Účinkuje paralen na teplotu podaný kojením?

14.2.14 14:19

Účinkuje paralen na teplotu podaný kojením?

Ahoj. Bude na snížení teploty u 6m miminka účinkovat, když tabletku spolknu já a pak nakojím? Pokud ano, kdy se lék dostane do MM? Nejsem zastáncem chemicky slazených sirupů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25193
14.2.14 14:21

@Pavlačová drbna NEmyslím si… :think: Podle mě se účinná látka dostane do tebe dřív jak do mlíka…
A co čípky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
14.2.14 14:22

@Pavlačová drbna No, do mlíka se účinná látka dostává, ale dostat do něj koncentraci v účinné hladině se rovná tvoje značné předávkování…
A souhlasím s @avm3 proč nedáš čípek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.2.14 14:23

@Pavlačová drbna přesně, pokud vadí slazené sirupy, tak čípky jsou super alternativa. Skrze kojení i kdyby se něco dostalo, těžko odhadneš dávku, která je potřeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707

Čípky fungují spolehlivě a rychle, přijdou mi lepší než sirupy, obzvlášť u miminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846

Když nechceš sirupy, kup si čípky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
14.2.14 14:24

@Pavlačová drbna teoreticky by to tak fungovat mohlo, prakticky si myslím, že je jednodušší podat sirup nebo čípek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1135

Tak to by me taky zajimalo…ja myslim, ze neco se tam dostane, ale otazkou je jestli to bude dostacujici mnozstvi a taky jestli muzes cekat, preci jenom to par hodin bude trvat. Kdyz nechces davat sirup, tak zkus cipky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máme doma tabletky, tak zjišťuji, jestli nelze využít je, než půjdu pro čípky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
14.2.14 14:25

Jo, teda asi. Ale pokud by melo dite distat plnou davku tak by ses ty musela predavkovat. Hodne stesti

• Citovat
  • Upravit
25193
14.2.14 14:26

Já jen dodám, že jsem sladidla v sirupu nikdy neřešila a byla ráda, že je po horečce… ale až někdy v roce, do té doby čípky. Pak mi nějaké pako v lékarně řeklo, že se čípky pro větší děti nedělají (asi je neměli a potřeboval prodat něco nějaké firmě), já za jedno nevěděla, tak jsem věřila a za druhé jsem to potřebovala rychle… takže bych čípky dávala i dýl - prostě co by snesla.
Ony ty sirupy zase některé děti zvrací - a já se nedivím, když jsem olízla jednou trošku z toho dávkovače…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
14.2.14 14:26

A hlavně mi přijde jako blbost ládovat se chemickým paralenem, když mi nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
14.2.14 14:34

To ale blbost:) do mlika se dostane te účinné látky jen minimum a vůbec nevis kolik a kdy, miminu to teplotu nesrazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
14.2.14 14:36

A co třeba zábal, studené ponožky na nožky. Kolik má bobeš teplotu? Někdy je lepší nechat teplotu proběhnout, než hned srážet, vytvrdí to imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22063
14.2.14 14:43
@Pavlačová drbna píše:
Ahoj. Bude na snížení teploty u 6m miminka účinkovat, když tabletku spolknu já a pak nakojím? Pokud ano, kdy se lék dostane do MM? Nejsem zastáncem chemicky slazených sirupů.

Zastáncem chemicky slazených sirupů nejsi… ale do sebe budeš klidně ládovat chemický Paralen pro nic za nic.

Opravdu mi nad některými logickými úvahami zůstává rozum stát.

Pokud máš dítě skutečně natolik nemocné, že potřebuje lék, musí ho dostat ono - ne přes Tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová