Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím maminy,
potřebovala bych poradit…Malá má 5 měsíců plně kojena a dneská jsme byli v poradně. Za měsíc přibrala jen 30dkg. Takže váží 5100g. V noci se budí co 1h-1,5h. Paní dr mi dnes řekla, že hlady se určitě nebudí, že jsem si ji tak naučila jen aby byla u prsa, a že ji mám začít přikrmovat…,že ji mám uvařit mrkev s cibulí
nic jiného nesmí..jako třeba (jablko, brokolici, brambor atd)
Chtěla bych se teda zeptat… Neměla bych první začít dávat na noc aspon sunar?? Už opravdu nevím koho se zeptat, ale určitě bych 5měsíčnímu miminu nedala cibuli…předem děkuji za odpověď
A pokud UM tak jaké??
Tak po zlenině ale nepřibere… vypadá to na slabší mlíko nebo na nějaký sprut. Zkusila bych spíš kaše na noc.
To je odbornice na svém místě ![]()
Já bych doktorku vyměnila a hned zašla k nové, která ti poradí a nejspíš doporučí ten sunar.
@avm3 píše:
Tak po zlenině ale nepřibere… vypadá to na slabší mlíko nebo na nějaký sprut. Zkusila bych spíš kaše na noc.
co je slabší mlíko
![]()
renysko, jak je to s délkou? nevytáhla se? Kojené děti nepřibírají periodicky, ale většinou skokově, navíc má skoro půl roku, to už nebude přibírat kilo měsíčně
nezačala s nějakou činnosti? otáčení se, lezení, pokusy o sed nebo něco? Že tělo investuje energii z příjmu potravy do tohodle?
@Renysek28
sunar ne, ten nezasytí více, akorát by sis tím postupně zrušila kojení, taky bych zkusila kaši na noc
A pokud ti nevadí v noci vstávat a kojit, tak koj, rozhodně tím dítěti neublížíš ![]()
@Samara5 píše:
co je slabší mlíko![]()
![]()
renysko, jak je to s délkou? nevytáhla se? Kojené děti nepřibírají periodicky, ale většinou skokově, navíc má skoro půl roku, to už nebude přibírat kilo měsíčněnezačala s nějakou činnosti? otáčení se, lezení, pokusy o sed nebo něco? Že tělo investuje energii z příjmu potravy do tohodle?
Jako řidší, prostě slabší… ale jinak máš pravdu. Ale mě obě, co byli kojené přibírali hodně, až s příkrmama se to zastavilo.
Slabší mlíko není, pokud ti přijde, že má hlad, tak bych klidně začala s příkrmy. SUnar nedávej, je to zbytečný. Raději ty příkrmy, je jedno, jestli začneš teď neob za měsíc.
jo, už to chápu, ty myslíš ten obecně rozšířenej blud o nevýživným mlíku
mlíko je nebo není. Tzn. bud je, nebo si dítě nevypije (nebo v prsou není) dostatečná dávka…
Sunarem si odbouráš kojení, dávala bych kaši na noc a třeba pak i ráno, v 5ti měsících můžeš začít s příkrmy ale jednodruhovými a je jedno jestli to bude mrkev, dýně nebo jablko…
každopádně nic jako řidší nebo slabší mléko neexistuje, nebo by existovbalo pouze u hodně špatně živené a silně podvyživené matky, jinak je mlíko jako mlíko…
@Renysek28 To jsem nikdy neslyšela, že by se doporučovala cibule. Každopádně bych se řídila spíš svým citem. Začít s um je cesta do pekel, taky jsem takto začínala když měl malý 4 měsíce, teď má skoro 6 měsíců a už týden nekojíme vůbec, prostě totální bojkot(na druhou stranu ze krásně spí celou noc)Začala bych asi přikrmovat normálně jako začínají všichni. My jsme začali třeba zeleninkou, později ovocem a nakonec kaše. Malá bude třeba i dost drobná, každé dítě přibírá jinak. Sledovala bych spíš jestli celkově prospívá a jestli je spokojená ![]()
@Samara5 přesně tak, @seliluc jo taky bych začala přikrmovat sunar víc nezasytí je to fáma ako blázenn… ![]()
Já bych teda rozhodně neplašila, z jednoho nepřibírání nelze dělat závěry. Asi bych teda v prvé řadě změnila doktorku, protože říct mi, že mám dát miminu mrkev s cibulí, to bych asi vydýchávala dlouho a těžko.
A jinak se zkrátka zařídila podle sebe. Jestli chceš kojit, tak koj, jestli chceš dát třeba na noc UM, dej UM… v 5m. už můžeš klidně začít se zeleninou, ale po tom ti nějak víc nabírat nezačne. Nezačala se hýbat? Mě třeba byl kluk v 5m. na čtyřech a začal lézt,… je pořád v pohybu, takže od toho pátého měsíce přibírá taky mnohem méně, to je normální.
Příspěvek upraven 30.05.16 v 21:40
Taky bych zacala davat kasi na noc, svemu synovi jsme ji taky zacala davat kolem 5 mesice a bez dovoleni dr. te jsme to pak jen oznamila, ale podle me malej mel hlad a jak bastil tu kasi
a cibuli bych fakt kojenci nedavala kor jako prvni prikrm