Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zkušenost nemám. Ale dnes si doktoři pacienty opravdu nenechávají v nemocnici pro nic za nic, mají obavy a jistě to má nějaký důvod
. Jinak by tě rádi pustili, abys uvolnila místo…
@Anonymní píše: Více
Doma určitě nebudeš ležet tak jako v nemocnici. To mi věř. Proti doktoři větě typu budu ležet takhle i doma nevěří. ![]()
Jinak chápu že te to nebaví. Taky by mě to nebavilo. Ležela jsem v každém těhotenství v nemocnici i přes Vánoce. A ne pár dní. Takže vím jaká je to pakárna. Ještě za dob Covidu kdy jsi nemohla mít návštěvy.
Za mě… Nešla bych domů. 32 tt je stále málo. A nikdy nevíš. I když bydlíš 12 minut jízdy autem.
Se mnou ležela paní xo byla v nemocnici přes 3 měsíce. Naslibovala hory doly ať ji pustil domu. Lékař ošetřující ji to rozmlouval) a co myslíte. Po víkendu se vrátila do nemocnice a krvácení jak blázen. Histerie a stres a už se jelo na sál.
Stalo by vám to za to?
Doktor byl na ni naštvaný (byl to shodou okolnosti nás obou známý), tak ji k tomu řekl své. ![]()
Ne, ne a ne! Mysli na to miminko a ne na sebe. Porod nejspíš bude hodně rychlý, vážně chceš porodit nedonošence doma? Že má kortikoidy neznamená, že bude sám dýchat. Porodila jsem 33+4, klidně bych se nechala pověsit hlavou dolů, kdyby to dokázalo porod zastavit. Buď ráda, že jsi pod dohledem a s okamžitou péčí. Nechápu, jak tě vůbec může napadnout jít domů.? Jasně, že to není komfortní, kdo by si v nemocnici liboval, ale tady nejde o tebe, pro tvoje dítě to může být otázka života a smrti.
Vydrz. Nemuzes asi na nadstandardni pokoj vid? Asi bych si nechala donest Sanytol ve spreji, aspon pro pocit do sprchace a na wc, muzes se sprchovat v pantoflich. Bala bych se, ze nevydrzim a neco se stane a budu si to vycitat
Příspěvek upraven 23.01.25 v 21:37
Není možnost zaplatit si pár dní nadstandard, abys byla na pokoji sama? Jinak pěkně zůstaň ve špitálu, aby sis jednou nemusela nic vyčítat…
@Janli píše: Více
I já 32+5. Raději ležet. Klidně hlavou dolů.
@tini přesně tak. Vezmu Sanytol, vystříkal a otřu. Chvíli počkám a jdu na wc. Nebo ať si koupi rovnou ubrousky.
A ve sprchách je už většinou připravena desinfekce Melsept. Takže též sprchu vystříkam a jdu se v gumových pantoflich sprchuvat.
S dvojčaty jsem ležela v nemocnici 3×. A jasný nebavilo mě to, ale o mě nešlo..já byla jen inkubátor.
A dneska ty nemocnice nejsou strašný. Já třeba měla pokoj, který měl WC i sprchu a nebyl to nadstandardní pokoj.
Výdrž to pro to miminko, jen tak by tě tam nenechali. Porodnice a celkově lůžka bývají na doraz, kdyby to bylo na odchod domu, nedrželi by tě ani minutu.
Za nadstandardní pokoj se asi nedoplatis na tak dlouhou dobu.. ![]()
Já byla v těhotenství 2× hospitalizována po týdnu a to poprvé neměli volno na porodnickém, ale na potratovem, takže mi tam střídali maminky, co potratily, to bylo úplně šílený na psychiku, bála jsem se, že budu jedna z nich. Při druhé hospitalizaci jsem už ležela na porodním, pro změnu na střídačku ženský na hekacku před porodem, takže jsem se klepala,.co mě jednou čeká..všechno se zvládne. Uteče to, držím palce ať se miminko udrží co nejdéle a výdrž. Pouštěj si filmy, cti knihy, sjížděj net, volej s kamoskama, rodinou, odpočívej co to jde, pak se nezastavis. ![]()
Jen abys měla představu o porodu, u mě se jednalo o čtyřhodinovou a prakticky bezbolestnou záležitost. Nenapadlo by mě, že je to porod, nebýt monitorů…..
„Nedoporučují pustit ani na revers“ není to samé jako „nechtějí mě pustit na revers“. Samozřejmě že pokud budeš chtít odejít, nemůžou tě v nemocnici držet. Koneckonců můžeš odejít i bez reversu, nemocnice není vězení.
Jinak z toho, co píšeš - já bych v tvé situaci asi domů šla. Ale důkladně bych se vyptala na veškerá možná rizika.
Nešla bych domů. Byla bych ráda, že jsem pod dohledem a kdyby cokoliv, doktor je u mě hned. A kdyby se cokoliv pos*alo, aspon bych věděla, že jsem udělala maximum. Jak tu píšou holky, i kdybych visela hlavou dolů..
Rozhodnutí je jen na tobě, násilím tě tam nikdo držet nemůže.
Moc si nestěžuj. Ležela jsem taky. A pěkně podložené nohy postele, abych ležela z kopce, do koupelny ani omylem, jídlo na lůžku a vleže. Měla jsem to,,jen" dva týdny, ale byly tam ženy, které takto ležely celých sedm měsíců, od potvrzeného těhotenství. A ležely rády, v naději, že tentokrát to dítě udrží. Takže by mohlo být hur, to mi věř. Doktoři si tě tam určitě nenechávají pro tvé krásné oči.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj holky,
Jsem uz skoro měsíc hospitalizovaná v nemocnici momentálně 32+0. Bohužel už nemam žádný čípek a jsem na prst otevřena s proklenujicim vakem blan. Jinak žádné známky blížícího se porodu nemam. Žádné kontrakce, voda neteče, nekrvácím.
Když mě přijali bylo mi řečeno že budu rodit do par dnu ale po měsíci stále nic. V tuto chvíli mám píchnuté obě kúry kortikoidu na vývoj plic miminka a čeká se jen než začnu rodit, jinak tady semnou nikdo nic neděla.
Po měsíci už to tu ale nezvládám. Špatne spím, pořád slyším jen nové špatné příběhy ostatních pacientek, neustále špinavá (po někom) koupelna a záchod. Rada bych šla prostě domu.
Vim ze muzu začít kazdou chvíli rodit. Bydlíme 12 minut autem od nemocnice, ale jenom se tu na mě střídají doktoři s vetou “nález je špatný, můžete každou chvíli rodit”. Odchod domů nedoporučuji ani ma revers. Nakonec mi teda bylo řečeno ať počkám na určitého doktora co přijde zítra ráno.
Ja mam proste pocit ze klidový režim mohu stejne dodržovat i doma a brát 3× denně magnézium taky zvládnu. Moje porodní asistentka mi řekla ze by šla domu 48 hodin po podání kortikoidu a ze nález nic moc ale můžu tady takhle ležet i měsíc jeste.
Nemá někdo zkušenost?