Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím maminky mám před sebou velké dilema a teď fakt nevím
Syn byl plně kojený zhruba do 5 měsíců, potom nastal bojkot a začala jsem večer přikrmovat. Po 10 dnech bojkot i na dopolední kojení. Skončili jsme u nočního kojení, ale malý byl nespokojený, nechtěl moc pít a potom nemohl usnout. 6.2 jsem kojila naposledy, potom skončil na flašce a musím uznat, že vstane v 5 ráno, napije se a spí dál další 2-3 hodinky, potom má hlad až po 6 hodinách. Dneska jsem ale uvažovala nad tím, že je to škoda, že už nekojím vůbec a normálně se mi spustila laktace, jde teda jen čirá voda a pořád kape
A tak si říkám co teď, když ležím s malým, tak se po mě sápe, vypadá to, že by chtěl pít. Co myslíte, má cenu to ještě zkusit? A taky jak na to technicky? Myslím si, že asi nejprve odsávat, ale jak dlouho? Achjo teď mi to pořád lítá v hlavě, máte takovou zkušenost?
Zkus to, kdyztak to nepujde, maly si sam poradi kdyz bude chtit. Akdyz ne, pul roku bohate stacilo.
Nic, normálně se sápe, vyhrň tričko a dej mu prso, nic nemusíš připravovat nic, chce, dej mu, on si to roztáhne, nechce, dej UM, když bude chtít, dej mu prso.
Určitě to zkus, kojení je to nejlepší, co můžeš malému dát… Já to s malou měla podobně, v jejích devíti měsících se sama odstavila a prostě už nechtěla, tak jsem to vzdala, ale občas jsem to zkusila, ale bez úspěch, vždy mě jen kousla. Nejhorší, ale je že mi bojkotuje i UM… Je to boj…
Nekojím už měsíc a z prsou mi jde už jen mlezivo…
Držím palce, ať kojíte dál…
Já bych to rozhodně zkusila. A proč odsávat, jestli malý chce, normálně zkus kojit dál. Je to hrozně pohodlné. Kojila jsem každé dítě 14 měsíců a neměnila bych. Navíc jsem měla oba nespavce a ta rána - nemusela jsem vylézat, stačilo vyhrnout tričko a aspoň ještě na chvíli pospávat ![]()
Mě jde o to, jestli to mléko není třeba nějak zkažené
přece jenom je to týden od posledního kojení. No čím víc jsem nad tím uvažovala, tím víc mě prsa bolela, tak jsem odsála 100 a zbytek teda nechám pro dítě na zítra
Dík holky za podporu ![]()
@Deninina prsa nejsou zasobarna mlika, tam se to nekazi
mliko se vyrabi primo na prani ditete, odsavat nic nemusis. Jinak me se taky spousti mliko kdyz si na tu nasi prdolu vzpomenu
@pikola
Normálně z toho mám radost, protože ty poslední dny už toho mlíka fakt moc nebylo a teď to ze mě leje jak na začátku
A náhodou jsem tady na emmimi někde četla, že po delším nekojení to mlíko dítěti nechutnalo a když ho ta osoba zkusila, tak se ji zdálo nakyslé, tak člověk nikdy neví
![]()
Ahoj, nabídni mu, určitě si cucne, laktace se da rozjet. Dokrm UM.
V pohodě, za chvili už budeš dávat i příkrmy.. Na 100% nemáš zkažené mlíko. Neboj.
Moje kamarádka byla pryč od dětí 10 dnů a vrátila se a už doufala, že si kluci nedají, ale chtěli i po těch 10 dnech a mlíko tam bylo (synové 2 roky a 3,5)
@AdaAda Tak to jsem ráda
No uvidíme, co mi zítra na to řekne
Jinak malej baští od 4 měsíců a teď zvládne i 200g zeleniny, mám malého otesánka ![]()
Ja jsem prestala kojit kluka v 8m kvuli antibiotikum, ale to uz mel cca 14 dni jen nocni kojeni, mlika moc nebylo… a jeste nekolik mesicu mi z prsou kapalo a pri zmacknuti striklo - no spis nejaka tekutina, jako vodou naredeny mliko… pri ochutnani to bylo spis takove slane… ale tak kluk uz sat nechtel, takze jsem to nijak neresila a preslo. u holcicky jsem mela to same…