Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminy, poraďte, malá má necelé dva týdny a kroutí se mi u kojení natahuje nožičky, zaklání hlavičku, odtahuje mě rukama a nechce pít. Chvili se přisaje a pak zase, kojím co hodinu někdy i co půl hodiny max. 20 min. Mléka mam dost. Když ji položím tak pořád jakoby remcá. Koupili jsme probiotické kapky, ale je tam psané až od 1 měsíce, tak nevím jeslti ji je můžu dát…
Myslím že bys neměla kojit tak často, ty mlíčka jak se potom míchají v tom žaludku tak ji může bolet bříško
Vidím, že ji bolí bříško i jak tlačí, ale nic se neděje a když si prdne, tak vidím tu ulevu v obličeji a proto jsme koupili ty probiotické kapky, ale píšou tam, že až od měsíce, tak se bojím, abych ji spíše neuškodila
Zkuste vynechat mléčné výrobky ve vaší stravě. Může ji to nadýmat. Syn mi tohle dělal, když jsem snědla jogurt a nebo nějaké těžké jídlo.
@karwen píše:
Myslím že bys neměla kojit tak často, ty mlíčka jak se potom míchají v tom žaludku tak ji může bolet bříško
toto jest fama, ktera je zapeklita, zamotana a tak jak si ji napsala nepravdiva, pul roku travim cas na teto diskuzi vysvetlovanim, ze michani mleka je mytus.
(celosvetove platne doporuceni OSN podporene studiemi zni konkretne takto: "To ensure adequate milk production and flow for 6 months of exclusive breastfeeding, a baby needs to feed as often and for as long as he or she wants, both day and night. This is called demand feeding, unrestricted feeding, or baby-led feeding… to sice češi rádi ignorují, nadrhou stranu řada jiných kultur dokazuje, že kojení po sobě dětem neubližuje — ale to se mi hur dokazuje, nez vyplivnuti vety z ofiko dokumentu ![]()
Oni sice píšou že probiotické kapky jsou od měsíce, ale mužou se dávat dřív, jsou prospěšné, neublíží a zkus ještě espumisan, je od narození nebo baby calm, je přírodní a myslím že se muže taky až od měsíce a jak je už psáno, vynech mléčné výrobky
Já doporučuju nekojit tak často, v porodce nám říkali nejdřív po hodině a půl. Jinak probiotika bio gaiu jsme začali dávat od ukončeného třetího týdne, ale stejně to úplně bolení bříška nevyřeší, upraví se to až kolem třetího měsíce ![]()
Jinak my taky trpíme na bolení bříška a dáváme kapky Sab Simplex, myslím že trochu pomáhají, a určitě ty mléčné výrobky, sama jsem se o tom dnes přesvědčila
Že je to horší po mléku které jsem si přidávala do melty, na to jsem přišla rychle, ale včera jsem si dala celý hermelín, kousek nivy a taky čokoládky které obsahují hodně mléka a prdelka mi dneska pláče během celého dne, takhle špatné to ještě nebylo
Takže jsem se už poučila ![]()
No já prakticky žiju jen na mléčných výrobcích cacao jogurty atd když to vynechám tak asi umřu hlady:(:D
Děti se na prse mohou vztekat z různych důvodů… často se snaží kroucením reagovat na tok mléka (bud prilis rychly nebo prilis pomaly)… popisujes-li to taklhle tak tam může být projev nadprodukce, ci prilisneho strikani (http://dojcenie.wordpress.com/…lmi-strieka/) - ono pokud je mlika hodne tak je dobre vedet, ze se deti mohou kojit s jednoho prsu navickrat - po pul, ci po hodce, vratis na stejne prso… jste v obdobi, ktere je hodne rozkyvane a jeden rezim nefunguje,… uvidis jak ti mala bude reagovat na tve predstavy postupne jak bude vyzravat a reagovat behem tydnu a treba i po sestinedeli… omilam tu tento clanek, tak ho pridavam i sem http://dojcenie.wordpress.com/…ravne-kojit/ a casem uvidis co vlastne chces, pro zacatky kdy deti moc nereaguji na nic mi prijde nedostizny
p.. pripadne od stejne autorky http://dojcenie.wordpress.com/…pri-dojceni/
@EVKA1120 píše:
No já prakticky žiju jen na mléčných výrobcích cacao jogurty atd když to vynechám tak asi umřu hlady:(:D
jestli ma traveni rozhozene, tak kravska bilkovina streva docela drazdi… takovy modni trend nic lepsiho zatim nevim… jestli se ti to zlepsovat nebude, zkus vydrzet 14 dni apak se k mlicnym vratit a uvidis
@lllka
to je sice hezky, jenze jak cerstva maminka pozna, ze ditko chce pit? myslim ze tak casto pit nechce a proto se zakladatelce odtahuje a krouti. myslim ze chce bud pochovat nebo podumlat si (bez piti), anebo prebalit, ponosit, utesit, zavinout, zhasnout, odkryt, prikryt…
demand feeding je samozrejmost, ale neznamena to ditko prekrmovat a cpat mu prso pri kazdem kviknuti
zakladatelce bych osobne poradila dudlicka…ale uz to asi zkousela, coz?