Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, prosím o radu.
Kojím deset měsíců. Pravé prso se mi moc nenaplňuje, protože z něj malá pije málokdy. Od včera mě v něm začalo řezat, jakmile se pohnu a i na pohmat je jedna strana prsa bolestivá. Není nijak začervenalé. Není v něm zatvrdlina. Teplotu nemám, ale cítím se unaveně. Zkusila jsem k němu malou ráno přiložit a bolelo to.
Nevíte některá, co by to mohlo být?
Děkuji za rady.
Může to být začínající zánět, pokud nezaberou obklady dala bych i priznic. zábal ( mokré igelit suché ) tak by jste si raději měla zajít na pohotovost nechat udělat CRP, jestli se zánět prokáže a pak nejspíš ATB, at se vám to nedostane do mlíčka ![]()
Příspěvek upraven 09.02.14 v 08:34
@eira prso mohlo zretinovat, může být někde ucpaný mlékovod a neprojeví se to hned. Taky nemusí z toho nic být. Spíše než studené bych doporučila prs nahřát a zkusit odkojit, kdyby se povedlo. Může se dát i obklad z tvarohu nebo slivovice. Kdyby přišly horečky, tak paralenem snížit, odpočinek. ATB pokud není na bradavce prasklina, kterou mohla vniknout do prsu nákaza, jsou zbytečná.
Taky bych tipovala ucpaný mlékovod, já zažila 2× a hnus, bolest šílená. nahřát a odstříkávat nebo kojit, ač to bolí, zatni zuby a vydrž. hlavně at se to moc nerozjede. ![]()
Zdravím, kojím dítko 2 roky a poslední dny cítím v prsů řezání, jde to jako z podpaží. Myslíte, že to je od toho kojení nebo bych mohla mít třeba nádor?
Zánět jsem měla už 2×, ale nikdy se takto neprojevoval…
@Anonymní píše:
Zdravím, kojím dítko 2 roky a poslední dny cítím v prsů řezání, jde to jako z podpaží. Myslíte, že to je od toho kojení nebo bych mohla mít třeba nádor?Zánět jsem měla už 2×, ale nikdy se takto neprojevoval…
Nádor? Simte neplas.. ten se projevuje naprosto jinak (teta, rakovina prsu, nádor jako hrom, 4 stádium, vím o čem mluvím)..zánět se projevuje různě a může to být právě zánět..