Necháváte očkovat 16+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
11.9.21 10:46

@Oliverka28 Ty jsi asi ještě neměla tu čest absolvovat testovací a termínově manévry z důvodu pobytu dvou a více děti na táborech, krouzkach a podobně, ani asi moc aktivně nezijes, co? :lol:
Jestli letos bude na kroužku víc jak 20 děti, výplaznu každý týden 360 Kč na otestování děti na miste nebo by me každý týden čekaly manévry s ulovenim vhodného termínu (a těch tolik, aby se to nekrylo se školou a pracovní dobou moc není) a dovoz/odvoz děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
11.9.21 10:49
@Ou píše:
Ano, samozřejmě. Školy byly a zase budou klíčovým místem šíření nákazy a u zdravého dospívajícího je riziko u vakcním minimální a rizika plynoucí z nákazy covidem velké.

O karantnéně při výskytu od dalších neočkovaných spolužáků ani nemluvě.

Ve školách testy zrušilo ministerstvo zdraví, ne že to nechtějí dělat.

Racionální je očkovat se. A nečíst interenty, plné textů které tě mají vystrašit za účelem posilování rozdělení společnosti.

Pořád nemůžu dohledat informace, že by školy byly či jsou klíčovým místem šíření nákazy. Mohu někde dohledat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
11.9.21 11:01
@Anonymní píše:
Necháváte prosím své děti očkovat na střední škole? My doma jsme a dcera ne a já mám z toho obavy. Babička a děda očkování jsou ale už dávno a chtějí jim dát 3 dávku ale vzhledem ke zdravotním problémum–onko..rodiče nechtějí.
A dcera se bojím ze třeba onemocní..vím, že může přenášet i tak samozřejmě.
A ve školách již nechtějí dělat testy. Co si mysliíte? :think:

Máme naočkované všechny naše děti (14, 16, 17) - rozhodovali jsme se s nimi společně, nebylo to jen na mně/nás rodičích.

Děti samy chtěly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
11.9.21 11:07
@Koblizkova1980 píše:
Pořád nemůžu dohledat informace, že by školy byly či jsou klíčovým místem šíření nákazy. Mohu někde dohledat. Děkuji

Bylo na to téma dost článků, některé dřívější šíření ve školách zpochybňovaly, tenhle to shrnuje na začátku loňského roku:

https://www.idnes.cz/…0_domaci_lre

Tenhle je trochu strašící, ale je pravda, že země, kterým skončily letní prázdniny už v průběhu srpna, mají znatelný nárůst nákaz, takže to v podstatě potvrzují.

https://cnn.iprima.cz/…ematik-31319

Víc nehledám, strejdu googla můžeš použít i ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
11.9.21 12:59

16+ dítě nemám, mám 12+ a to jsme zatím očkovat nenechali. Ani samo nechce. Bohužel nevěřím, že toto očkování k něčemu je. Už teď se řeší třetí dávka u nás, čtvrtá je v řešení v Izraeli. Takže asi někde bude chyba. Sama naočkovaná jsem, ale třetí, nebo dokonce čtvrtou dávku podstupovat už dobrovolně nehodlám, dokud se neukáže, že má významnější smysl. Covid prodělaný máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
11.9.21 15:40
@Ou píše:
Ano, samozřejmě. Školy byly a zase budou klíčovým místem šíření nákazy a u zdravého dospívajícího je riziko u vakcním minimální a rizika plynoucí z nákazy covidem velké.

O karantnéně při výskytu od dalších neočkovaných spolužáků ani nemluvě.

Ve školách testy zrušilo ministerstvo zdraví, ne že to nechtějí dělat.

Racionální je očkovat se. A nečíst interenty, plné textů které tě mají vystrašit za účelem posilování rozdělení společnosti.

Prosím odkaz na verohodnou studii, která prokázala minimální riziko dlouhodobých nežádoucích účinku mRNa vakcín.
A druhou, který vyhodnotila velká rizika plynoucí z nákazy covidem u dospívajích?

Co například podobná struktura s- proteinu a syncitinu ( protein placenty)? Z toho nemáte obavy?
Nebo fenomén nemoci zesílené protilatkami, který se vyskytl u zvířat, když původní virus výrazněji zmutoval?
Depotni množství vakcíny ve vaječnícich, játrech apod.
Prostup S - proteinu hematoencefalickou bariérou a jeho vazba na fibrinogen??

Opravdu sis to důkladně nastudovala, když to tady tak vehementne doporucujes?

Je určite riziko, ze nekteri slabší jedinci s problémovým přístupem k informacím by to mohli brát jako názor odborníka vzhledem k tvému častému výskytu zde a množství rádoby fundovaných informací, které tu chrlis….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
11.9.21 15:46
@Lenulaa píše:
Prosím odkaz na verohodnou studii, která prokázala minimální riziko dlouhodobých nežádoucích účinku mRNa vakcín.
A druhou, který vyhodnotila velká rizika plynoucí z nákazy covidem u dospívajích?

Co například podobná struktura s- proteinu a syncitinu ( protein placenty)? Z toho nemáte obavy?
Nebo fenomén nemoci zesílené protilatkami, který se vyskytl u zvířat, když původní virus výrazněji zmutoval?
Depotni množství vakcíny ve vaječnícich, játrech apod.
Prostup S - proteinu hematoencefalickou bariérou a jeho vazba na fibrinogen??

Opravdu sis to důkladně nastudovala, když to tady tak vehementne doporucujes?

Je určite riziko, ze nekteri slabší jedinci s problémovým přístupem k informacím by to mohli brát jako názor odborníka vzhledem k tvému častému výskytu zde a množství rádoby fundovaných informací, které tu chrlis….

Bravo, a teď nám sem prosím ještě dej porovnání zmiňovaných rizik po vakcinaci vs. přirozená infekce, abychom to měli kompletní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
15.9.21 18:20

@Lenulaa Jsem hrozně zvědavá na to porovnání rizik, včetně odkazů na relevantní studie, ale asi se nedočkám, což?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
20.9.21 21:05
@Manon_Anonyme píše:
@Lenulaa Jsem hrozně zvědavá na to porovnání rizik, včetně odkazů na relevantní studie, ale asi se nedočkám, což?

To jste asi nepochopila můj příspěvek. O odkazy na studie jsem žádala já. Nikde jsem nepsala, ze na požádáni je budu rozesílat. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
20.9.21 21:26
@Manon_Anonyme píše:
Bravo, a teď nám sem prosím ještě dej porovnání zmiňovaných rizik po vakcinaci vs. přirozená infekce, abychom to měli kompletní.

Ale to přece nemá být souboj studií. Jen reakce na příspěvek, ze racionální je očkovat. To je úplně stejná hloupost jako rict racionální je se promorit. Jediné rozumné v téhle situaci je zvážit přínosy a rizika ockovani pro každého jedince konkrétně. Obecně si myslím, ze očkovat deti je zverstvo, krom případů, kde benefity významně převáží riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
22.9.21 17:52
@Lenulaa píše:
To jste asi nepochopila můj příspěvek. O odkazy na studie jsem žádala já. Nikde jsem nepsala, ze na požádáni je budu rozesílat. 8o

Aha, tak to jsem skutečně nepochopila. Myslela jsem, že tu jde o porovnání rizik vakcína versus nákaza. Když porovnáváš rizika vakcinace versus 0 (tudíž, neočkovat se, ale ani se nenakazit), tak to pak souhlas, nejlepší je se neočkovat a nenakazit. Přeji hodně štěstí, zejména ve druhém bodě. Osobně si sice myslím, že s deltou na scéně je to totéž, jako věřit, že zrovna ty nechytíš neštovice, ale jasně, může se to stát. „Třeba virus sám od sebe zmizí nebo tak něco“ (mám jinak velké výhrady vůči Flegrovi, ale tento citát se mi líbí).

Chodí tvé děti do školy? Jsem z Prahy a jen mezi mými spolupracovníky již vím o třech případech tříd v karanténě, po třech týdnech docházky. V jednom případě se následně potvrdila nákaza u dítěte kolegy (můj blízký kontakt). Neočkované děti to všechny postupně schytaly (tři sourozenci), očkovaní rodiče nikoli. Přiznávám se, že mě to celkem i překvapilo, protože mě nalomily stokrát opakované kecy, že očkovaní se mohou nakazit úplně stejně jako neočkovaní (antivax mantra). No, v téhle rodině to jaksi neplatí. V kanceláři jsme zůstali také všichni OK (open space, společné obědy - ale my, blízké kontakty, jsme všichni očkovaní). Naštěstí mají nakažené děti zatím lehký průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí