Řezání a bolest prsu

5
9.2.14 08:04

řezání a bolest prsu

Ahoj, prosím o radu.

Kojím deset měsíců. Pravé prso se mi moc nenaplňuje, protože z něj malá pije málokdy. Od včera mě v něm začalo řezat, jakmile se pohnu a i na pohmat je jedna strana prsa bolestivá. Není nijak začervenalé. Není v něm zatvrdlina. Teplotu nemám, ale cítím se unaveně. Zkusila jsem k němu malou ráno přiložit a bolelo to.

Nevíte některá, co by to mohlo být?

Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7
9.2.14 08:09

Může to být začínající zánět, pokud nezaberou obklady dala bych i priznic. zábal ( mokré igelit suché ) tak by jste si raději měla zajít na pohotovost nechat udělat CRP, jestli se zánět prokáže a pak nejspíš ATB, at se vám to nedostane do mlíčka :(

Příspěvek upraven 09.02.14 v 08:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
9.2.14 08:12

@eira prso mohlo zretinovat, může být někde ucpaný mlékovod a neprojeví se to hned. Taky nemusí z toho nic být. Spíše než studené bych doporučila prs nahřát a zkusit odkojit, kdyby se povedlo. Může se dát i obklad z tvarohu nebo slivovice. Kdyby přišly horečky, tak paralenem snížit, odpočinek. ATB pokud není na bradavce prasklina, kterou mohla vniknout do prsu nákaza, jsou zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
9.2.14 08:17

Taky bych tipovala ucpaný mlékovod, já zažila 2× a hnus, bolest šílená. nahřát a odstříkávat nebo kojit, ač to bolí, zatni zuby a vydrž. hlavně at se to moc nerozjede. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.21 08:28

Řezání v prsů - nádor?

Zdravím, kojím dítko 2 roky a poslední dny cítím v prsů řezání, jde to jako z podpaží. Myslíte, že to je od toho kojení nebo bych mohla mít třeba nádor? :nevim: Zánět jsem měla už 2×, ale nikdy se takto neprojevoval…

• Citovat
  • Upravit
10073
21.1.21 15:48
@Anonymní píše:
Zdravím, kojím dítko 2 roky a poslední dny cítím v prsů řezání, jde to jako z podpaží. Myslíte, že to je od toho kojení nebo bych mohla mít třeba nádor? :nevim: Zánět jsem měla už 2×, ale nikdy se takto neprojevoval…

Nádor? Simte neplas.. ten se projevuje naprosto jinak (teta, rakovina prsu, nádor jako hrom, 4 stádium, vím o čem mluvím)..zánět se projevuje různě a může to být právě zánět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová