Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, od jakých nejnižších teplot jste kojily venku? Případně jak stará miminka?
Mám dvouměsíčního chlapečka, uvažujeme už o nějakých delších výletech, ale bála jsme se plánování kojení - malý občas jí po čtyřech hodinách, ale občas i po hodině
, tak si těžko naplánuji, aby mi to vyšlo někde v lesech akorát na restauraci. Ale dnes na procházce svítilo sluníčko, bylo snad 10 stupňů, pocitově možná i víc, a tak jsem si říkala, že v případě potřeby by to snad už šlo? Jaké máte zkušenosti? Jak se kojení venku, když není letní teplo, líbilo miminkům?
@selia venku jsem nekojila, jsem stydlín
a moje dítě vyžadovalo klid.
Řekla bych tak aby ti nezmrlo prso
kojila jsem venku cca od jara, jsem zmrzlina, klukovi byli cca 4-5měsíců.
@selia Miminkům je to úplně fuk, ta se kvůli tomu neslíkají
takže záleží na tom, jakou teplotu si schopna přežít ty (a na tom, jak dlouho mimčo pije). Já měla rychlíky, takže to jde i když je pod nulou, akorát to chce všechny vrstvy rozepínací.
Malý má 3m, když chce jíst, tak dostane, povětšinou teda v autě, ale tak tam taky není nijak teplo
Max. bych se snažila zalézt někam, kde nefouká a nakojila ![]()
Kojila jsem v minus peti a šlo to. I když to pro mě bylo tak na hrane
Miminu je to fuk. U tebe záleží na oblečení. Já jednou na běžkách uvažovala prostřihnout do starýho trika a mikiny díru. to by se pak dalo i v -10 ![]()
Reálně jsem okolo nuly venku kojila. Když bylo mín, tak jsem většinou tak dlouho, aby mimino nevydrželo nebyla.
Vždyť ho při kojení nesvlékáš - takže hlavně abys nezmrzla ty. Jinak je to naprosto jedno
No pokud nemrzne a dítě by mi řvalo, tak vytáhnu prso kdekoliv ![]()
Já i v -10..já sice zmrzlej zadek a prso, a břicho, jak mi pod triko foukalo a byla jsem rozepnutá, ale mimino si spokojeně pomlaskávalo ![]()
@avm3 píše:
No pokud nemrzne a dítě by mi řvalo, tak vytáhnu prso kdekoliv
amen ![]()
@Blešík píše:
amen
No s první to občas byl očistec… tak sem kojila klidně ve stoje uprostřed vesnice… ![]()
My jsme výletníci, kojím všude ![]()
Venku vytahuju malého i z fusakem, před měsícem jsem kojila na autobusové zast2vce u zoo
tam nebyl čas a nebylo si kam sednout, tak jsem se naučila nakojit ve stoje dítě ležící v kočáru ![]()