Nechce spát ve svojí postýlce

167
10.11.11 15:54

nechce spát ve svojí postýlce

tak mamky, ten můj chlapeček 3,5m mi v poslední době nechce vůbec večer usínat ve svojí postýlce. zkoušela jsem být trpělivá a prostě ho tam nějak uspat, ale nedaří se. vždycky to skončí pláčem a tak musím dolů do chodby a dát ho do kočáru. mám strach, že v té postýlce vůbec nebude chtít spát i v noci, když už si ho přinesu na noční kojení. třeba včera v noci jsme bojovali od půl 2 do půl 4. vždycky na chilku byl klid, pak se začal vrtět, prostě nespal. jak ho pěkně v té postýlce na večer uspat? ještě dodám, že spí na bříšku a přes den jedině v kočáru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10.11.11 16:09

Jojo, my jsme taky ze začátku zkoušeli postýlku, opakovaně se probouzel tak jako vám:-) bylo to už docela náročné, tak jsme ho vzali k nám do postele a když si tam lehnu s ním, usne většinou hned spolu se mnou nebo zhruba do desíti minut a spinká pěkně až do dalšího krmení. Prostě mládě potřebuje být u mámy, no :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
10.11.11 16:16

tak k sobě do postele si ho učit nechci. chci ho naučit pěkně večer spinkat ve svojí postýlce. a pořád se nedaří :cry: nejhorší je, že si člověk na něco zvykne a myslí si, že je to v pohodě a najednou to miminko úplně otočí a zase se zvyká na něco jiného ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.11 16:21

přeju hodně zdaru :palec: ono to chce jen vydržet, což se nám nepovedlo. Četla jsem, že někdy pomůže dát mu do postýlky něco, cos měla na sobě, aby tě cítil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
10.11.11 16:26

Pro dítě není přirozené spát samo v postýlce. Některým to nevadí, některé se hlásí. Náš malej odmítal postýlku již v šestinedělí… Řvát jsem ho nenechala, jen bych ho týrala, takže do 13ti měsíců spal s námi a pak dostal pokojíček s postelí bez šprušlí, úplně v pohodě tam začal spát a k ránu si k nám přijde dospat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
10.11.11 16:30

Nepřijde ti nelogické to prohlášení - naučit si ho na postel? Vždyť on má snahu naučit to tebe :wink:

Tričko, plyšák, noční světlo, kolotoč, hudba, vysavač, pokládání do potýlky až po usnutí a spol. byly u nás k ničemu. Domazlujeme (dodnes!) dvoudenní odloučení po porodu, tak to hodně beru z tohoto úhlu pohledu. Jinde může být situace výrazně odlišná. Každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
10.11.11 16:34

prostě první večerní usínání aby bylo v postýlce a ne v kočáru. aby věděl, že se jde spinkat, že je noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
10.11.11 16:40

Pokud máte rituály, jako je večerní koupel, klidná hra, masáž, písnička nebo cokoliv, děláš to pravidelně, dodržuješ pořadí a čas atd., ve třech a půl měsících už určitě cítí rozdíl mezi dnem a nocí, resp. večerem. Toho bych se nebála. Já to řešila v tom duchu, že je pro mimino (nej)důležitější pocit bezpečí, než vědomí, že se spí na „většinoulidu“ určeném místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
10.11.11 16:59
ewik pepik píše:
tak k sobě do postele si ho učit nechci. chci ho naučit pěkně večer spinkat ve svojí postýlce. a pořád se nedaří :cry: nejhorší je, že si člověk na něco zvykne a myslí si, že je to v pohodě a najednou to miminko úplně otočí a zase se zvyká na něco jiného ..

Promiň, tohle mě docela pobavilo - nechceš ho učit spát ve Tvojí posteli, tak ho radši uspáváš v kočáře?? Vem si ho do postele, je malej, potřebuje Tě, syn spal se mnou do půl rok a přechod do postýlky vzal úplně v pohodě a stejně i tak si ho beru každé ráno na „dospání“ k sobě do postele. Vždyť na tom přece nic není, že Tě potřebuje a chce být u Tebe, zkus to, za měsíc ho můžeš dát spát zase samotného, musíš zkoušet. Počkej, jednou Tě bude mrzet, že s Tebou spát nechce, hodně zdaru :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.11.11 17:14
ewik pepik píše:
včera v noci jsme bojovali od půl 2 do půl 4. vždycky na chilku byl klid, pak se začal vrtět, prostě nespal.

A s tebou v posteli by spal? Jestli jo, tak absolutně nechápu. Já mám spánek ráda a popravdě abych 2h v noci tajtrlíkovala, aby mi dítě spalo v postýlce, to bych zkrátka nevydržela.
Malej spí se mnou v posteli, stejně tak se mnou spal starší, který od 9m spí ve své postýlce ve svém pokoji a vůbec mu to neva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
10.11.11 17:26

mala spala se mnou v posteli dlooouho…ted spi ve svoji postylce bez problemu…ja bych se spat sama v posteli v pokoji bala i ted dospela..radej se k nekomu tulim…nejspis to bude lidem tak dano od malicka ne? :-P :mrgreen: navic i me bylo moc prijemny ze se muzu celou noc tulit s miminkem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.11.11 18:29
mikitaa píše:
mala spala se mnou v posteli dlooouho…ted spi ve svoji postylce bez problemu…ja bych se spat sama v posteli v pokoji bala i ted dospela..radej se k nekomu tulim…nejspis to bude lidem tak dano od malicka ne? :-P :mrgreen: navic i me bylo moc prijemny ze se muzu celou noc tulit s miminkem :wink:
:-) jo jo já si taky užívám miminka, moje malá spinká taky nejraději s námi a mně to vůbec nevadí, právě naopak! Přece ji nebudu cpát do postýlky, když chce být s maminkou, ne? :-P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
10.11.11 18:50

Ahojky. Synovi je 10 měsíců a od narození spinkal sám ve své postýlce (u nás v ložnici). V devíti měsících si ale začal stoupat a pokaždé když jsem ho položila, že se jde spát, tak si hned stoupnul a řval. Já ale nemám to srdce ho nechat vyřvat, takže si ho vždycky dám k sobě do postele a usínám s ním. Malej se ke mě vždycky otočí a usíná s ručičkama na mém obličeji :lol: A když se ráno probudím, mám vedle sebe dva chlapy :-) (manžela a malýho). Říkám si, že se ani nenaději a za chvíli už ode mne nebude chtít ani pusu, tak si to musím užít!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.11.11 19:39

jak kdybys popisovala naši malou, spala v postýlce do osmi měsíců, pak chtěla do postele k nám, taky spinkala s ručičkama na mém obličeji, bylo to skvělé. Dneska je jí 5 a čtvrt, a stále spinká s námi, máme tedy kvůli pohodlí tři postele a místo obličeje stačí držet za ruku, ale prý se nemám bát, nikdy mě neopustí :roll: :roll: :roll: takže já si asi budu užívat až do puberty :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
10.11.11 19:58

náš malej 4m taky nechce spát sám v postýlce, myslím, že je to opravdu normální u miminek. máme koš, tak ho večer povozíme v koši a on hezky usne a po prvním kojení v noci už zůstává s námi v posteli. vůbec mi to nevadí, že spinká s námi a jsem spíš ráda. jen se bojím SIDS, monitor má jen v koši a v postýlce. k nám do postele samozřejmě dát nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí