Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte holky!
Chci se zeptat mám 10tt chlapečka a jsme z 90% na UM. První jsme byli na Nutrilonu HA1 - to měl pořád zelenou stoličku až brčálově zelenou, na radu doktorky jsem přešla na Sunar nutradefense HA1 (zatím 4dny) a žádná změna se nekoná. Malý pořád kaká zeleně! Máte s tím některá zkušenost?
Na stěr jsme byli a nic nenašli. Nebo jaké UM s HA je tedy lepší? HA mlíko musíme mít k vůli tatínkovému astmatu.
A to ti jako doporucila zmenu UM jen proto, ze mel zelenou stolici? ![]()
to je u UM normalni kvuli vetsimu podilu zeleza. zvlast kdyz se zvysujou davky, coz je na zacatku porad.
Zelená je v podstatě v pořádku. Jak je už nade mnou, může za to železo, které je v UM přidáno. Pokud nejsou žádné jiné problémy, nevidím důvod, proč to měnit. Rozhodně se nejedná o nějaký problém. ![]()
Mě to takto poradila doktorka. Říkla, že ví po Bebe jsou zácpy, tak at vyměním nutrilon Ha1 za něco jiného, že by se stolička měla upravit a být zpátky žlutá jako míchaná vajíčka. no a ja jsem koupila po přečtení všech recenzí sunar nutrasence HA1 a zatím teda nic furt brčál. Ani jsem nezaznamenala, že by malému chutnal více jí pořád stejně. ted teda nevím zda zustat na tom sunaru nebo se vrátit zpět k nutrilonu.
když teda zelená je ok.
My jsme zacinali na Sunar complex 1 a mala mela taky zelenou stolici. Bylo to tim zelezem co v tom je. Zmenili jsme na Hipp a zluta stolicka. Ted jsme zpet u Sunaru Nutradefense a stolicku mame furt zlutou. Taky jsem se zpocatku lekla… ale byt tebou tak uz nemenim pokud UM jinak nedela potize
at mu neudelas v brisku bordel ![]()
@nikypiky92 Tak že myslíš, že radši zůstat na sunaru nutrafense? ještě když jsi přecházela na jiné UM tak jsi přešla postupně nebo hned si začala dávat nové UM celé dávky?
ja přešla postupně a docela ho i bolelo bříško vždycky ráno, to dřív nemíval..
Obě mé děti jsou na sunaru nutradefens, obě měli zelenou stolici, která s nasazením příkrmů odezněla. Ale mě bylo doporučeno koupit laktobacílky baby a jednou denně je dát do mléka. Jsou to kapsle tak vysypat ten prášek. Když jsem přecházela z jiného mléka tak rovnou jsem dávala celé dávky.
@eluv
dodelala jsem krabici Sunaru a zacla s new UM hned cele davky abych ji neudelala maglajz v brisku
byt tebou pokud ma jen zelenou stolicku a netrapi ho nic jineho tak bych neprechazela. Ja jsem taky z pocatku plasila (vytery, donaseni plen k dr…
) a nakonec bylo vse v poradku. Mozna se vam to casem srovna az pridas prikrm… uvidis je to jen na tobe. Nam Sunar ND vyhovuje
mejte se ![]()
Holky ještě se chci zeptat, mě potom sunaru ted malý kaká skoro každé jídlo, začne pít, kroutit se to kaká, musím ho uprostřed jídla hned přebalit jinak řve a pak teprve dojídá za řevu ten sunar, každé ráno se kroutí ve spánku,..myslíte, že je to tím UM dřív to takto nedělal. Mám opět měnin UM? Nebo čím to může být? na prdíky dávám laktobacily od swisu a espumisan.
@eluv Hm, zřejmě má podle popisu bolení, no. Na to prostě ty mimina trpí. Můžeš zkusit jiné UM, třeba mu jiné sedne lépe, ale samozřejmě to taky nic nezaručuje. Některá mimča na to bolení prostě trpí, můžeš zkoušet kde co, nepomůže nic a musí z toho jednoduše prostě jen vyrůst.
@eluv no tak ja bych rekla, ze to asi ma od boleni
mala mi jednu dobu taky kakala pri jidle nebo chvilku potom… ja davala jen laktobacily… no pokud chces tak UM zmen treba mu sedne jine lepe ale zase aby mu to neudelalo jeste vetsi bordel v brisku
hold nektera miminka trpi vice… drzim palecky at to brzy prejde..
u nas bylo po 3.m klid…
Děkuju holky..zkusím to ještě týden vydržet a jestli to bude stejné tak změním UM bud to zpátky nutrilon nebo bebu. ![]()
Dobrý den holky, mám chlapečka 2 měsíce kojila jsem cca měsíc, ale měla jsem málo mléka, tak jsem musela začít přikrmovat. Doktorka mi řekla at mu dávám Nutrilon 1 HA, jelikož jsme oba alergici
tak jsem ho tím krmila cca 12 dní měl po tom hrozně prdíky mlíčko ho nadýmalo, měl po tom nazelenalou stolici, tak jsem mu sama mlíčko vyměnila a začala dávat Beba 1 HA nadýmání zmizelo, prdíky taky i je ve flašce vidět, jak je mléko kvalitnější, husčí Nutrilon byla jen obarvená voda a i se mi zdálo, že měl po něm hlad. A korát má ted hodně stoličku zelenou, jako špenát, petržel, ale je vidět, že je spokojenej kadí i 2 krát denně. Jen jsem to říkala doktorce a ta mi řekla, že to není dobrý, že má mít stolici žlutou je tu nějaká maminka co má to samé? Nechci mu zbytečně mlíčko zase měnit, když je to ted spokojené miminko, akorát kaká zeleně ![]()
@sarinkamilacek Ach jo, pediatři by si měli rozšířit obzory.
Žlutou stoličku mají především děti kojené, děti na UM mají právo tu stolici mít v podstatě jakoukoliv. Ono je rozdíl pro to zažívání zpracovávat mléko mateřské nebo kravské, ač upravené. Zelenou barvu stolice způsobuje železo, které je v UM přidáno, u kojených dětí pak ještě zelená potravina, kterou snědla matka nebo když je stolice v kontaktu ze vzduchem, tak po nějaké době též zezelená.
@sarinkamilacek no ja mám přece ten samý problém. Viz moje příspěvky.. přešla jsem z nutrilonu HA1 na sunar defense a zelenou stoličku máme pořád, akorát už není jako brčál ale spíš žluto zelená..tak to mě uklidnuje
! dala jsem na rady holek že je to železo…byli jsme i na stěru a nic nenašli.
Bolení mívá každé ráno..kaká 3-4× denně, hlavně při jídle. Jak často krmíš? když měl nutrilon HA1 tak co 2-3h ( to jsem musela protahovat s ním at vydrží aspoň 3h) ted na sunaru vydrží 4-5h(ale zase má ráno bolení).