedny boude :mrgreen: Ale my mame velky pozemek, polosamota, za nama louky, pole, takze prostoru meli dost a neotravovali sousedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
15.7.21 18:45
@FlorenceF Jenkins píše:
Ne! Čtyři kočky jsme meli, jsme zviratomilove, ale i velky barak byl maly. Ne, ze by se rvaly, ale tu a tam si nekdo oznackoval, tu a tam nejaky naschval, a i pres veskerou snahu to bylo citit :nevim: vic nez 2 kocky bych v jedne domacnosti nedržela :nevim:

Moje budou venku. Dospělá kočka může k dětem do postele (zřejmě to naučí i koťata, ona se to naučila od kocoura, který už není), ale jinak je venku. Úplně doma je na pořád nechci. Měla jsem před lety ty dva kocoury půl roku doma a na jaře šli ven. A to ani moc neškodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný