Necháváte očkovat 16+

Anonymní
11.9.21 08:44

necháváte očkovat 16+

Necháváte prosím své děti očkovat na střední škole? My doma jsme a dcera ne a já mám z toho obavy. Babička a děda očkování jsou ale už dávno a chtějí jim dát 3 dávku ale vzhledem ke zdravotním problémum–onko..rodiče nechtějí.
A dcera se bojím ze třeba onemocní..vím, že může přenášet i tak samozřejmě.
A ve školách již nechtějí dělat testy. Co si mysliíte? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
11.9.21 08:47

No tak prenaset to muze stejne, kovid muze chytit take, tak mi to ockovani moc smysl nedava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.9.21 08:48

Ano, samozřejmě. Školy byly a zase budou klíčovým místem šíření nákazy a u zdravého dospívajícího je riziko u vakcním minimální a rizika plynoucí z nákazy covidem velké.

O karantnéně při výskytu od dalších neočkovaných spolužáků ani nemluvě.

Ve školách testy zrušilo ministerstvo zdraví, ne že to nechtějí dělat.

Racionální je očkovat se. A nečíst interenty, plné textů které tě mají vystrašit za účelem posilování rozdělení společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.9.21 08:50
@jannina1 píše:
No tak prenaset to muze stejne, kovid muze chytit take, tak mi to ockovani moc smysl nedava.

no neskončí v nemocnici, bude přenáše nižší nálož. Tedy je výrazně menší šance, že bude celoživotně postižené a nebo kvůli tomu, že dítě nenecháš očkovat zabije svou babičku, protože to přinese ze školy a bude s tím muset žít. A ano, i dítě si to dá dohromady.

čím menší virová nálož je v tvém těle, tím méně komplikací to udělá, tím menší šance je, že tím nakazí někoho dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.9.21 08:53

Předpokládám, že středoškolák se rozhodne sám, zda chce či nechce být očkovaný.
Mám v okolí čerstvé nebo brzy patnáctileté děti a ty se nechaji naočkovat i přes nesouhlas rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42098
11.9.21 09:02
@Svistice píše:
Mám v okolí čerstvé nebo brzy patnáctileté děti a ty se nechaji naočkovat i přes nesouhlas rodicu.

Nenechají. Do 16 musíš přijít s rodičem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
11.9.21 09:04

Mam ještě týden, než budu mít 12+. A jeste nevim. Dobrovolne bych nenechala, nakazy se u něj moc nebojim ale nijak zvlášť nemám obavy ani z očkování, takže asi jo, aby byl pokoj od testu a karanten, mohli jsme vycestovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
11.9.21 09:05
@Svistice píše:

Nelze. Jeden musi souhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.9.21 09:07
@Havlova píše:
Nenechají. Do 16 musíš přijít s rodičem.

Mě ta známá říkala, že od 15 může dítě k doktorovi samo. :think:
A za mě se taky chodilo k Dr. samostatne od 15, včetně gynekologa, který předepsal i HA.

Edit: nicméně dítěti zakladatelky je 16+

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
11.9.21 09:10

Ja ockovana jsem (jsem rizikova skupina ) ale starsi dceru (17) v zadnem pripade nenecham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42098
11.9.21 09:14

Dceři bylo 16 v srpnu. Očko v červenci jsem musela být s ní. Stejně tak jako s ní musím k zubaři na prevenci (teda prý by ji vzala, ale neudělala by nic jiného než prevenci). A na očním mě chtějí taky. A na gastru vlastně taky. V 15 byla hospitalizovaná v nemocnici, podepisovala jsem souhlas s každým zákrokem. Musela jsem to podepsat já i dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
11.9.21 09:15
@Svistice píše:
A za mě se taky chodilo k Dr. samostatne od 15, včetně gynekologa, který předepsal i HA.Edit: nicméně dítěti zakladatelky je 16+

To asi jo. Každopádně kecas, pokud tvrdís, že ve v tvem okolí nechaly očkovat patnáctileté děti proti vůli rodicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65204
11.9.21 09:18
@Svistice píše:
A za mě se taky chodilo k Dr. samostatne od 15, včetně gynekologa, který předepsal i HA.Edit: nicméně dítěti zakladatelky je 16+

jenomže u toho očkování platí od 16, do té doby potřebuje souhlas rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.9.21 09:20
@Lama Lama píše:
To asi jo. Každopádně kecas, pokud tvrdís, že ve v tvem okolí nechaly očkovat patnáctileté děti proti vůli rodicu
Říkám se že chtějí nechat očkovat. Jedno patnáctileté už má termín (jde příští týden), matka z toho odvážná není, ale prý s tím už po 15. roce nic nezmůže, dítě si smí lékaře vyřizovat samo.
Další dítě čeká na patnácté narozeniny, matka proti, otec to nechává na dítěti (sám je očkovaný a podpis by asi stejně neměl problém dat i přes nevůli ze strany manželky).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.9.21 09:21
@vokishka píše:
jenomže u toho očkování platí od 16, do té doby potřebuje souhlas rodičů

Dík za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek