Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No, já si teda myslím, že opravdu není normální být s dítětem celý den zalezlá. Má být na sluníčku, vzduchu a objevovat svět. Na kočárek i nosítko se určitě dá postupně zvykat. Já byla za hezkého počasí celé dny venku už od narození a dělám to tak i teď.
Ahoj, já jsem takhle dítě dala do sporťáku, víc viděl ven a byl klidnější (samozřejmě ležel). Nebo na bříško. Jinak si myslím, že aspon 6× týdně by se měl provětrat, budete oba klidnější (i když to prořve).
Ano ochuzuješ. Tak vem do nosítka, kočáru jen na nezbytně dlouhou dobu, než někam dojedete (park, louka, zahrada), tam vytáhni deku a buďte aspoň nějakou dobu venku. Doteď bylo velmi hezké počasí. Dnes u nás taky svítí sluníčko a není velké vedro, takže ideální být v přírodě, venku. ![]()
Já bych jen doma nebyla. Venku má nové prostředí, může ho něco zaujmout, objevovat nové věci apod. I pro tebe to bude lepší psychicky.
@Serpentini píše:
No, já si teda myslím, že opravdu není normální být s dítětem celý den zalezlá. Má být na sluníčku, vzduchu a objevovat svět. Na kočárek i nosítko se určitě dá postupně zvykat. Já byla za hezkého počasí celé dny venku už od narození a dělám to tak i teď.
Zkoušela jsem cely ty 4 měsíce. Ale hned jak ho tam položim tak spustí. A jen se to stupňuje. Zkouším to 3× týdne, jelikož tam tak 1 z 10 pokusu usne na půl hodky, ale jak se vzbudí, tak hned opět řev. Nebo mi dej radu, jak zvykat.. ono se to moc nedá představit, když má někdo mimco, co kocarek má rádo
. Zkouším vyjet na spánek, mimo spánek, bydlíme na vesnici, takže i kojim, kdyz si řeknu, že se revem dojedu aspoň k rybníku, kde nikdo není (10minut cesty). No proste už fakt nevím. Má to i vyvýšený, má 2 kočárky, dávám mu pryč střechu a ukazuju stromy. Nic, jen řev.
I hned po jídle vyvádí v kočárku a nenechá se uspat při procházce? Třeba se to zlepší, až bude ve sporťáku. Jak víc uvidí kolem sebe. Některým dětem pouze vadí, že leží. Často vidím, že jezdí maminy teď s kočárkem. Ta boudíčka je upravená/otevřená. Většinou mimino leží na břichu, jen hlavu nastrkuje a sleduje cestu. Zkus dát i nějaké chrastítko nebo hračku do kočáru. Můj syn takhle od miloval malá auta. Angličáka a svorku, usínáčka (muchláčka my říkáme) měl vždycky v kočáře. Už takhle malý.
Příspěvek upraven 02.08.23 v 09:01
@Barbucha3 píše:
Ano ochuzuješ. Tak vem do nosítka, kočáru jen na nezbytně dlouhou dobu, než někam dojedete (park, louka, zahrada), tam vytáhni deku a buďte aspoň nějakou dobu venku. Doteď bylo velmi hezké počasí. Dnes u nás taky svítí sluníčko a není velké vedro, takže ideální být v přírodě, venku.
Takhle na zahradu chodíme. Máme baracek, ale je to jen deka a na ni vydrží tak 10 minut.
Taky mám takové poslední dítě. Kočár, autosedačku nesnáší.
Nevydrželo by chvíli v autosedačce na kočárku?
Jinak mě by doma hráblo tak jsem nosila a nosila, v ruce. Chodili jsme třeba 6× denně na 30 minut. Nebo si někde sedli na trávu na deku ( batoh na záda), na lavičku.
Sedět čistě doma tak klepne hlavně mě. ![]()
Dítěti je to asi jedno ve 4 měsících.
Vyřvat bych ho v kočáře nenechala ani náhodou.
Jen nečekej zazračnou změnu.
Maličko se to změnilo přechodem do sportáku ( občas zabraly křupky).
Jo ježdění na břiše, volný pohyb přes kšíry, nezájem. Řvalo i tak.
Ve 2 letech kočár už nemělo. Ve 2,4 je velmi zdatný jezdec na odrážedle a chodec. Ale jsme denně cca 4 - 5 hodin venku.
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu se sem spíše vypovídat. Mám 4 měsíční miminko a v kocarku řve, neplace ale rovnou řev. Hodně lidi mi říká, že děti plavou a ať proste i tak chodím. To ale já opravdu nechci. Něco mu tam vadí, bolí bříško, kdo ví co a proste ho rvat nenechám. Nositko také odmítá. Sice mi tam usne, ale po probuzení tam nevydrží ani chvilku s hned chce odeme a protahovat se… no proste výlety nemáme. Jedine kde vydrží je na rukou, ale jelikož má už 8kg, tak se pronese.
Chodíme plavat a 1× týdne cvičit s miminky do jednoho centra, ale to je vse. Trochu mi doma už z toho hrabe. Těšila jsem se, jak budu trandit s kočárkem a nic. Je mi líto i jeho, že je furt doma, ale co mužu víc. Co myslíte? Ochuzuju ho o něco?
Neochuzujes. Na prochazce pro prochazku sem nebyla nikdy. Nesnasim to. Kvuli cerstvemu vzduchu staci otevrit okno, ven jsme chodili neco vyridit nebo za zabavou pro me.
Druhe bych i v kocaru vozila (prvni bylo jeste prtavy), ale ten kocar uprimne nenavidel, nosil se jen v satku.
@kocourGarfield píše:
Taky mám takové poslední dítě. Kočár, autosedačku nesnáší.Nevydrželo by chvíli v autosedačce na kočárku?
Jinak mě by doma hráblo tak jsem nosila a nosila, v ruce. Chodili jsme třeba 6× denně n 30 minut. Nebo si někde sedli na trávu na deku ( batoh na záda), na lavičku.
Sedět čistě doma tak klepne hlavně mě.
Dítěti je to asi jedno.
Jen nečekej zazračnou změnu.
Maličko se to změnilo přechodem do sportáku ( občas zabraly křupky).
Jo ježdění na břiše, volný pohyb přes kšíry, nezájem. Řvalo i tak.
A kam jste chodili?
My chodíme na zahradu, ale je to tam furt stejný.
@Anonymní píše:
Zkoušela jsem cely ty 4 měsíce. Ale hned jak ho tam položim tak spustí. A jen se to stupňuje. Zkouším to 3× týdne, jelikož tam tak 1 z 10 pokusu usne na půl hodky, ale jak se vzbudí, tak hned opět řev. Nebo mi dej radu, jak zvykat.. ono se to moc nedá představit, když má někdo mimco, co kocarek má rádo. Zkouším vyjet na spánek, mimo spánek, bydlíme na vesnici, takže i kojim, kdyz si řeknu, že se revem dojedu aspoň k rybníku, kde nikdo není (10minut cesty). No proste už fakt nevím. Má to i vyvýšený, má 2 kočárky, dávám mu pryč střechu a ukazuju stromy. Nic, jen řev.
Jsou děti které si prostě nezvyknou. Našemu to vadilo už od porodnice. A mohla jsem dělat co chtěla.
@Anonymní píše:
A kam jste chodili?My chodíme na zahradu, ale je to tam furt stejný.
Po okolí. Někdy zabrali lidi, někdy auta, někdy normálně příroda. Do parku, do města, atd…jen se nosil v ruce místo v kočáre.
My tedy jezdili i na výlety normálně. Musel.se přežít řev v autě a pak jsme se s manželem střídali v nošení.
Máme další děti a psy, takže čistě sedět doma jsme ani nechtěli ani nemohli. ![]()
@Anonymní píše:
Zkoušela jsem cely ty 4 měsíce. Ale hned jak ho tam položim tak spustí. A jen se to stupňuje. Zkouším to 3× týdne, jelikož tam tak 1 z 10 pokusu usne na půl hodky, ale jak se vzbudí, tak hned opět řev. Nebo mi dej radu, jak zvykat.. ono se to moc nedá představit, když má někdo mimco, co kocarek má rádo. Zkouším vyjet na spánek, mimo spánek, bydlíme na vesnici, takže i kojim, kdyz si řeknu, že se revem dojedu aspoň k rybníku, kde nikdo není (10minut cesty). No proste už fakt nevím. Má to i vyvýšený, má 2 kočárky, dávám mu pryč střechu a ukazuju stromy. Nic, jen řev.
Tak ono to moje mimčo mělo ten kočárek rádo, protože na něj bylo od narození zvyklé, já jsem hodně akční člověk
když bydlíte na vesnici, tak jste snad alespoň celé dny na zahradě, to v tomhle věku ještě stačí. Já bych to teda zkoušela dopoledne na chvíli a odpoledne na chvíli a tu dobu prodlužovala. Plus se děti rády vozí na břiše s výhledem ven.
Ahoj, jdu se sem spíše vypovídat. Mám 4 měsíční miminko a v kocarku řve, neplace ale rovnou řev. Hodně lidi mi říká, že děti plavou a ať proste i tak chodím. To ale já opravdu nechci. Něco mu tam vadí, bolí bříško, kdo ví co a proste ho rvat nenechám. Nositko také odmítá. Sice mi tam usne, ale po probuzení tam nevydrží ani chvilku s hned chce odeme a protahovat se
… no proste výlety nemáme. Jedine kde vydrží je na rukou, ale jelikož má už 8kg, tak se pronese.
. Co myslíte? Ochuzuju ho o něco?
Chodíme plavat a 1× týdne cvičit s miminky do jednoho centra, ale to je vse. Trochu mi doma už z toho hrabe. Těšila jsem se, jak budu trandit s kočárkem a nic. Je mi líto i jeho, že je furt doma, ale co mužu víc