Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@mackA159 píše:
A po segre to neopakuje? Moje mladsi si zacala sedat protože videla starsi…
Ne. Ale přitom on to dobře chápe co se tam dělá. I kolikrát viděl venku manžela, synovce. Semnou je taky věčně na záchodě, že co by čekal až se vrátím, ještě když tam jde i ta mladší. Proste je to hlava dubová a nic s ním nehne. Ani za mlsku nic.
@JancaS84 snad na to drobci brzy přijdou tohle je snad ta nejtěžší věc co musíme děti naučit ![]()
Ještě není zralý. Zbytečně se oba stresujete. U nás první dítě bez plen až ve 2 letech a 8 měsících. Vlivem okolí jsem zkoušela kde co, nic nezabralo. A pak jednou přišla z venku, řekla, že chce čůrat a od té doby bez nehod. Druhý syn se o nočník začal zajímat sám ve 2 letech a 4 měsících. A ten nejmladší sám od sebe už ve 2 letech a za chvíli byl bez pleny i na noc. Každý prostě potřebuje jiný čas.
@pamapi super nechám tomu volný průběh a uvidím nechci ho do toho tlačit násilím abych ho od toho pak neodradila. Tak dekuju a snad na to taky přijde sám ![]()
@Jarca164 píše:
Ahoj holky potrebuju radu mám chlapečka 2 roky, zkoušíme nočník někdy se vycura a někdy zase nevětšinou tam dokáže sedet pomalu hodinu a nevycura se a když ho sundam tak se pocura
přes den zkouším bez pleny každou chvíli ho dávám na nočník a nic. Jsem bezradna.
za všechny rady předem dekuji
No, delas to stylem pokus omyl a divis se, ze to nefunguje…
Nacti si neco o procesu uceni, jak to funguje.
Potrebujes nejdriv propojit nocnik=curani, to nejlip udelas tak, ze ho posadis hned jak se vzbudi, to se vycura skoro kazdej. Po zbytek dne ho nechas normalne s plinou.
Az se ti vycura pokazde (muze to klidne par tydnu trvat), tak muzes o krok postoupit - davat vycurat pred prochazkou, pred spanim atd.
Mezitim porad plina.
Pak si nejspis zacne rikat, plina bude sucha a muzes ji sebrat.
Dala bych mu čas a nenutila…
Dcera “chodila” na nočník od roka.. (většinou se vykakala na nočník.. někdy teda i do plen) ale s čůráním byl problém.. když se podařilo tak nočník.. ale ve 2 letech jsem ji sundala pleny a pořad počůraná … vrátila jsem je.. za 3 měsíce jsem to zkusila znova a už skvělé a byla bez plen
první týden se teda počůravala docela hodně../
takže prvně jsem ji nechávala chodit par dni bez kalhot a kalhotek …(to ji šlo už hezky..když měla nasazené vše tak se počůrala)…. pak jsem dala kalhotky a až zas po dalších par dnech jsem dala tepláčky…
kamarádky syn začal chodit na nočník ve 2 s třičtvrtě.. ale taky potřeboval byt naostro.. pak spoďárky a pak až tepláčky… ![]()
@Denny97 no nenapadlo mě prcka nechat na ostro to pak taky zkusím.
nejhorší je že někdy má radost když si sedne na nočník a někdy to je řev že nás slyší celý barák ![]()