Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky dcera je nemocná ma kašel a mokrý kašel z hlenama syrup máme. Kapky do nosu také al nechce moc papat vypije mi max 70ml ani to ne. Co mám dělat? Nestane se ji něco?
Holka když měla 2 měsíce měla zánět průdušek a nevypila mě skoro nic. Byli jsme v nemocnici a žádný drama z toho nedělali.
Dávej jí co vypije, třeba častěji. Je nemocná, nemá chuť, to je normální
Jen sleduj, jestli čůrá, kdyby nečůrala, mohla by se dehydratovat. Jinak se nic nestane, neboj…moje malá byla od 3 měsíců nemocná furt a často nechtěla, musela jsem právě sledovat, zda má mokré plenky.
@ivodička plenky mokré ma ale ne tolik jako když byla zdravá:( byli jsme na pohotovosti. A řekli že je vše v poradku na kašel mám davat syrup a kapky do nosu:) tak snad už bude lépe. ale dělá mi starost jak to vni chrci když dýchá:(
@Barborka4 Jestli je zahleněná, tak to chrčení je normální. Co můžeš udělat navíc je odsávat, vykapávat nosánek před odsáváním na rozpuštění hlenů(my meli dobré zkušenosti s Humex kapkami), dát mokrou plenu přes madlo postýlky, aby měla zvlhčený vzduch. Také by to chtělo hlavičku do zvýšené polohy-ale pozor, děti nesmějí polštář, spíše zvednout z jedné strany postýlku. My ji měli na kolečkách, tak jsem prostě na jedné straně kolečka sundala…
Mohla bych takhle radit furt, moje dcerka byla nemocná pořád, stále dokola, trvalo to 7 měsíců, nakonec ji stanovili diagnozu zvýšená reaktivita průdušek s dermo-respiračním syndromem…česky prostě je alergik, atopik a astmatik a chytla vše, co kolem ní proletělo, takže v půl roce měla za sebou neštovice, šestou nemoc, 2 záněty průdušek, jeden zánět průdušnice, několik astma záchvatů…nemluvě o obyčejných rýmách… ![]()
@ivodička jee chudinka tak to si asi vytrpela
a ty urcite sni. je to nase prvni nemoc a ja jsem s toho hotova:) dekuji za rady vse vyzkousim. ![]()