Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Chci se zeptat - na co jsou vlastně kapičky Baby calm? Máme je doma a malá po nich hezky prdí, takže asi uvolňují plyny v bříšku nebo tak něco. Ale pomáhají i na zácpu, změkčují třeba stolici? ![]()
Obsahují olej, takže nepatrně asi ano, ale já mám spíš tu zkušenost, že kde neblokují cestu prdíky, tam není problém se stoličkou
. Tomu mimču se to líp dostává ven. Pokud tedy mluvíme o miminku před příkrmy (podle fotky snad ano).
maji byt na prdy, ale podle me jsou to proste jen kapicky na zastaveni plakani. Stejne by fungoval dudlik namoceny v do medu. Je to sladky. Ale diky kapatku se to dobre aplikuje.
Nasemu prckovi teda Baby Calm dost pomohl,prestal se potom tak kroutit a rvat a byl vic v klidku ![]()
Obsahují fenykl, mátu .. to je dobrý na trávicí systém. Uvolňují prdy.
A je fakt, že jsem ho používala dost i na uklidnění. Kapka na dudlík a z uřvaného mimina byl andílek. Díky fenyklu jsou sladké, ale bez cukru:-)
Máme je doma,malé pomáhaly na prdy.Byly jediné co nám pomohli ![]()
Liduš88 píše:
Máme je doma,malé pomáhaly na prdy.Byly jediné co nám pomohli
U nás taky. Sab Simplex nezabíral.
taky s nimi mám dobré zkušenosti, nepovažuju je za placebo. Potom ještě Espumisan kapičky, ty jsou taky k nezaplacení-ale už je to zkrátka léčivo. Ten BC je opravdu čistě přírodní (taky vydrží otevřený jen měsíc, ale tak při běžném provozu se to stihne spotřebovat a když náhodou ne, můžou to mlsat dospěláci, nám to taky chutnalo
)
Jé, když si vzpomenu, jak je Káča milovala
A rozhodně pomáhaly. Před každým kojením dostala centimetr a jelo se. Fakt to bylo znát.
Já je používám na malou kvůli prdíkům, trpí na koliku, ale je pravda, že malá trpěla fakt dost a jen baby calm nám nezabral, takže jsme časem museli přidat ještě jiný kapky… Jo co mrňous s tou pěnou v mlíčku, jak to jde? ![]()
Taky jsem je dávala malému a hodně pomohly. Doktor mi je doporučil na prdíky, já si myslím, že jsou i mírně projímavé, měl po nich vždy řidší stoličku. Dávala jsem mu je zhruba od 6 týdnů asi do 4 měsíců, přesně si to už nepamatuji, prostě do té doby než se začal trochu přetáčet a víc se mu hýbaly střeva.
hofka píše:
Obsahují fenykl, mátu .. to je dobrý na trávicí systém. Uvolňují prdy.
Přesně tak.
Dudlík s medem, to teda nevím ![]()
jonatanka píše:
Taky jsem je dávala malému a hodně pomohly. Doktor mi je doporučil na prdíky, já si myslím, že jsou i mírně projímavé, měl po nich vždy řidší stoličku. Dávala jsem mu je zhruba od 6 týdnů asi do 4 měsíců, přesně si to už nepamatuji, prostě do té doby než se začal trochu přetáčet a víc se mu hýbaly střeva.
my dávali ještě déle, nemůže to uškodit, je to 100% přírodní. někomu funguje i sab simplex, někdo má radši babycalm.