Nechce večer pít mléko, 10měsíční holčička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4784
15.2.14 22:54

@KáčaaBarča mě malej večer um nepije už od 8mi měsíců a to je na um od narození, začalo to prvním zoubkem a od tý doby bojkot(dostává k večeři mléčnou kaši na lžičku a zapíjí čajem) já mám co dělat, abych ho donutila vypít um aspoň ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
15.2.14 23:20

@KáčaaBarča ahoj, mě syn taky začal odmítat UM, nejdříve to večerní, pak už i ranní. Řešila jsem to tak, že jsem mu dávala normální večeře. Občas kaše s ovocem, chleba, šunka, sýr, někdy polévku… UM jsem úplně vypustila, když měl rok, prostě už nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
16.2.14 07:55

Já dávám malé na noc kaši. Ale jednou už se mi stalo že jí prostě asi tři dny vůbec nechtěla, jen řvala. Nevím proč, no a pak jí jedla zase normálně jako vždycky. Jen nesmí bý moc unavená to jí nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
16.2.14 13:12
@mischelinka píše:
@KáčaaBarča ahoj, mě syn taky začal odmítat UM, nejdříve to večerní, pak už i ranní. Řešila jsem to tak, že jsem mu dávala normální večeře. Občas kaše s ovocem, chleba, šunka, sýr, někdy polévku… UM jsem úplně vypustila, když měl rok, prostě už nechtěl.

a dáváš třeba kravský mlíko? My se k tomu konci um asi už blížíme, včera dal ráno 100ml a dneska už jen tak 60 :( chtěla jsem ho na něm udržet aspoň do 15ti měsíců. Večeří teda aspoň tu kaši a ráno si dá plátek toustovýho chleba a nebo půl krajíc obyčejnýho s něčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
16.2.14 13:26
@Lucík 25 píše:
a dáváš třeba kravský mlíko? My se k tomu konci um asi už blížíme, včera dal ráno 100ml a dneska už jen tak 60 :( chtěla jsem ho na něm udržet aspoň do 15ti měsíců. Večeří teda aspoň tu kaši a ráno si dá plátek toustovýho chleba a nebo půl krajíc obyčejnýho s něčím.

nedávám kravský, ani 4letému staršímu (jako ve vařeném jídle jo, třeba bram. kaše, koprovka…), ráno dávám lupínky s rýžovým, mandlovým, sojovým nebo ovesným mlíkem. Oběd normální, mezi tím jogurty, ovoce, na večeři tomu 1,5 letému občas kaše (špaldovou, kukuřičnou, rýžovou), kt. většinou s něčím smíchám (ovoce, domácí marmeláda) a jinak to, co jíme my (pečivo, šunka, sýr, máslo, pomazánky, občas nějakou polévku od oběda). mléčné výrobky naháním právě těmi jogury a tvrdými sýry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
16.2.14 13:28

@mischelinka oki dík…já se kravskýmu vyhýbat nechci ;) tak uvidím co na to naše dr. v jídle už ho dostáva občas i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
16.2.14 13:31
@Lucík 25 píše:
@mischelinka oki dík…já se kravskýmu vyhýbat nechci ;) tak uvidím co na to naše dr. v jídle už ho dostáva občas i teď.

jasně, každý podle svého ;) Já kravské u staršího vynechala proto, že byl furt nemocný, nachlazený, zahleněný. Vím, že názory na mléko jako viníka jsou různé, ale u nás pak nastal skoro zázrak. U mladšího jsem zavést ani nestihla, zavedla bych sice až ve 2 letech, ale svezla jsem ho se starším a rovnou taky dostává alternativní mléka (ale jen ráno na ty lupínky, samotné to nepijí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
16.2.14 13:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.14 17:24

Ahoj holky,
tak jsme si od kamarádky dnes vzali trochu Hippu, tak snad jí bude chutnat víc než Nutrilon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
18.2.14 11:01

Tak malej od včera nevypil ani 50ml. má hroznou rýmu…taže zase další bojkot no jsem zvědavá, jestli se zase rozpije :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.14 13:17
@Lucík 25 píše:
Tak malej od včera nevypil ani 50ml. má hroznou rýmu…taže zase další bojkot no jsem zvědavá, jestli se zase rozpije :zed:

Ahoj,
to je mi líto, rýma je hrozná, my jsme jí zatím měli jednou… Pořád jsme odsávali vysavačem, je to nejlepší… Taky jsem malé dávala libenar a nebo sterimar, je to jen mořská voda a hezky se po tom rýma uvolňuje…
Jinak včera jsme si od kamarádky vzali trochu Hippu, Barušce chutnal, sice večer nic nevypila, ale v noci vypila 170 ml a ráno 130 ml, tak jsem ráda. Do roka by měly mít děti minimálně 0,5 l mléka denně, tak se k tomu aspoň blížíme :)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
18.2.14 17:26

@KáčaaBarča prcek už jí má po třetí, ale tentokrát je to fakt mazec…jjj 0,5l naštěstí se do toho počítá i kaše a jogurty, takže to taky dáme…to je dobře že hipp zabral…já zkusím možná nějaký ochucený, až ta rýma přejde…rok už bude mít za 12dní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.14 21:22
@Lucík 25 píše:
@KáčaaBarča prcek už jí má po třetí, ale tentokrát je to fakt mazec…jjj 0,5l naštěstí se do toho počítá i kaše a jogurty, takže to taky dáme…to je dobře že hipp zabral…já zkusím možná nějaký ochucený, až ta rýma přejde…rok už bude mít za 12dní ;)

Snad jí rychle porazíte… Taky jsem si říkala, že potom zkusíme nějaké ochucené, ale nevím, jestli to Barunce bude chutnat víc, protože když jí přidám do mléka nějakou ochucenou kaši, tak to moc úspěch nemá :)…
Mamka mi předtím radila, abych malé uvařila vanilkový pudink ve vodě a přidala jí ho do mléka, ochutí to… Ale u nás to bylo stejné, taky nechtěla :?… Tak to vyzkoušejte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová