Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, na rok 2024 plánujeme cestu na Bali za známými a cestu po Nepálu- cca 20 dní. V jedné okružní cestě je i cesta do prvního tábora kam se dostane každý, je to takový delší trek s batohama. Zatím vše zjišťuji, propočítáváme co a jak. Zjišťujeme trasy, období… synovi bude v tu dobu 3 roky konkrétně 3 roky a 7 měsíců. Moje dotazy:
Jaká byla vaše nejdelší cesta do zahraničí?
Ideální nositko pro 3 leté v případě nouze, musí být pohodlné po dite i pro mě! Cena nerozhoduje.
Co na takovou cestu vzit?
Prosím jen ty, co takhle opravdu někde byly.
Rady o tom ze máme sedět doma si nechte. Dekuji
.
@Veronika.Sadecká píše:
Ahoj, na rok 2024 plánujeme cestu na Bali za známými a cestu po Nepálu- cca 20 dní. V jedné okružní cestě je i cesta do prvního tábora kam se dostane každý, je to takový delší trek s batohama. Zatím vše zjišťuji, propočítáváme co a jak. Zjišťujeme trasy, období… synovi bude v tu dobu 3 roky konkrétně 3 roky a 7 měsíců. Moje dotazy:Jaká byla vaše nejdelší cesta do zahraničí?
Ideální nositko pro 3 leté v případě nouze, musí být pohodlné po dite i pro mě! Cena nerozhoduje.
Rady o tom ze máme sedět doma si nechte. Dekuji.
Základní tábor pod Everestem je v 5.500mnm, tam bych tříleté dítě fakt nebral.
Promiň, ale pokud se na TOHLE ptáš, tak na takové cestě nemáš nic dělat ty, natož tříleté dítě. Seš přesně ten typ, co je schopnej tam jít v Ugg a nemít pojištění. Base camp je ve vyšce přes 5k, tam asi těžko vezmeš dítě
nauč se v těch horách nejdřív pohybovat, nauč se použícat vybavení a teprve pak pak se něco plánuj.
Promiň ale tohle mi přijde dost přehnané. Byla jsi tam někdy? Jestli ne, prvně se tam vydej sama bez dítěte, ať víš do čeho jdeš a pak uvažuj jestli tam vezmeš svoje tříleté dítě. Chápu že nechceš sedět doma na zadku, ale chce to zdravý rozum.
@Lu66 bylo nám řečeno, že do základního tábora chodí i místní děti, a že to není žádná náročná cesta
@Lu66 píše:
Promiň ale tohle mi přijde dost přehnané. Byla jsi tam někdy? Jestli ne, prvně se tam vydej sama bez dítěte, ať víš do čeho jdeš a pak uvažuj jestli tam vezmeš svoje tříleté dítě. Chápu že nechceš sedět doma na zadku, ale chce to zdravý rozum.
No, já myslím, že máma tříletého dítěte by měla víceméně sedět doma na zadku s tím dítětem.
@Veronika.Sadecká píše:
Ahoj, na rok 2024 plánujeme cestu na Bali za známými a cestu po Nepálu- cca 20 dní. V jedné okružní cestě je i cesta do prvního tábora kam se dostane každý, je to takový delší trek s batohama. Zatím vše zjišťuji, propočítáváme co a jak. Zjišťujeme trasy, období… synovi bude v tu dobu 3 roky konkrétně 3 roky a 7 měsíců. Moje dotazy:Jaká byla vaše nejdelší cesta do zahraničí?
Rady o tom ze máme sedět doma si nechte. Dekuji.
Ještě v listopadu píšeš, jak jsi každou chvíli nemocná, v jiné diskusi bereš AD, v další nezvládáš jízdu autem a dělá se Ti špatně, tahle diskuse o cestě na Everest má být vtip, že?
Jak se chceš na téhle cestě postarat o dítě, když nezvládáš ani sama sebe?
Chceš ho zabít?
12.11.22 06:32
0
Co mi sakra je-stále dokola
Ahoj, jdu se spis vyzpovídat a trochu pátrat po příčině. Dopředu říkám, že můj lékař neví co to je a na vše mi píše brufeny, panadoly, paralely..jó a při chřipce acyrpilin aby se neřeklo. Mám více zdravotních problemu, ale nejvíce mě trápí ty, které mi bráni prez den noemalne fungovat, či vhodit do práce. Začneme třeba dnes, při mateřské si přivydělávám úklidem na 3 hodky ráno než jde přítel do práce. Dnes jsem sla jako vždy a po půl hodine práce (nechci tím říct že to mám z práce)
mě začne neskutečné bolet hlava, nesnesu svetlo, hluk a tělo se mi nákladní do leva, nejsem schopna chůze a mám problém s rovnováhou. Z ˇvenku’ to muže vypadat že jsem opilá, volám příteli a musí pro mě jet, bydlim 50 metru naprot obchodu v baráčku, ani prez to nejsem schopna to dojit, pritel musí obleéknout malého a jít pro mě. Takhle to je vlastně furt když mě to chytne. Trapi mě to protože si připadám a vim ze i trochu sem přítěž pro všechny. Šéf mi tam nabídl místo pak na plnej až skončí mateřská, jenže kdo mě zaměstná když se tohle bude furt dít? Pak další problém, čekám sice na výsledky z krve a musím najít volnou kliniku na gastro, ale doktor má podezření že mám Crohnovu chorobu. Co mám dělat. Vim ze nejsem jediná, a že se to pro někoho nemusí zdát jako problém ale věřte, že je to vážně nepříjemný a ze mě to hodně omezuje. O migrenach vim, že přijdou když málo spím a jím a piju, což mám problém jist a pit díky C.Ch . Jsem hubená je mi a mám 57. Za poslední měsíc jsem zas zhubla 3 kg. Nedaří se mi přibrat diky štítné žláze. Ach Jo. Je to cely zamotwny a spis píšu ze zoufalství
https://www.emimino.cz/…kola-480552/
@Veronika.Sadecká píše:
@Lu66 bylo nám řečeno, že do základního tábora chodí i místní děti, a že to není žádná náročná cesta
No a kolik těm dětem je?
@Lu66 píše:No, já myslím, že máma tříletého dítěte by měla víceméně sedět doma na zadku s tím dítětem.
@Veronika.Sadecká píše:
Místní děti. Tvoje dítě je místní ve středu Evropy. Oni taky nevláčejí ty místní děti sem k Mácháči.
@Aleriga kamaradka s 4 letym procestovala 9 zemi, samozřejmě s pojištěním, nikdy se nic nestalo.
@Veronika.Sadecká píše:
@Aleriga kamaradka s 4 letym procestovala 9 zemi, samozřejmě s pojištěním, nikdy se nic nestalo.
A co by se stalo, kdyby necestovala?
Zkušenosti nikdo nema, beru na vědomi, tak rady raději do SZ
krásný den
@Veronika.Sadecká ale místní děti jsou něco úplně jiného.. Oni už jsou na ten vzduch zvyklé…
@Aleriga proč by měla být doma když nemusí?
Ditetem život nekončí. Krásný den