Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Proč tak velké dítě nesměřujete na záchod? Aspoň na to čůrání a možná by šla i na kakání, přece jen by byla jako velká holka, potom uděláte srandu z toho, jak se hovínko splachuje a třeba to půjde.
A co odbourat úplně nočník a zkusit posadit na záchod a nechat ji tam samotnou, ať má to svoje soukromí. ![]()
Směrovala bych co nejvíc akcí spojených s vyměšováním do prostor záchodu. Ať jde s tebou a ten bobek do záchoda z plíny vyklepne a spláchne. Nočník bych jí taky dala tam, pokud už není.
Za mně je to teda už velká koza, aby čůrala a kadila po celém bytě.
@Perníček22 píše:
A co odbourat úplně nočník a zkusit posadit na záchod a nechat ji tam samotnou, ať má to svoje soukromí.
Záchod jsme zkoušeli samozřejmě, může tam sedět i hodinu ale nic neudělá.. ještě mě napadlo, že možná ji to nejde v sedě, protože to té plínky kadí ve stoje..
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne,chtěla bych se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost. Naše princezna 4,5 roku chodí normálně do školky, čůrat chodí klasicky na nočník, plíny přes den nenosí. Asi půl roku zpět chodila na nočník i kakat, ale poslední dobou chce jen do plínky. Zkoušela jsem plínu nedat, ale nevedlo to k ničemu - akorát přestala kakat úplně a museli jsme to potom řešit laxativy, aby konečně začala znovu kadit. Tedy standardně to u nás probíhá tak, že večer, když se ji chce kadit si přijde příjde pro plínku, odejde do soukromí kde se do ni v klidu hned vykaká a pak jde spát. Jsem úplně bezradná, nechci ji to znovu zarazit, prosím má někdo podobnou zkušenost? Moc děkuju
Tak velke dite ma proste chodit curat a kadit na zachod. A to jako ve skolce maji nocnik, ze cura do nocniku? Normalne ji nauc chodit na wc, nechapu proc chodi na nocnik, to je postizena? Dcera od 3 chodi normalne na wc, i ve skolce nemaji nocniky. A nedivim se, ze nechce kadit do nocniku, vzdyt se to tam uz snad ani nevleze.
@Anonymní píše:
Záchod jsme zkoušeli samozřejmě, může tam sedět i hodinu ale nic neudělá.. ještě mě napadlo, že možná ji to nejde v sedě, protože to té plínky kadí ve stoje..
A to ani necura na zachod? Co nato ve skolce? Tam nocnik neni. Jako uprimne, mam 5ti letou a na zachod chodi snad od 2,5 let bez problémů. Meli jsme k nemu stupatko a tu dětskou desku. Jako ja bych to uz dávno řešila s mudr
Tak ještě jednou, záchod/nočník u nás funguje na stejném principu - resp. nefunguje. Prostě to drží dokud nedostane plínu. Ve školce chodí jen čůrat.
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne,chtěla bych se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost. Naše princezna 4,5 roku chodí normálně do školky, čůrat chodí klasicky na nočník, plíny přes den nenosí. Asi půl roku zpět chodila na nočník i kakat, ale poslední dobou chce jen do plínky. Zkoušela jsem plínu nedat, ale nevedlo to k ničemu - akorát přestala kakat úplně a museli jsme to potom řešit laxativy, aby konečně začala znovu kadit. Tedy standardně to u nás probíhá tak, že večer, když se ji chce kadit si přijde příjde pro plínku, odejde do soukromí kde se do ni v klidu hned vykaká a pak jde spát. Jsem úplně bezradná, nechci ji to znovu zarazit, prosím má někdo podobnou zkušenost? Moc děkuju
Provokace? Pokud nemáš postižené dítě, tak jaký nocnik? Mám stejne starého kluka a na záchod už par měsíců chodí sám - vc utreni a umyje po sobě záchod, splachne, umyje ruce mydlem a pusti po sobě vetrak. Nedokážu si představit jak by se měl zkroutit na nocnik natož aby po vykonání an tom neseděl jak na Řípu. Proste támhle je záchod, pliny nejsou. Tohle není žádné nechápající batole, ale za rok a půl jde do skoly ![]()
@Anonymní píše:
Tak ještě jednou, záchod/nočník u nás funguje na stejném principu - resp. nefunguje. Prostě to drží dokud nedostane plínu. Ve školce chodí jen čůrat.
Má tam nějaké vyšší stupatko o co si muže opřít nohy, aby je měla výš? To napomáhá vylučování
Dcera je postizena? Pardon, ze se tak ptam, ale neni to bezne, aby tak velka chodila na nocnik a chtela plinu. Bud je zanedbana nebo neni uplne v poradku. ![]()
Ahoj, my jsme na tom podobne. Co treba zkusit aby si s plinkou sedla na nocnik? Az si na to zvykne tak jen polozit plinku do nocniku a potom uz uplne bez plinky? Nerekne ti proc chce tu plinku?
A co na to pediatrička?
s takhle velkým dítětem už by si měla být schopná se normálně domluvit. Co ti uvedla za důvod, že to takhle vyžaduje?
Dceři 6let se na záchodě taky špatně kaká, sama přišla na to, že si dá pod nohy dětskou židličku a když se má o co zapřít, jde to bez problémů. Zkuste to, nebo stupátko na zapření.
@Anonymní píše:
Zkušenost nemám, ale když před půl rokem chodila na nočník, mela jsi přestat kupovat pleny. Prostě by plena nebyla k dispozici, proč taky, nemáte doma miminko, ale 4,5letou holčičku. Je fakt, že v jiných zemích, například v Dánsku to vůbec neřeší, setkala jsem s tím, že 5lety kluk taky vyžadoval pleny a nikomu to nepřišlo divné. Tak možné jsme divný my tady v cr ![]()
Dobré odpoledne,
chtěla bych se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost. Naše princezna 4,5 roku chodí normálně do školky, čůrat chodí klasicky na nočník, plíny přes den nenosí. Asi půl roku zpět chodila na nočník i kakat, ale poslední dobou chce jen do plínky. Zkoušela jsem plínu nedat, ale nevedlo to k ničemu - akorát přestala kakat úplně a museli jsme to potom řešit laxativy, aby konečně začala znovu kadit. Tedy standardně to u nás probíhá tak, že večer, když se ji chce kadit si přijde příjde pro plínku, odejde do soukromí kde se do ni v klidu hned vykaká a pak jde spát. Jsem úplně bezradná, nechci ji to znovu zarazit, prosím má někdo podobnou zkušenost? Moc děkuju