Kojení - jak začít

Bella1988
10.2.14 07:41

Kojení - jak začít

Ahoj holky. Chci se zeptat na Vaše názory a zkušenosti ohledně kojení. Jak si pomoct, aby se udělalo mléko hned po porodu?
 Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9266
10.2.14 07:46

Bud v klidu, hodně pij, přikladej :) a taky jidlo je dulezite :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
10.2.14 07:48

@Schara a z toho jídla bys mi poradila co? Já jsem zatím těhotná. Jen chci být připravená a informovaná. aby pak věděla. Pomůžou i ty kojící čaje?

• Citovat
  • Upravit
126
10.2.14 07:51

Určitě hodně přikládat, pít, pak třeba ty kojící čaje, na mě nějak extra nezabíraly, to spíš teď Caro nebo Melta…a jak píše Schara, hlavně klid a pohodu. Mně to ze začátku vůbec nešlo, hrozně jsem se tím stresovala a pak to nešlo už vůbec…ale jakmile jsem se od toho trochu oprostila, hned to šlo jak po másle a malýho plně kojím (5 měsíců), i když jsem ze začátku musela přikrmovat…bylo to fakt hodně o psychice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
10.2.14 07:54

@Bella1988 na kojení připravit nejde. Je spousta faktorů, co to ovlivňují. Hlavně bud v klidu, sežen si relevantní informace, nespoléhej na porodnici (někde dobrý, někde ti budou tlačit do hlavy moudra 30 let starý), sežen si kontakt na laktační poradkyni (kdyby bylo nejhůř). Na jídle zas tak moc nezáleží, hlavně hodně pít, nejlepší jsou teplé nápoje (klidně při kojení, podporují spouštěcí reflex).

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
10.2.14 08:02

Ok, děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
17630
10.2.14 08:03

Jídlo stejně budeš mít v porodnici to co ti tam šoupnou. Laktace se rozjede během prvních dnů po porodu. Hlavně nevyšiluj když z tebe nebude stříkat mlíko hned v den porodu. Takhle jsem tam já probrečela dva dny a pak jsem kojila dva roky.
Dej na svoje instinkty a na potřeby miminka. Koj kdy si řekne. Kojící čaje asi jo, já je vždycky pila. A taký prý Caro podporuje laktaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.2.14 08:06

Neřešit, přikládat.. Mě se udělalo hned nebo teda malá byla takový savec, že se dokázala přežírat i jen mlezivem a blila a druhý den už bylo mlíko a už přibírala. V porodnici jsem byla za údernici a ptaly se kolikáté dítě už mám. Jakoby na tom laktace záležela :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.14 08:07

Nic. Prostě po porodu připlácneš dítě k prsu a je to :-) Některé maminky mléko mají a jiné se můžou stavět na hlavu a není. Takže klid. Já už druhý den v porodnici vyprodukovala 50ml, až sestřičky nevěřily a musely jsme na vážení znovu. Nepila jsem dost, třeba jen 1,5 litru za den, jedla taky tak pofiderně, Přítel se rozhodl opustit, takže stresy šílené a mléko stále bylo… :)

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
10.2.14 08:07

Ok, je to moje první mimčo. Tak prostě nevím, našla jsem si jen nějaké polohy a všeobecné rady o tom, že se jedná právě o psychicku a že se většinou mléko udělá. Tak jsem chtěla znát názory zkušenějších.

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
10.2.14 08:08
@Anonymní píše:
Nic. Prostě po porodu připlácneš dítě k prsu a je to :-) Některé maminky mléko mají a jiné se můžou stavět na hlavu a není. Takže klid. Já už druhý den v porodnici vyprodukovala 50ml, až sestřičky nevěřily a musely jsme na vážení znovu. Nepila jsem dost, třeba jen 1,5 litru za den, jedla taky tak pofiderně, Přítel se rozhodl opustit, takže stresy šílené a mléko stále bylo… :)

On ten stres je myšlený asi kvůli mléku… co jsem tak pochopila z literatury :roll:

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
10.2.14 08:09
  • Citovat
  • Upravit
9266
10.2.14 08:10

@Bella1988 já jím vše krom nadýmavých věci jako zelí, luštěniny, čerstvé pečivo a česnek. Taky nejím citrusy, ale ty jsem nikdy moc nemusela :mrgreen: Malý je totiž na nadýmavé věci fakt háklivej. Taky mu vadí když to přeženu s mléčnýma výrobkama.
Ale každé dítko je jiné.
Ano kojící čaj můžes, ale neprehanet, vyzkouseno :) A opravdu být v klidu a prikládat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
10.2.14 08:10

U prvorozene dcery jsem to nechala, jak to je a cekala, az se udela mliko. Zacalo tect az ctvrty den :roll: u syna jsem byla uz vybavena Gravimilkem, kojo cajema a homeopatikama na kojeni (ricinus communis 5ch) a mliko bylo hned druhy den :palec:

• Citovat
  • Upravit
Barushe
10.2.14 08:11

Samozrejme porad prikladat, prikladat a prikladat ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová