Nechce jíst...:o(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8.9.06 20:43

Nechce jíst...:o(

Ahojda všem,

omlouvám se, jestli budu někoho tímhle tématem otravovat, protože už to tu určitě stokrát bylo, ale já nemám čas ani sílu hledat zpětně v diskuzích, tak sem se rozhodla vás všechny požádat o radu novým tématem…

.. mám skoro dvouletého syna Davídka a za pár týdnů čekáme druhé mimčo. Všechno je celkem v normě, co se Dády týče, jen v poslední době nás zlobí s jídlem. Nechce vůbec jíst normální jídla. Vezme si třeba dvě, tři lžice a pak odmítá kroucením hlavy a řvaním (někdy i ječením) NE NE NE… Přitom dřív jedl krásně, dokonce kolikrát snědl víc, než tatínek :o) … Rozhodla jsem se ho do jídla nenutit, ale jak potom vypadá ten jeho režim??? Pořád akorád pije (na to si stěžovat nemůžeme, tam je přeborník), sem tam si dá rohlík, perník, Brumíka, jednou denně do něho natlačím jogurt nebo smetánek a sem tam si zobne nějakého ovoce. Ale teplé jídlo??? EE… jen ty dvě nebo tři lžičky a pak děsná scéna…

… a tak se ptám? Dělám něco špatně já? Udělala jsem někde chybu já? Je to třeba tím, že teď ke konci těhotenství nemám už tolik energie a tak už nepodnikáme tolik výletů a procházek jako dřív, tudíž nespálí tolik energie??? Přes prázdniny tu ani nebyli moc děti u nás na vsi :o) takže byl pořád se mnou a děsně se nudil (což chápu). Může to být tím??? Nebo je to prostě takové období dítěte??? - to víte, Dáda je první, u druhého už mě tohle třeba tak nezaskočí…:o)

Tak co? Poradíte??

Děkuji moc Kopretinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1119
8.9.06 20:57

Ahoj
Tohle jsem vyřešila takhle. Protože mi dcera jednu dobu stávkovala v jídle. Nenutila jsem jí do ničeho, ale nedávala jsem jí žádné sladké. Nandala jsem jí oběd a když ho nechtěla, tak jsem jej odnesla. Potom začala škemrat, že má hlad. Tak jsem jí ohřála oběd. Vysvětlila jsem jí, že nic jiného nedostane. Neboj, však on se ozve, až bude mít hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
8.9.06 21:15

Kopretinko,asi bych taky počkala a nenutila.Ovšem nedala bych asi nic jiného k jídlu.Když by odmítl oběd,nedala bych mu nic jiného.Buď bych později jídlo přihřála nebo dala až třeba svačinu,to,co běžně svačí.Žádné laskominy,normální jídlo.
Kolik váží a měří?

Gratuluju k mimi v bříšku,tak nakonec budou děti dvě(nebo víc?),to je super.že se zadařilo.
Jo a nechceš někdy dopsat svou story ze zámoří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
8.9.06 21:23

Ahoj, ještě můžes zkusit omezit pití. Syn je také malý jedlík a pokud chci do něj nasoukat snídani, musím mu ji dát ještě před „napitím“. Jinak mi vypije 4dcl čaje na ex a nejí. Následně se dolívá čajem po celý den a uzobává pár lžiček jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.06 21:44

Ahoj a děkuju

Děkuju vám všem za reakci. Ještě jsem zapoměla potom napsat, že pak třeba večer nechce samozřejmě večeřet (kaše z lahve jsme už odbourali. ale teď mám obavu, jestli se v rámci zachování zdraví celé rodiny k nim nevrátíme :( ) a pak v noci má slabé spaní (dřív ho nevzbudil - po kaši - ani výstřel z kanónu…obrazně řečeno), z postele leze k nám do postele manželské, vrtí se, kope do nás a když někdo z nás vstane, já nebo manžel, nebo ho přeneseme, pak se okamžitě budí, takže se zákonitě nevyspí ani jeden z nás… a to, podle mého názoru je z hladu. Nevim, možná se pletu.

Haničko Zaničko :D Kolik váží a měří přesně nevím. Ale vážit bude něco kolem 15 kg, měřit fakt nevím, bo jsme ho dlouho neměřili… Na svůj věk (teda každý to říká) je dost vysoký a má řekla bych oproti ostatním dětem jeho věku „dobře stavěné“ tělo. Není hubený, naopak… má i špeky a na rukách svaly… ale říkám, on dřív hodně jedl, to teď v poslední době na nás prostě zkouší různé „novoty“ :D
Co se dopsání mého zámořského příběhu týče, tak bych hrozně ráda. Možná to i udělám, časem, ale rozhodně to asi nebudu publikovat tady na emiminu… už si to málokdo pamatuje a málokoho by to zajímalo, si myslím :lol: Tož tak. Děkuju za gratulaci k miminku. My jsme to tak nějak chtěli… rychle za sebou, bo já vím, že pak by se mi do toho už nechtělo… takže to budeme mít skoro přesně po dvou letech… Jsem na to trcohu zvědavá, jak to všechno zvládnu a hlavně, jak zareaguje David, jestli si nevymyslí ještě něco k tomu jídlu… ale strašlivě se všichni těšíme… :lol:

Jinak David ráno dostává mlíko (kakao), to vypije (někdy ani to ne…) nesnídá skoro nic - nechce (ale to nechtěl ani dřív), pak dostane napít (tak kolem 9-10 hodiny) a snažím se mu nabízet průběžně pořád něco, ale nechce. Dřív to bylo tak, že pak snědl hodně k obědu, ale teď to tak právě už není… Po odpoledním spánku do něho většinou nacpu ten jogurt, nebo smetánek (někdy taky ne) a pak až do večera má někdy toho Brumíka, někdy perník, někdy sušenku, někdy nic a tak… podle jeho nálady. A pije. Hodně. No a pak večer mu nachystám večeři (buď teplou nebo studenou) vezme si dvě tři sousta a nechce (opakuje se histerie z oběda), takže mě vytočí, dám mu opět mlíko a jde spát. …

… jenže jak dodávám… pak ty noci, to je děs.

Takže podle vás ho nenutit, ale nedat nic jiného? A to nevadí, že třebas nebude celej den vůbec jíst??? Já mám ten pocit že on je toho schopnej…

Díky Kopretinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
8.9.06 22:25

Já myslím, že by si mu neměla dávat žádné sušenky a jiné sladkosti. Když uždibuje celý den, tak pochopitelně hlad nemá. Buď striktní a nedávej mu nic, když nechce jíst, tak ať nejí. Rozhodně se mu nic nestane, když nebude delší dobu jíst. Nedávej mu pít ani sladké nápoje. Však on se ozve, až bude mít hlad.
Radím ti, odstěhovat malého z ložnice. Zvlášť když přide další dítě. Měl by si zvykat, že postel rodičů je na spaní jen rodičů. Občas musí být přísnost, jinak se z toho zblázníš. Chce to pomalu začít se změnami, nic nenásilného. Třeba se ti to podaří. Držím palce. Užívej si poslední týdny těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
8.9.06 23:12

Kopretinko,
hele,za to nic nedáš,když zkusíš třebas jeden den dát malýmu jen normální jídlo,bez sušenek a laskomin.Ráno je mléko nebo kakao OK,večer asi taky,ale přes den bych zkusila nabídnout oběd,třeba něco,co mu normálně hodně chutná,na sváču jogurt nebo smetánek,ovoce,…a večer běžnou večeři(nevím,co normálně večeří,asi jsem to přehlídla).Když to nebude chtít,tak má smůlu,vydržela bych ty 3-4 h,co má běžně mezi jídly,nic nedat.Třeba je to nějaký vzdor,vidí,že si tě skrz jídlo ovládá a když mu dáš najevo,že takhle teda ne,třeba ho to přejde a bude zase normálně jíst.
Váhu má krásnou,tolik neváží ani moje téměř čtyřletá dcera :? .Tak si myslím,že pár dnů „hladovění“ mu vůbec neublíží.
Já vím,mně se to píše,ale my s jídlem u starší holčičky bojujeme už od narození,jídlo ji nikdy moc nebavilo.V těch 2 letech si ráno vysosla lahev mlíka a pak nic nejedla,až oběd,to se v tom ponimrala(tedy spíš já,nechtěla ani sama jíst,grrrr),sváča nic moc a večer snědla aspoň talíř polévky.Toť vše,ovoce jí moc nejelo,ještě tak to mlíko a masozeleninové obědy,nejlépe polévky.
Co se týče nočního spaní,taky bych zkusila oddělené spaní,zvlášť,když budete mít mimi(nevím,za jak dlouho).Tedy pokud máte pokojíček.S některými dětmi to dělá divy a spí krásně celou noc.
Držím palce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
9.9.06 22:18

Jestli hodně pije a nápoj je slazený, tak má energii z toho cukru = nic víc „nepotřebuje“. Ale to sama víš, že z cukru by žít neměl…
Vyhodila bych ty nápoje. A´t pije neslazený ovocný či bylinkový čaj či vodu či vodu slabě ochucenou např. 100% džusem. Pak tu energii z nápoje nezíská a bude ji muset získat jinde. Jídlem. Naprosto bych vyhodila jakékoliv Brumíky a sušenky, ty nepotřebuje. Když místo toho do sebe nasouká rohlík se sýrem a trochu ovoce, uvidíš i jak se mu figura rychle změní v manekýna… :-)
Věřím, že když energii nedostane z pití litrů nápojů a sušenek, rychle pochopí, že hlad je prostě potřeba řešit jídlem.. a jaké jídlo dostane, to že sní…

Známé také robátko přestalo jíst normální jídla, protože zjistilo, že pak připlave nějaká ta mlsota… že to stojí za to bojkotovat správnou stravu…
A že najednou žilo ze sušenek… „aby vůbec něco snědlo“.. Nesmysl…

Držím palce, ať je to brzy zase OK.

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí