Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
momentálně budu muset koupit pro malýho nový osušky-měl tetra osušky a už ho do ní nezabalím-nějak se srazili a nebo že by dítě vyrostlo
jenže nevím kolik jich koupit-odvíjí se to od toho jak často je budu měnit, momentálně je měním obden, ale nevím jestli to u 5.měsíčního dítka není zbytečně mockrát
po každým osušení ji dám řádně vyschnout na topení a je jako nepoužitá, jak často měníte dětem osušky vy?
a když už jsme u toho jak často je měníte sobě? já tak jednou za 5dnů-podle toho jak se mě zdají po čuchu, dokud voní po vyprání tak je to dobrý ![]()
Dělám to stejně, po dvou až třech dnech měním komplet ručníky(manžel se koupe hlavně v práci), jen pokud se tu třeba něco děláme a vypadají jetější, tak je vyměním dřív. Peru často, takže mi stačí 3 osušky pro malou.
Já to dělám úplně stejně. U nás měním dle potřeby.
Pro malého mám osušek hodně. Ještě po dceři. Mám ty staré a ty jsou obrovské, takže v tom měnění obden budu pokračovat. Ještě mám na jednom konci vyšitou hvězdičku, abychom věděli, kdy utíráme hlavičku a kde nohy.
Dítě má asi 4, měním zhruba po měsíci. Koupe se obden či 3dny. V létě denně a to jsem měnila častěji. Po utření suším na žebřině.
Nám měním taky tak nějak. Někdy úo 2 týdnech někdy po 5
Prostě podle toho jestli už není zašedlá enbo zasmrádlá ![]()
Miminko už nemám, nám měním po týdnu. Když byly děti mimi, vím, že jsem u prvního plašila a měnila denně, pak taky asi obden a časem už zas ten týden jako u dospělých.
A čtyřleťáky stále utírám do miminkovských osušek
Oni je mají nejradši, jak mají ty kapucky. Ale malé už jsou teda hrozně.
Většinou je to cca týden, ale záleží, jak vypadá. mimču taky měním každé 2.-3. koupání.
Já měním všem nejdýl po týdnu, podle smradu i dřív
Mimi koupeme obden, ostatní denně.
Já taky po týdnu všem, malé těžko říct, bo jedna se vždycky suší na balkóně, druhou použiju, dám na balkón a tu suchou zas vezmu a použiju na další koupání
Koupem obden, mám pro ni tři osušky. No řekla bych, že jí je měním tak po týdnu až deseti dnech (tj. po 3-5 koupáních) ![]()
Rucniky vsem cca po tydnu,spis min..
Nedovedu si teda predstavit,utirat se mesic do stejneho.
![]()
Já peru jen o víkendu, v týdnu nestíhám. Kdybych měnila častěji, tak mám přeplněný koš (je nás 5-6). Takže jen v případě nutnosti (fakt špinavá osuška).
Prteti vzdy kdyz jdu prat jeji pradlo, coz je tak co 4-5 dni
Nam cca po tydnu, nekdy po 10 dnech, jak to vyjde ![]()
„Mimina“ - nejmladší dvě holky mají každý den čistou osušku. Větším dětem měním každé dva dny a nám dospělým měním každé tři dny ![]()
Malýmu jsou tři roky, osušku mu měním společně s našimi, je to plus mínus po týdnu až 14 dnech, pokud nesmrdí, to pak samozřejmě hned. Ručník na ruce měním častěji jak osušky.