Nechce se přetočit

861
14.1.11 13:40

nechce se přetočit

Ahoj holky, už jsem to tu někde řešila, ale fakt mě to dost trápí. Naše malá 5,5 měsíce se vůbec nechce přetáčet, neumí to vůbec nikam, takže pořád leží na zádech. Asi 14 dní to s ní zkouším cvičit buď tak, že jí pomáhám za nožičku nebo ručičku. To se potom snaží, ale když s ní nic nedělám tak nejde ani na bok. Dost se bojím co nám řekne Dr. na prohlídce. Měli jste to taky některá tak, že se mimču prostě nechtělo? Díky moc za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6051
14.1.11 13:49

aho nenervi se.....zkus motivovat hračkami, pomáhat s otočkou tím, že jí pomůžeš s kolínkem......no a když to nepůjde, tak se nic neděje, pokud máte rozumnou doktorku, pošle vás na rehabilitaci, malá bude cvičit Vojtovku a za chvilku jí to půjde jedna báseň

Není to sice nic příjemnýho, ale dětem to hodně pomáhá a na cvičení si po čase zvyknou a nepláčou…Já cvičila s kloučkem - divně pásl koníky - po dvou týdnech cvičení pásl krásně, dokonce se začal sám přetáčet…po sléze i lézt :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
14.1.11 13:49

Přesně tak, času má ještě dost :-D Buď úplně v klidu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
14.1.11 13:50

A co dělá, když je na břiše? Jinak myslím, že bys jí vůbec neměla pomáhat, spíš motivovat, aby se třeba otočila za hračkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.1.11 13:52

moje dcera se poprvé přetočila právě v 5,5 měsících po mém trénování. Za ručičku jí určitě nepomáhej, ale když je na zádech tak chytni nožičku za kolínko a jakoby přetáčej na protější stranu. Malá takhle začala postupně zabírat třeba až na boku a zbytek dotočila sama. V podstatě jsem jí na bříško dávala jen tímto způsobem, žádné zvednout otočit a položit,a le pomoct přetočit se. Dopilovala to a postupně bylo vidět jak zabírá víc a víc až jsem jí nalákala na hračku azmákla to sama. Pak si dala asi měsíc pauzu a pak už jela jak profík. Nestresuj, trošku jí pomož a popř. se poraď s dr. na půlroční prohlídce. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
14.1.11 13:56

Díky holky, tak já to s ní budu dál trénovat teda jen za tu nožičku. S tou ručičkou mi to poradila sousedka, že jí to řekla Dr., tak nevím :nevim: Právě, že když už je na boku tak taky začne zabírat a pak už se dokulí, ale samotnou ji ani nehne..... Je fakt, že jsem to včera řešila s mojí mamkou a ta mi řekla a po kom je asi líná, když ty sama sis hrála ještě ve 3 letech zásadně v leže na břiše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.1.11 14:03

Ahoj,malý se přetočil v 6m,zkus ještě vydržet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
14.1.11 14:08
valkil píše: Četla jsem různé diskuze a zhruba do 7 měsíce to je ještě OK.
:palec:

Přesně tak. Mája se třeba doteď nepřetáčí z bříška na záda, ale asi už nezjistím, jestli to umí nebo ne, páč ona na zádech být prostě nechce (to radši usne na bříšku :roll: ). Anežka se zase z bříška na záda uměla přetočit od 3m (ta naopak nechtěla být na bříšku :lol: ) a naopak to uměla až kolem těch 7m.

Jestli chceš zkoušet trénovat, tak mně radili jednak motivovat hračkou (to u nás bylo na houby) a pomáhat jen trochu za kyčel (lepší než za ramínko). Základem je ale, aby se dítě přetočilo na bok (hlavně hlavičku)), a to má asi pomoct ta motivace hračkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
14.1.11 14:20

No u nás to tou hračkou taky vůbec nefunguje. Malá se po ní natahuje tou ručičkou co má blíž, takže pořád leží na zádech..... Je to prostě lenoška :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
14.1.11 15:09

času má ještě,dost,každé dítě je jiné,některé ze vším začíná dřív,některé naopak později,hlavně do ničeho nenutit,dítě nato příjde samo,to je jak ze sezením,dítě dokud se samo neposadí,tak by nemělo sedět.A kdyby nebylo něco v pořádku,to by určitě doktorka řekla.Bud klidná,má ještě čas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
14.1.11 15:18

Naše malá začala v 8 měsících. Syn byl rychlejší, ale taky se mu moc nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.1.11 15:26

Prvorozený se mohl zbláznit, jakmile jsme ho polžili na záda. Takže už někdy okolo 5. měsíce se točil na břicho - ale ne zpět . teda uměl to, ale prostě na břiše s emu líbilo.

Mladší synek je zase totální lenoch,. kterému to vyhovuje na zádech. Nad ním hrazdička, a nevěděla bych o něm půl dne. Takže ten sám fakt neměl zájem o jakékoli gymnastické prvky. Otáčet se začal až někdy po 10. měsíci, a asi kvůli Vojtovce.

Taky si myslím, že do cca 7. - 8. měsíce je to relativně v klidu, děti mají prostě různý vývoj, některé jsou rychlejší, akčnější, jiní zase lenoši, a vůbec to nemusí znamenat, že jsou „divní“ a „zaostalí“ nebo tak něco. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
14.1.11 17:43

kliiiid, má ještě čas. Míša se začal točit 3 dny před ukončeným 6 měsícem, dal nám dárek k vánocům:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
14.1.11 17:49

neřeš, ještě je brzo, respektive má svůj čas. Náš se přetočil ze dne na den sám, a to polohu na břiše vyloženě nesnáší. Užívej si, pak budeš jenom pořád obracet zpátky a poslouchat mrčení :lol: :lol: :lol:. A mimo jiné, nás se doktorka na 6ti měsíční kontrole ani neptala, jestli se otáčí na bříško, jen kontrolovala jak pase koníky a jestli se zvedá na ručičkách a jestli se přitahuje do sedu. A taky se přetočil pár dní před 6 měsícem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikavi
14.1.11 17:49

každé mimi je hold jiné,některé se otočí na 3 měsících a některé až na 8,tohle bych neřešila,s kámoškou jsem to řešila,a té někdo řekl,že její dítě je divné,když se nepřetočí,tak tomu někomu bych dala pár facek

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure