Nechce UM - jsem už bezradná!

184
4.4.15 16:24

Nechce UM-jsem už bezradná!

Ahoj maminky a všichni…
Máme takový problém. Malé jsou 2 a půl měsíce.. Bohužel nekojim, díky operaci žlučníku jsem museli přejít na UM začli jsme Bebou, papkala krásně celý měsíc a půl a teď to muže být 14dní co začka mléko odmítat. Spïš takhle.. Dam ji mlicko do pusinky zacne se kroutit a brecet sz hystericky jecet.. Kdyz ji dam nabumbat cajiku hned se nasaje, dam mliko nechce, dam dudak nasaje. Koupila jsem snad kolik druhu lahvy… Nuk, canapol babyes, avent, a i mam lahvicku-na ktere je napsano ze s prisatim nema problem 94% miminek…to nase taky ne kdyz do lahvinky dam cajik. Jakmile do mam lahvicky dam mleko, jeci a nechce se nasat. Vymenili jsme i mlicko z beby na sunar a stejne zlobi u mlicka. Cajik by vypila na ex ale k lahvicce s mlickem se nasaje az treba po 15-25 min. premlouvani a vymenovani u pusinky dudak mleko, dudak mleko.. Jsem uz na palici.. Setkali jste se s tim nejaka? A j jste to resily? V utery sjedem k detsky doktorce, jestli nema treba neco v krcku-ale zas si rikam kdyby j bolelo v krku nebude spat celou noc. Dam ji v pul 7 papat, rihnout, usne a spi do 5-6hodin do rana. Rano kolo 5-6 jak se vzbudi dostane papat bud sni celou 120ml nebo 10-20ml zbyde.. Pak ji okolo 10-11 hodiny sni 90ml zbytek nechce. Pak papa okolo 2hodky sni 80-100ml… A pak zase v pul 7sni 90-120 jak kdy a spi do rana. Ale strasne u toho vyvadi, za 14 dni mi pribrala 300g.. Tak uvidim v utery co a jak. Zda pribira ci ubira.. Jsem ale napalici z toho že ji musime tak dlouho premlouvat a nutit ji papat. Dekuju za rady.. :roll: :,( :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
603
4.4.15 16:33

Napada me jedine, ze se ji spatne taha. Ptece jen ten cajik tece prakticky sam, mliko je hustsi a musi se vic snazit. My jsme s tim meli taky problemy, pomohla zmena na rychlejsi prutok. Zkus zvetsit dirku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
4.4.15 16:34

Takhle brzo ne, ale syn mi začal jednou odmítat mlíko když mu bylo šest měsíců, pomohlo, že jsem mu ho 14 dní prostě nedala a místo toho dostával mléčné kaše, po 14 dnech jsem zkusila mlíko znovu a už ho zase chtěl a pije ho doteď. Naštěstí už byl na příkrmech, tak se to dalo líp řešit, u dvou a půl měsíční fakt nevim. Ale tak něco ti vypije, třeba jí to stačí, malej nikdy nevypil tolik co se uvádí jako denní dávka na krabici ani náhodou. Dnes je mu rok, na jednu dávku by měl vypít skoro čtvrt litru a vypije max 190 ml.
Když jsi kojila, tak si taky nevěděla kolik toho vypije, třeba pila málo i MM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
4.4.15 17:57

Podle me ti ji dostv pohode. Deti nebasti podle tabulek, moje dcera mi dlouho nedala vic jak 90ml, v roce dala tusim max tech 120ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
4.4.15 18:44

Dneska jedla v pul 5 90ml pak v 10- 120 ml pak v pul 3 a ted v pul 7 90 ml.. Nejde o to ze kolik toho sni, ale jak bejci nez se prisaje k lahvince.. Jinak mlicko z lahvicky tece skoro samo, ze nemusi ani tahat… Proste uz sme bezradni.. Uz aby bxlo utery a dr. Rekla co se deje.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
4.4.15 18:53

A nemá třeba krátkou uzdičku? S tou se taky miminům špatně přisává. Tak se můžeš zeptat dr, aby jí na tu uzdičku mrkla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
4.4.15 20:21

@Daja254 ja tu nasi krmila i hodinu
Nakonec za to nejspis mohlo zvysene svalove napeti a s tim spojená vyssi drazdivost. Co jsme se natrapili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
4.4.15 21:15

@zuzouš Ahoj a to prosim poznam jak? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
4.4.15 21:18

@LadyTommy my po pulhodinovem prenlouvani nasaje, dam dudana zacneho dudat vyndam rychke strcim lahvinku mlickem a zacne jazyckem vhazovat ven.. Tak zase dudana a takle treba 10× nez zane pit mlick, u toho samozdrejme strasny jecak.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.4.15 21:22

@Daja254 to mi dělal syn po přechodu na UM, bylo mu ale už 6 měsíců. Vyzkoušeli jsme několik lahviček a nakonec mu sedly Babydream z Rossmanna. Jsou zkosené, ty rovné mu vadily, pak jsme vychytávali průtok, když byl moc velký, tak se topil a nemohl pít, když byl malý, tak nechtěl tahat.
Od 3 měsíců měl MM+UM a nebyl problém, jak měl jen lahev, tak bylo dost problémů. Plus nesmím dodnes krmit hladové dítě, unavené dítě… Jinak se vzteká a nepije/nejí. Dost často krmíme tak, že on 3× napije a rozbrečí se.

• Citovat
  • Upravit
184
4.4.15 21:31

@Billi My koupili ty mam na lahvicce pisou ze nema problem se prisat 94% miminek. Nase mala se k ni prisaje, jen kdyz je v ni caj, jak je v ni mlicko nechce. To same nuk a dalsi, kde je c vypije to z ceho koliv ale mliko ne, to tam ma dirku na mlicko docela velkou, a kdyz se nasaje knecne :-). Tak se nedavi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.4.15 21:35

@Daja254 mám MAM ve skříni a syn ji ignoruje. Nepřisaje se a to z ní pil od 3 do 6 měsíců. V 6 měsících zlom a odmítal ji.
Kdy krmíš před nebo po spaní? Případně uspi a dej jí pít v polospánku.

• Citovat
  • Upravit
184
4.4.15 21:44

@Billi Většinou po spánku. Vzbudí se tak ji dam papat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.4.15 21:47

@Daja254 a jak často jí? U nás je problém s tím, že jak má hlad, tak se vzteká a nejí, jak spí déle, tak je u jídla řev.
Ještě mě napadá, že jsem jednu dobu krmila tak, že jsem stála s klukem v náručí a pomalu jsem se pohupovala, pak pil a neřval.

• Citovat
  • Upravit
184
4.4.15 21:51

@Billi Třeba dneska se vzbudila v pul 6 rano, scena jecak po 15 minutach se prisala, potom papala okolo 10, zase jecak, potom okolo 2 hodiny zase jecak, pak v pul 6 vecer a zase jecak… A ted spi vzdy po spanku se napapá. I my v náruči krmime, houpeme mluvime, klepem na zadecek.. A az se trochu zklidni zacne se prisavat.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová