Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bojkot, mleko prestava samo tect a je nutne si ho aktivne taha. Delat to hodne dudlik.
Opravdu vydrž, po šestinedělí se mléko začíná tvořit podle potřeby dítěte, už jim to tak rychle neteče a trošku se s tím nadřou. A to se jim nelíbí. Přikládej a odsávej, zkus se hodit do klidu ( vím, že je to těžké
)
Pomůže jenom nebýt na nervy. Je to klasický bojkot, čím míň to budeš řešit, tím dřív to přejde. Ale neříkej se na to, že to bude trvat 2-3 dny. To je spíš ta spodní hranice, často je to déle.
Snaž se kojit v šeru, polospánku, na gymnastické míči nebo v šátku/nosítku.
Je to malo pravdepodobne, ale sestrenici se takto vztekal maly, odmital prso, rval. A ona pak to mleko ochutnala a zjistila, ze pali. Jako prevenci viroz totiz pila hodne silny zazvorovy caj a ta palivost presla i do mleka.
Ahoj, jsem už zoufalá. Malý má 6 týdnů, do teď plně kojeny ( přes kloboučky už od porodnice… zatím mu to bez nich nejde, neprisaje se, ikdyz to zkoušíme). Dneska je to pátý den, co se začal u kojení vztekat, kope nohama, ječí a prso si bud do pusy ani nevezme anebo vezme, ale hned se pouští…nevypije nic. Do toho se cca 2×-3× za den a noc napije normálně, normálně se přisaje a pije… další kojení je ale opět řev. Zkoušela jsem jiné polohy, dávat odkrknout atd… vzteká se stále. Volala jsem doktorce, ta řekla, že máme vydržet, že se po šestinedělí díky hormonům mění chuť mléka, že mu nechutná, ale že si za 2,3 dny zvykne…což se neděje a spíš se to zhoršuje… že by tam neměl mléko, tím to není, prsa mám nalitá, odsaju normálně. Nevíte, co by pomohlo? Jsem už úplně na nervy, každé kojení je boj a bojím se, že takhle bude hubnout…