Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mám 16měs. mimi a je kojená už jen večer před spaním. krmím jí sýry, jogurty, tvaroh, je nutné ještě dávat UM? nikdy ho neměla a moc se mi s tim začínat nechce.od kdy vlastně může mlíko?
Ne, nemyslim, ze je UM jeste nutne. Syn ho nepije od sesteho mesice. Pil treba tyden a pak zase tri tydny nic. Pak uz nechtel vubec a nekdy kolem desateho mesice jsem to vzdala uplne. Mleko se muze od roka ![]()
@mattule ne, není nutné. pokud má dostatečný přísun mléčných výrobků..
@mattule mám to stejně. Syn 14mes. Před 14dny jsem přestala kojit (zdavotni důvody). Um jsem zkusila dva druhy - nechtěl. Z lahvičky neumí pit. Ale nechtel to ani z hrnicku. Denně má jogurt, někdy syr, někdy trochu krabic. mléka, někdy kasi… Nezdá se…,že by neprospival… ![]()
@mattule Dcera 12 měsíců, dodělávám poslední krabici sunaru a přecházím na normální mléko ![]()
Tak díky za uklidnění. Byla sem rozhodnutá nedávat, ale přece jen ve mě hlodá, jestli má toho mlíka dost, ted totiž začla trošku bojkotovat jogurty, ale tvarhem nepohrdne a aspon večer má ode mě a byla bych moc ráda, kdyby jí to aspon do těch 18 - 20měs vydrželo
Taky myslím, že ne… Kojila jsem do 15m a pak jsem dávala rýžové nebo kozí mléko. Nevěřím v nutnost půl litru kravského mléka denně.
Já jsem u dětí UM nepoužívala nikdy ![]()
Oba kluky jsem kojila do deseti měsíců a potom baštili normální stravu co my s tím, že před spaním frčí kaše, ale z úplně normálního plnotučného mléka. I obvodní lékař mi to schválil, že když jsem normálně kojila, tak umělina není vůbec třeba…
Nutny to asi nemi, kazda ti tady mapise jak to ma doma, zeptej se svy dr., me rekla ze v um jsou potrenny latky k rustu, ktery v kravskym nejsou, nas bude mit 2r a davame um porad a davat urcite jeste budem, pokud bude chtit.. pije teda i kravsky, um ma 3× denne…
V UM, není nic, co by dítě ve stravě nepřijímalo, nemyslím tím je v mléce, jogurtech, sýrech a pod, prostě ve stravě. pokud jí normálně, má všeho dostatek a UM je zbytečné mu cpát.
Nedavala bych..za me zbytecne tahani penez. u nas teda mlecne veci nefrci. mleko bych taky nedavala, zahlenuje a odvapnuje.ale kszdeho vec.nas maly ujizdi na ryzovem a ovesnem mleku. miluje mandlove.rano kdyz se vzbudi decku do hrnecku a pred spanim taky. Plus z nich varim kase.
@mattule
Ne, UM dávat nemusíš. Kdyby si měla přesto pocit, že je mléčných výrobků málo, tak zařaď kakao normálně z plnotučného mléka.
Syn UM nikdy nepil, nechtěl ho, kojila jsem ho 13 měsíců, pak už nechtěl, tak jsem si jen hlídala, aby do tří let měl alespoň dvě mléčné dávky denně (jogurt, mléčná kaše, kiri apod.).