Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj prosim vas o radu mam pulročniho syna ukladam ho v 8 spat a vydrzi treba do 5 ale par krat se stalo ze mnel suchou plinku je to normalni aby celou noc nemočil? Poradte mi prosim, mela bych s nim zajit k doktorovi, muže to byt treba nemoc? Mam prvni miminko a jsem ze všeho vyplašena tak mi prominte pokud se ptam blbě děkuju ![]()
podle mě to je normální. vikiho přebaluju v 10 večer a dneska ráno v 8 měl plínku taky skoro suchou. pokud je jinak OK a přes den má plínku mokrou normálně, tak bych to neřešila ![]()
U nas je to taky tak, myslim si,ze je to tim, ze je to dlouhym tvrdym spankem,my v noci prece taky necurame ![]()
nevím jestli je to normální, ale u nás teda ne. Ráno má plínu těžkou jak blázen ![]()
My teda máme taky ráno plínu nasátou řádně,ale je fakt že v noci baští,ještě se mi nestalo aby prospala celou noc.
Já myslím, že je to normální, po půl roce už děti při spaní nemusí čůrat, ale čůrají jak se vzbudí, jako my taky ráno chodíme na záchod.
Třeba ho přebaluješ brzy, zkus ho po vyspání ještě chvíli nechat, a pak až přebalit, to by plena měla být už počůraná a to dost. ![]()
Podle mě když spí tvrdě tak nečůrají - malá má 5 měsíců a už tak dva měsíce pozoruju že od 19h do 3h ráno je plína netknutá, zato potom od těch 3 do 6h bych mohla s plínou zabíjet ![]()
ahoj, občas se to stalo, spíše však výjimečně -pohlídala bych si, jestli dost pije- pakliže je kojený, je vystaráno, jestli dost slintá, možná bych přidala čaj, jestli má dost tekutin
Také bych to viděla spíš jako důsledek sníženého pití. Klukovi se to stalo vyjímečně, opravdu, když večer pil málo nebo odmítl kojení. Ale je pravda, že po roce, kdy už v noci nekojím čurá málo, píš až k ránu, většinou při to vykřikne - teď prvně mezi 4.-5.
Zkus víc dávat večer pít. Ale pokud dost čurá a pije přes den, nijak zvlášť bych to neřešila.
Je to normální, ve fázi hlubokého spánku nečůrají, musí se trochu probrat. Zkus miminko po probuzení podržet nad umyvadlem nebo nějakou nádobou a uvidíš, kolik toho načůrá. Ráno pak čůrají klidně po 10 minutách.
Už si nepamatuji ve 3 měsících,ale myslím,že plína vždycky byla nacucaná…ted je mu 14 měsíců a ráno mu váží plína snad 2 kg ![]()
Malé jsou tři měsíce a taky jí kolikrát má jen tak přicvrknutou,nic moc,ale je fakt že před spaním jí přebalím a spí až do rána.
Alpaka píše:
Také bych to viděla spíš jako důsledek sníženého pití. Klukovi se to stalo vyjímečně, opravdu, když večer pil málo nebo odmítl kojení. Ale je pravda, že po roce, kdy už v noci nekojím čurá málo, píš až k ránu, většinou při to vykřikne - teď prvně mezi 4.-5.Zkus víc dávat večer pít. Ale pokud dost čurá a pije přes den, nijak zvlášť bych to neřešila.
Ja mu večer davam kašičku na dobrou noc,pres den pě normalne, ale kdyz rano je vzhuru treba hodinu tak potom už ma načurane v plince ![]()